Sähköpatterit

Sähköelementti kuumenee suoravaikutteisella sähköllä ja soveltuu kiinteään asennukseen. Proffsmagasinet tarjoaa laajan valikoiman sähköelementtejä useilta eri tuotemerkeiltä.
  • Lajitteluperuste
  • Tuotemerkit
  • Tuotetyyppi
  • Hinta
  • Tuotteen tila
116 tuotetta
Sähköelementti, kuten sähköpatteri, penkkilämmitin tai konvektori, lämmittää suoravaikutteisen sähkön avulla ja soveltuu parhaiten kiinteään asennukseen. Staypro tarjoaa laajan valikoiman sähköelementtejä useilta eri tuotemerkeiltä.

Millaisen elementin valitsen?

Lämmityselementtiä valittaessa kannattaa pohtia muutamia peruskysymyksiä. Pohdi ensinnäkin käyttötarvetta, eli aiotko lämmittää esimerkiksi suurimman osan talosta, vain yhden huoneen tai vaikkapa autotallin? Jos aiot lämmittää väliaikaisesti pienempää aluetta tai tilaa, voi olla tarkoituksenmukaista ostaa siirrettävä elementti, kuten konvektorielementti. Jos taas tarkoitus on lämmittää elementin avulla suurempia osia talosta, on tärkeää tietää, onko talossa vesikiertoinen vai sähkölämmitys. Jos käytössä on sähkölämmitys, on luultavasti tarkoituksenmukaisinta hankkia öljytäytteinen elementti tai sähköelementti. Jos taas käytössä on vesikiertoinen lämmitys, on luultavasti kannattavinta valita vesitäytteinen elementti. Kun verrataan elementtejä, voi olla hyödyllistä tietää, että jotkut elementit ovat 230 V:n ja jotkut 400 V:n elementtejä, ja molemmat vaihtoehdot voivat sopia kohteeseesi. Näiden kahden välillä on se ero, että 400 V:n elementti soveltuu kiinteään asennukseen ja 400 V:n elementti vaatii myös vähemmän virtaa, mikä on hyväksi esimerkiksi sulakkeille, sähkökustannusten jäädessä alhaisiksi.

Voiko elementin asentaa itse?

Jos taas hankit sähköelementin tai öljytäytteisen elementin, joka kiinnitetään kiinteästi taloon, on asennuksen yhteydessä turvauduttava valtuutetun sähköasentajan apuun. Jos taas hankit siirrettävän elementin tai pienehkön elementin, sinun tarvitsee vain kytkeä johto ja käynnistää elementti. Jos hankit taloon asennettavia, vesitäytteisiä elementtejä, asennuksen yhteydessä on turvauduttava LVI-asentajan tai muun asentajan apuun, mikäli käytössä on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä.

Kuinka tärkeä elementtien wattimäärä on?

Kaiken kaikkiaan suurempi wattiluku tarkoittaa, että elementti on tehokkaampi ja pystyy siten lämmittämään enemmän ilmaa. Siksi voi olla tärkeää valita oikea wattimäärä käyttökohteen mukaan. Jos lämmitettävä alue on suuri, voi olla hyödyllistä hankkia useampi elementti, joiden wattimäärä on pienempi. Useita elementtejä käytettäessä etuna on, että lämmitys tapahtuu samanaikaisesti useasta yksiköstä, jolloin lämmitys voi olla tehokkaampaa. Jos haluat laskea suunnilleen, kuinka monta elementtiä tarvitset lämmittääksesi eristetyn ja kattokorkeudeltaan normaalin huoneen, lämmöntarve on noin 70–75 W neliömetriä kohti. Lämmöntarvetta laskettaessa kannattaa valita hieman korkeampi wattimäärä. Näin varmistetaan, että saat kotiisi juuri haluamasi lämpötilan.

Minne elementti kannattaa sijoittaa?

Usein ikkunoiden läheisyydessä oleva ilma vaikuttaa ja todellisuudessa onkin muuta huonetta kylmempää. Lämmityselementtien yhteydessä puhutaan usein kylmävedosta. Käytännössä kylmäveto tarkoittaa sitä, että sisätilan lämmitetty ilma jäähtyy ikkunan läheisyydessä, jossa lämpötila on alhaisempi. Tällöin kylmä ilma vajoaa kohti lattiaa, jolloin lattia voi tuntua kylmältä ja huoneessa tuntuu vetoisalta. Jotta kylmäveto voitaisiin välttää ja kodin lämpötila pysyisi mahdollisimman tasaisena, lämmityselementti sijoitetaan tavallisesti suoraan ikkunoiden alapuolelle. Siksi voi olla kannattavaa hankkia lämpöelementti, jonka leveys vastaa ikkunan leveyttä. Näin vältetään kylmävedon riski.

Huolella valittu valikoima

Staypron valikoimiin kuuluvat sähköpatterit, patterit, penkinlämmittimet ja konvektorit sekä lämmityselementtien varusteet johtavilta valmistajilta, kuten Nobö, Frico, Glamox Heating, PAX ja Adax.