Haluatko uusien kuulosuojaintesi palvelevan pidempään kuin edelliset? Kysyimme kuulosuojainvalmistaja Hellberg Safetyn Göran Hellbergiltä, millä tavoin kuulosuojaimet saa pysymään raikkaina, ehjinä ja hyvin toimivina mahdollisimman pitkään.

Huonosti hoidetut kuulosuojaimet eivät vaaranna pelkästään terveydellistä mukavuutta. Huono hoito voi nimittäin lisäksi heikentää myös kuulosuojainten toimivuutta ja suorituskykyä.

Yksityiskohtaiset tiedot kuulosuojainten hoidosta löytyvät aina tuotteen käyttöoppaasta, ja valmistajan ohjeiden noudattaminen on yksinkertainen tapa varmistaa, että kuulosuojaimet selviävät niille asetetuista vaatimuksista. Mutta on myös olemassa yleisempiä vinkkejä niille, jotka haluavat pitää hyvää huolta kuulosuojaimistaan. Tässä artikkelissa kuulosuojainvalmistaja Hellberg Safetyn Göran Hellberg jakaa parhaat vinkkinsä.

5 toimivaa vinkkiä kuulosuojainten käyttöiän pidentämiseksi

Vaihda hygieniasarja vähintään kaksi kertaa vuodessa

- Parasta, mitä voit tehdä pitääksesi kuulosuojaimesi raikkaina, on vaihtaa niihin hygieniasarja säännöllisin väliajoin. Tyypillinen hygieniasarja koostuu äänenvaimentimista, päälakipehmusteista ja tiivisterenkaista eli kuulosuojainten pehmeistä osista. Jos käytät kuulosuojaimia päivittäin, suosittelemme vaihtamaan hygieniasarjan vähintään kaksi kertaa vuodessa suojainten toimivuuden ja mukavuuden varmistamiseksi.

Puhdista kuulosuojaimet säännöllisesti

- Monet kuulosuojaimet on suunniteltu kestämään vaativia ympäristöjä, eikä vähäinen lika vaikuta niihin merkittävästi. Mutta koskaan ei ole haitaksi puhdistaa niiden ulkopinta miedolla ja haalealla saippuavedellä. Siten näet myös, onko jokin osa kulunut ja onko se vaihdettava. Älä upota kuulosuojaimia veteen, jotta et tule vahingoittaneeksi suojainten elektroniikkaa.

Älä käytä rikkinäisiä kuulosuojaimia

- Tarkista kuulosuojaimet säännöllisesti ja vaihda vaurioituneet osat välittömästi. Murtuneen päälakisangan teippaaminen ei ehkä kuulosta kummoiseltakaan toimenpiteeltä, mutta se voi vaikuttaa kuulosuojainten toimintaan negatiivisesti, jos päähän kohdistuva paine muuttuu. Kuivat ja halkeilevat tiivisterenkaat voivat puolestaan ​​johtaa heikentyneeseen vaimennuskykyyn.

Akut ja paristot

Nykyaikaisia ​​akkuja ei tarvitse ladata millään erityisellä tavalla, jotta niihin saadaan pidempi käyttöikä. Jos taas kuulosuojaimissa on vaihdettavat paristot, paristojen irrottamisesta ei ole haittaa, jos et käytä suojaimia pitkään aikaan.

Mikrofonit

- Puomimikrofonin tuulisuoja vähentää tuulen aiheuttamaa melua, pitäen samalla mikrofonin puhtaana ja hygieenisenä. Tarkista, että mikrofonin tuulisuoja on ehjä ja kiinnitetty kuulosuojaimiin kunnolla. Jos kuulosuojaimia käytetään likaisissa ympäristöissä, mikrofonin tuulisuoja saattaa vaatia vaihtoa useammin. Sama koskee myös tuulisuojaa, joka sijaitsee ympäristön äänten kuunteluun tarkoitetuissa mikrofoneissa.

Päivitetty 21.6.2021