Autosi renkaiden vaihtamisen ei tarvitse olla vaikeaa. Valitettavasti on kuitenkin olemassa joitakin yleisiä virheitä, joita liian monet ihmiset tekevät. Tässä on viisi yleisintä.

Et ota huomioon pyörimissuuntaa

Renkaat näyttävät samoilta, joten sinun tarvitsee vain työntää ne paikalleen ja lähteä ajamaan, eikö vaan? Ei, se ei ole niin yksinkertaista. Monet ihmiset eivät ota huomioon sitä, että joillakin renkailla on tarkoitettu pyörimissuunta, joka on usein merkitty nuolella. Sijoita rengas siten, että se pyörii nuolen suuntaan, niin vähennät renkaiden kulumista ja estät vaurioita.

Kiristät renkaan pultit liian tiukalle

Et halua, että renkaat putoavat, joten miksi et siis kiristäisi pultteja niin kovaa kuin pystyt? Jos kiinnität pultit niin kovaa kuin jaksat niin riskinä on, että rikot sekä pultit että soviterenkaat. Toinen riski mutterinvääntimen käyttämisestä suurimmalla teholla on, että et saa rengasta irti, jos se puhkeaa ja joudut vaihtamaan rengasta tien reunalla. Kuinka kovaa renkaan pultit on kiristettävä on ilmoitettu auton käyttöohjeessa – lue se! Ja älä unohda aina kokeilla ristikkoavaimella, jotta ne eivät ole liian tiukalla.

Auton rengas

Et harjaa puhtaaksi

Kun olet nostanut renkaan pois, muista harjata kosketuspinnat puhtaaksi liasta, ruosteesta ja korroosiosta. Tätä varten tarvitset teräsharjan. Vaarana puhtaaksi harjaamisen pois jättämisessä on se, että seuraavan kerran rengasta on vaikeampi saada irrotettua.

Et täytä renkaisiin ilmaa

Kun olet saanut kaikki renkaat paikoilleen, niin tarkista, että ilmanpaine on oikea, ja lisää tarvittaessa ilmaa. Väärä ilmanpaine vaikuttaa auton ajo-ominaisuuksiin ja lisää onnettomuusriskiä, ​​mutta se johtaa myös renkaiden ennenaikaiseen kulumiseen. Kuinka korkea ilmanpaineen tulisi olla, on ilmoitettu auton käsikirjassa.

Unohdat kiristää renkaan pultit uudelleen

Kun olet ajanut tietyn kilometrimäärän, on aika kiristää renkaan pultit uudelleen ja tarkistaa, että ne ovat riittävän tiukalla. Yleensä on suositeltavaa, että teet tämän 50-200 kilometrin jälkeen.

Samankaltaisia artikkeleita

Opas: Sahauspöytä katkaisu- ja jiirisahalle - 5 asiaa, jotka tulisi ottaa huomioon

Opas: Sahauspöytä katkaisu- ja jiirisahalle - 5 asiaa, jotka tulisi ottaa huomioon

Vakaampi ja tarkempi sahaus, parempi ergonomia ja suurempi joustavuus ovat joitakin sahauspöydän hankkimiseen liittyviä etuja. Luettelemme viisi asiaa, jotka on hyvä pitää mielessä sahauspöytää valittaessa. Jos aiot tehdä vain muutaman nopean leikkauksen, ei yleensä ole väliä, mihin sijoitat katkaisu- ja jiirisahan, kunhan se on vakaalla ja  tasaisella pinnalla. Mutta jos haluat mukavamman työasennon, paremman yleiskuvan ja hyvän tuen pidempää puutavaraa sahatessasi, sinun tulisi asettaa saha pöydälle. Verstaassasi oleva pöytä soveltuu hyvin työpöydäksi, mutta monissa tapauksissa voit työskennellä nopeammin ja tehokkaammin oikean sahauspöydän kanssa. Sahauspöydät on valmistettu siten, että voit helposti kiinnittää niihin katkaisu- ja jiirisahan, yleensä kahteen liu'utettavaan kiinnittimeen, voidaksesi säätää sahan asentoa. Muita sahauspöydän etuja on se, että ne ovat yleensä helppo taittaa ja kuljettaa ja voit laajentaa pöydän työtasoa työkappaleen pituuden mukaan. Sahauspöytiä on saatavana useissa eri hintaluokissa ja malleissa. Edullisempi sahauspöytä sopii usein työskentelyyn kotona, mutta jos työskentelet paljon pöydän ääressä, kannattaa miettiä kalliimpia malleja. Kalliimmmissa sahauspäydissä hintaan vaikuttaa tietyssä määrin sahauspöydän tuotemerkki ja laatu, mutta kalliimman hintaluokan sahauspöydät voivat tarjota myös lisää ominaisuuksia, pienemmän painon, pidemmän enimmäispituuden ja kätevämmän kuljetuksen taitettuna.