Opas: Sahauspöytä katkaisu- ja jiirisahalle - 5 asiaa, jotka tulisi ottaa huomioon

Opas: Sahauspöytä katkaisu- ja jiirisahalle - 5 asiaa, jotka tulisi ottaa huomioon

Vakaampi ja tarkempi sahaus, parempi ergonomia ja suurempi joustavuus ovat joitakin sahauspöydän hankkimiseen liittyviä etuja. Luettelemme viisi asiaa, jotka on hyvä pitää mielessä sahauspöytää valittaessa. Jos aiot tehdä vain muutaman nopean leikkauksen, ei yleensä ole väliä, mihin sijoitat katkaisu- ja jiirisahan, kunhan se on vakaalla ja  tasaisella pinnalla. Mutta jos haluat mukavamman työasennon, paremman yleiskuvan ja hyvän tuen pidempää puutavaraa sahatessasi, sinun tulisi asettaa saha pöydälle. Verstaassasi oleva pöytä soveltuu hyvin työpöydäksi, mutta monissa tapauksissa voit työskennellä nopeammin ja tehokkaammin oikean sahauspöydän kanssa. Sahauspöydät on valmistettu siten, että voit helposti kiinnittää niihin katkaisu- ja jiirisahan, yleensä kahteen liu'utettavaan kiinnittimeen, voidaksesi säätää sahan asentoa. Muita sahauspöydän etuja on se, että ne ovat yleensä helppo taittaa ja kuljettaa ja voit laajentaa pöydän työtasoa työkappaleen pituuden mukaan. Sahauspöytiä on saatavana useissa eri hintaluokissa ja malleissa. Edullisempi sahauspöytä sopii usein työskentelyyn kotona, mutta jos työskentelet paljon pöydän ääressä, kannattaa miettiä kalliimpia malleja. Kalliimmmissa sahauspäydissä hintaan vaikuttaa tietyssä määrin sahauspöydän tuotemerkki ja laatu, mutta kalliimman hintaluokan sahauspöydät voivat tarjota myös lisää ominaisuuksia, pienemmän painon, pidemmän enimmäispituuden ja kätevämmän kuljetuksen taitettuna.

Tervetuloa Tietopankkiin – rakennusalan uutisia, oppaita ja uutuuksia Stayprolta

Täältä löydät inspiroivia oppaita ja reportaaseja sekä alan uutisia ja uusia tuotteita. Vieraile sivustolla säännöllisin väliajoin saadaksesi tietoa uutuuksista verkkokaupassamme.

Sivuston sisällöstä on vastuussa Staypro ja tavarantoimittajamme. Tarkoituksenamme on tarjota sinulle kiinnostavaa tietoa rakennusalalta.