Työskenteletpä sitten pitkiä päiviä meluisissa ympäristöissä tai tykkäät puuhailla kotona puutarhassa, on tärkeää valita kuulonsuojaimet, joista nautit. Tälle sivulle olemme keränneet valikoimamme myydyimmät ja suosituimmat kuulosuojaimet. Kaikki niistä ovat asiakkaidemme testaamia ja saaneet heiltä korkeat arvosanat.  

Useimmat tiedostavat, että meidän tulisi käyttää kuulosuojaimia meluisissa ympäristöissä tai kovaäänisten koneiden kanssa työskennellessä. Kaikki sen sijaan eivät tule ajatelleeksi, että jopa kotikäyttöön tarkoitetut ruohonleikkurit ja sähkötyökalut voivat saavuttaa haitallisen melutason ja pitkällä aikavälillä aiheuttaa pysyviä kuulovaurioita.  

Tärkeät ominaisuudet ja toiminnot

Kun asiakkaamme valitsevat kuulosuojaimia, hallitsevia tuotemerkkejä ovat 3M Peltor ja Hellberg. Kaikkein suosituimpia malleja ovat hieman vankemmat kuulosuojaimet, jotka on varustettu päälakisangoilla. Myös se on eduksi, jos suojaimet on varustettu uusimmalla tekniikalla. Ominaisuuksista Bluetooth musiikin suoratoistoon ja puheluihin on korkealla toivelistalla. Tämä pätee myös FM-radioon, johon halutaan mielellään opasääni, joka kertoo, mitä radioasemaa milloinkin kuunnellaan.

Toinen suosittu ominaisuus on tasosta riippuva aktiivinen ympäristön äänten kuuntelu, jonka avulla voi halutessa kuunnella ympäristön ääniä käyttämällä yhtä tai useampaa mikrofonia kupujen ulkopuolella. Tämä tarkoittaa sitä, että voit käyttäjänä keskustella kollegojesi kanssa ja kuulla tärkeät varoitusmerkit ilman haitallisille melutasoille altistumisen riskiä. Kaikki mallit ovat CE-merkittyjä ja peräisin tunnetuilta valmistajilta, mikä helpottaa varaosien ja hygieniasarjojen hankkimista.

Valitse kuulosuojaimet huolella

Usein sanotaan, että parhaat kuulosuojaimet ovat sellaiset, joita tulee käytettyä. Tästä syystä niiden sisältämiin ominaisuuksiin on syytä tutustua huolellisesti ennen valinnan tekemistä. Jos käytät kuulosuojaimia vain silloin tällöin, sinulle voi riittää passiiviset kuulosuojaimet ilman elektroniikkaa, mutta jos tavoitteenasi on käyttää niitä suurimman osan päivästä, erilaiset lisätoiminnot ovat tärkeitä ominaisuuksia.

Se, kuinka paljon melua kuulosuojaimet vaimentavat, on luettavissa suojaimien SNR-arvosta (Single Number Rating). Monien suosituimpien kuulosuojaimiemme SNR-arvo on noin 30, mikä tarkoittaa, että ne vaimentavat ääntä 30 desibelillä (dB).

Viisi suosituinta kuulosuojainmalliamme

Samankaltaisia artikkeleita