Taisteletko edelleen mittanauhojen ja vesivaakojen kanssa, kun yrität ruuvata kiinni hyllyä, ripustaa taulua tai mitata etäisyyttä? Tässä artikkelissa esittelemme kuusi laser- ja mittatyökalua, jotka helpottavat kotinikkarin elämää.

Viime aikoina tavanomaiset mittatyökalut, kuten mittanauhat, tuumaviivaimet ja vesivaa’at, ovat saaneet kilpailijoita digitaalisista versioista, joissa on enemmän toimintoja ja ominaisuuksia. Alla suosittelemme muutamia työkaluja, jotka kaikkien kotinikkareiden tulisi omistaa.

Etäisyysmittari – nopeaa ja tarkkaa etäisyyden mittausta

Olitpa valmistautumassa terassin rakentamiseen tai selvittämässä sopisiko haluamasi sohva olohuoneeseen, digitaalisesta etäisyysmittarista on paljon hyötyä. Sen sijaan, että taistelisit hankalien mittanauhojen ja tuumaviivaimien kanssa, voit pitää etäisyysmittaria kädessäsi, painaa painiketta ja lukea tuloksen näytöltä. Bonuksena saat lisää ominaisuuksia, kuten alueiden ja tilavuuksien laskemisen tai mittatulosten lähettämisen tabletille tai älypuhelimelle. 

Kosteusmittari – välttämätön talonomistajalle

Piilossa olevat kosteusvauriot ovat monien talonomistajien suurin pelko. Kosteusmittarin avulla voit nopeasti ja helposti tarkistaa kosteuden määrän eri materiaaleissa ja siten huomata mahdolliset riskialueet. Jos poltat puita takassa, kosteusmittari on myös erinomainen työkalu puun riittävän kuivuuden tarkistamiseen.

Ristilaser – auttaa suorien viivojen luomisessa

Ristilaser on yksi niistä työkaluista, jonka monet ihmiset hankkivat tiettyyn tarkoitukseen, mutta jolle pian löytyy uusia käyttötarkoituksia. Riippumatta siitä, valitsetko ristilaserin, linjalaserin tai pyörivän laserin, toimintaperiaate on kaikissa sama – ne heijastavat yhden tai useamman pysty- tai vaakasuoran viivan joko vihreällä tai punaisella laserilla. Tämä työkalu on hyödyllinen esimerkiksi tauluja ripustaessasi, kylpyhuonetta laatoittaessasi tai keittiötä remontoidessasi. 

Ristilaseria voi käyttää apuna maalaamisessa

Rakenneilmaisin – vältä epämiellyttäviä yllätyksiä poratessasi

Oletko koskaan koputtanut kipsiseinään yrittääksesi kuulla, missä takana olevat rakenteet ovat? Oletko koskaan pelännyt osua sähkö- tai vesiputkeen seinään poratessasi? Tarvitset rakenneilmaisimen, jotta saat selville, mitä seinässä on. Rakenneilmaisimia on useita erilaisia, mutta periaate on melkein aina sama: liikutat rakenneilmaisinta seinää pitkin ja se antaa äänimerkin, kun se löytää jotain poikkeavaa. Kehittyneemmät mallit voivat myös kertoa minkä tyyppinen este on kyseessä ja kuinka syvällä se on.

Infrapunalämpömittari – löydä lämpövuodot tai eristeen puute

Infrapunalämpömittari mittaa infrapunaenergiaa, ja sitä käytetään mittaamaan lämpötilaa turvallisen etäisyyden päässä mitattavasta kohteesta. Koska infrapunalämpömittarilla voit nopeasti lukea suuren alueen, se on korvaamaton työkalu lämpövuotojen tai eristeen puutteen löytämiseen. Bonuksena voit käyttää sitä ruoanlaitossa varmistaaksesi, että lämpötila on oikea!

Digitaalinen kulmamitta – tarkat kulmat, kun tarvitset niitä

Kulmien siirtäminen tai jiirisahausten laskeminen voi olla vaikeaa, jos sinulla ei ole oikeita työkaluja. Digitaalisen kulmamitan avulla voit tehdä tarkkoja mittauksia, jotka voidaan tallentaa yhdellä napin painalluksella.