Valaistuksen ohjaaminen puhelimella tai äänellä sisätiloissa on monelle nykyisin itsestäänselvyys. Seuraava askel on tehdä sama puutarhassa, parvekkeella ja terassilla. Tässä artikkelissa listaamme kuusi syytä satsata älykkääseen ulkovalaistukseen.

Älyvalaistus ulkona on tullut yhä suositummaksi. Se johtuu suurelta osin Philipsistä, joka on viime aikoina laajentanut Philips Hue -järjestelmäänsä ja lanseerannut suuren määrän tuotteita puutarhoihin. Mietitkö vieläkin, miksi pylväsvalaisimia, valonauhoja ja kohdevaloja haluttaisiin ohjata kännykällä? Tässä on kuusi syytä, joiden vuoksi älykäs ulkovalaistus on tullut jäädäkseen.

Automatisaatio

Ajastin sekä hämäräkytkin, joka sytyttää ulkovalaistuksen pimeän laskeutuessa, ovat klassisia keinoja pitää sähkölasku alhaisena ja varkaat poissa. Mutta miksi tyytyisit siihen? Älyjärjestelmällä voi ryhmittää lamppusi ja luoda esiasetettuja valaistustiloja, jotka on räätälöity eri tapahtumiin, viikonpäiviin ja vuorokauden eri aikoihin. Langattomat liikeanturit, jotka kommunikoivat langattoman verkon kanssa, antavat sinulle mahdollisuuden valaista oikeaa paikkaa oikeaan aikaan.

Langattomat liikeanturit, jotka kommunikoivat langattoman verkon kanssa, antavat sinulle mahdollisuuden valaista oikeaa paikkaa oikeaan aikaan.

Anna järjestelmän tunnistaa, onko joku kotona

Haluatko, että valaistus näyttää ja toimii tietyllä tavalla, kun sinä tai joku muu perheenjäsen on kotona, ja toisella tavalla, kun olette poissa kotoa? Geofencing-tekniikan avulla järjestelmä voi reagoida, kun siihen liitetyt kännykät liikkuvat sisään kotiin ja ulos sieltä, ja mukauttaa valaistuksen sen mukaan. Toisin sanoen voit saada terassivalon sammumaan, kun lähdet kotoa, mutta sen sijaan aktivoida rutiinin, joka sytyttää ja sammuttaa valon olohuoneessa säännöllisin väliajoin luoden vaikutelman, että joku on kotona.

Ohjaa valaistusta etänä

Oletko joskus jo vuoteessa ollessasi miettinyt, sammutitko todella ulkovalaistuksen ennen nukkumaanmenoa? Yhteen kytketyn järjestelmän ansiosta voit helposti ottaa esiin puhelimesi ja tarkistaa eri lamppujen statuksen, tehdä asetuksia tai asettaa uusia aikatauluja. Parasta tässä on, että sinun ei tarvitse edes olla kotona. Monet järjestelmät antavat sinulle mahdollisuuden ohjata valaistusta, missä sitten oletkin maailmassa, jos sinulla vain on pääsy Internetiin.  

Luo unelmapuutarhasi

Hyvän valaistuksen avulla voit pidentää iltoja puutarhassa ja luoda turvallisuutta, mutta siinä on myös esteettinen näkökulma. Mitä tulee visuaalisuuteen, on älyvalaistus ylivoimainen. Riippumatta siitä, minkä järjestelmän valitset, on saatavana suuri määrä lamppuja ja tarvikkeita, jos haluat todella päästää luomisilon valloilleen ja suunnitella unelmapuutarhasi. Pylväsvalaisimet, valonheittimet, kohdevalaisimet, lyhdyt ja valonauhat antavat kaikki erilaista valoa. Se, että voit säädellä värejä ja valonvoimakkuutta loputtomiin, antaa sinulle täydellisen vapauden.

Valaise juhlia ja pyhiä varten

Miksi asentaisit erillisen jouluvalaistuksen, kun voit yksinkertaisella tavalla käyttää jo olemassa olevaa valojärjestelmääsi luomaan lämpimän ja ihanan joulutunnelman? Yksi älyvalaistuksen etuja on se, että se voi muuttaa muotoaan, vaihtaa väriä ja se voidaan räätälöidä sopimaan kuhunkin tilanteeseen. Valaise pihatie, kun vieraat saapuvat, valaise julkisivua suosikkijoukkueen väreillä jalkapallo-otteluun tai vietä halloweenia aavemaisessa valaistuksessa! Kuten sanottu, ainoastaan mielikuvitus asettaa rajat.

Yksi älyvalaistuksen etuja on se, että se voi muuttaa muotoaan, vaihtaa väriä ja se voidaan räätälöidä sopimaan kuhunkin tilanteeseen.

Anna ulkovalaistuksen olla vuorovaikutuksessa sisävalaistuksen kanssa  

Yksi etu älykkäässä ulkovalaistuksessa on se, että voit ohjata kaikkea valaistustasi samalla laitteella ja antaa eri komponenttien olla vuorovaikutuksessa toistensa kanssa. Jos sinulla on liikeanturi, joka sytyttää valonheittimen, kun vierailija lähestyy ulko-ovea, voit käyttää samaa anturia sytyttämään valot eteisessä (tai olohuoneessa pelottamaan murtovarkaat tiehensä). Kun järjestät juhlat, voit käyttää valoja luodaksesi yhtenäisen alueen, joka häivyttää rajan sisä- ja ulkotilojen välillä.