Vedenlämmittimet

Lämminvesivaraaja lämmittää vettä suihkuun, kylpyyn tai pyykinpesua varten. Proffsmagasinetin valikoimiin kuuluu erilaisia lämminvesivaraajia johtavilta tuotemerkeiltä.
  • Lajitteluperuste
  • Tuotemerkit
  • Tuotetyyppi
  • Hinta
  • Tuotteen tila
20 tuotetta
  • 1
Lämminvesivaraajaa käytetään veden lämmittämiseen suihkua, kylpyä tai pyykinpesua varten. Staypron valikoimiin kuuluu erilaisia lämminvesivaraajia johtavilta tuotemerkeiltä.

Minkä tyyppisen varaajan valitsen?
Olitpa vaihtamassa vanhaa lämminvesivaraajaasi uuteen tai ostamassa uutta varaajaa, voit säästää paljon vaivaa ja rahaa valitsemalla oikean lämminvesivaraajan. Kun valitset lämminvesivaraajaa, on tärkeää ottaa huomioon, minkä tyyppistä vettä kotona on, sillä lämminvesivaraajien säiliöt sopivat eri tavoin erilaisille veden laaduille. Käytettäessä esimerkiksi hiilihapollista tai hapanta vettä sopivin valinta saattaa olla ruostumaton varaaja. Toisaalta ruostumaton varaaja ei välttämättä ole hyvä, jos vesi on kovaa. Toinen vaihtoehto on emaloitu varaaja. Emaloitu varaaja sopii hyvin useimmille vesilaaduille, mutta se on herkkä korkeille lämpötiloille ja vaatii suoja-anodin, jota kutsutaan myös uhrianodiksi ja joka on mahdollisesti vaihdettava ajan myötä.

Mistä tiedän, millainen veden laatu on?
Käytettäessä kunnallisvettä voit tiedustella veden laatuun liittyviä asioita ottamalla yhteyttä suoraan kuntaan. Vaihtoehtoisesti voit kysyä neuvoa alueellasi toimivalta putkimieheltä. Jos vesi tulee omasta kaivosta, yksi vaihtoehto on kysyä lisätietoja esimerkiksi juomavesilaboratorioista, joilta saat tietoa käyttämästäsi vedestä.

Kuinka ison lämminvesivaraajan tarvitsen?
Lämminvesivaraajan käyttötarpeet vaihtelevat sen mukaan, käytetäänkö varaajaa kotona vai loma-asunnossa. Jo 30 tai 40 litran lämminvesivaraajalla saat yleensä tarpeeksi vettä käsienpesuun ja astioiden tiskaamiseen käsin tai vaihtoehtoisesti nopeaan suihkuun. Sen sijaan 110 litran lämminvesivaraaja riittää useimmiten kattamaan 2–3 henkilön lämpimän veden tarpeen vapaa-ajanasunnossa. Tavalliseen kylpyammeeseen mahtuu noin 140–150 litraa vettä, suihku voi viedä noin 10 litraa vettä minuutissa ja vaatteiden konepesuun kuluu noin 50 litraa vettä. Jos siis ostat lämminvesivaraajan kotiin, voi vähintään 200 litran säiliö olla tarpeen talouden tavoista ja tarpeista riippuen.

Voiko lämminvesivaraajan asentaa itse?
Lämminvesivaraajan asennus on tehtävä ammattimaisesti eli sen on vastattava samaa standardia, jolla putkimies suorittaa työn. Siksi voi olla viisasta ottaa yhteyttä valtuutettuun asentajaan tai putkimieheen, jolloin voidaan varmistua siitä, että asennus tehdään oikein. Sähkötöitä sisältävät työvaiheet on annettava valtuutetun sähkömiehen tai rekisteröidyn sähköyhtiön tehtäväksi.

Huolella valittu valikoima
Staypron valikoimiin kuuluvat lämminvesivaraajat ja niiden varusteet johtavilta tuotemerkeiltä.