Luulitko, että porakone-ruuvinväännintä voidaan käyttää ainoastaan ruuvien ruuvaamiseen ja reikien poraamiseen? Jos luulit, niin tässä on sinulle lisätietoa! Ruuvinvääntimesi on monipuolinen ja tehokas työkalu, jota oikeilla lisävarusteilla varustettuna voidaan käyttää kaikkeen aina litteiden liitosten puhdistamisesta suksien voiteluun. 

Porakone-ruuvinväännin on monipuolinen työkalu, jonka avulla voit porata ja ruuvata samalla koneella. Et ehkä tiennyt, että työkalua voidaan käyttää myös moneen muuhun? Koska porakone-ruuvinvääntimessä on säädettävä istukka, voit liittää siihen monenlaisia pyöriviä lisävarusteita. Näiden yhteensopivien lisävarusteiden kanssa vain mielikuvitus (ja koneen pyörimisnopeus) asettaa rajan sille, mitä kaikkea voit tehdä porakone-ruuvivääntimen avulla. Tässä seitsemän asiaa, joita et ehkä tiennyt voivasi tehdä porakone-ruuvinvääntimellä. 

Hioa 

Kiinnitä tukilevy tarranauhakiinnikkeillä ja porakone-ruuvinvääntimesi muuttuu hetkessä hiomakoneeksi. Aseta seuraavaksi rei’ittämätön, haluamasi karheuden omaava 125 millimetrin hiomapaperi ja aloita työskentely. Valitse viimeistelyyn 80 millimetrin levy ja kun haluat siistiä reikää, aseta laitteeseen hiomapaperiholkillinen hiontarulla. Hionta ei yleensä vaadi koneelta paljon tehoa, mutta jos hiot karkealla paperilla, sinun on saavutettava vähintään 1300 kierrosta minuutissa. Ruuvinväännin ei ole ensisijainen valinta, jos aiot hioa koko lattian, mutta pienemmissä töissä se toimii erinomaisesti! 

Viilata 

Onko sinun tehtävä kolo puulevyyn tai viilattava terävä metallireuna? Siinä tapauksessa on olemassa lukuisia pyöriviä viiloja, raspeja ja hiomapuikkoja, joista valita. Pyöreävartisia hiomapuikkoja on saatavana sekä metallin että puun hiontaan. Yksityiskohtaisissa töissä, leikkauksissa, kaiverruksissa, veistämisessä ja kiillottamisessa voit käyttää timanttihiukkasilla päällystettyjä timanttihiomapuikkoja

Kiillottaa 

Harkitsetko kalliin koneen ostamista moottoripyörän, tiskialtaan tai auton vanteiden kiillottamiseen? Toisen työkalun ostamisen sijaan voit varustaa porakone-ruuvinvääntimesi kiillotuskiekolla tai kiillotustelalla. Koska porakone-ruuvinvääntimien nopeus on usein säädettävissä, voit pienentää nopeutta, jotta et vahingoita pintaa. 

Pyörivällä teräsharjalla porakone-ruuvinvääntimesi saa aivan uuden käyttöalueen.

Tehdä reikiä 

Tarvitseeko sinun sahata reikä kaapeleiden tai putkien vetämistä varten? Reikäsahat on tarkoitettu käytettäväksi porakoneiden ja ruuvinvääntimien kanssa, ja niin kauan kuin reikäsaha on yhteensopiva istukkaan, ei yleensä ole ongelmia. Jos aiot käyttää suuria reikäsahoja, vähintään 70 mm, tarvitset suuremman vääntömomentin. Reikäsahoja on saatavana puulle, mutta myös laatoille, klinkkerille, muoville ja metallille. 

Harjata  

Erilaisilla harjoilla varustetulla ruuvinvääntimellä tai porakoneella voi suorittaa erilaisia ​​töitä kotona. Pyöriviä teräsharjoja on saatavana kaikissa mahdollisissa muodoissa ja kovuuksisssa ja ne ovat ihanteellisia ruosteen poistamiseen tai puun työstämiseen. Samaan tapaan voit käyttää nailonharjaa maalin poistamiseen metallista. Tarvitseeko sinun puhdistaa terassin lautojen välit? Tämän voit tehdä helposti pidemmän nailonharjan avulla! 

Reikäsahoja on saatavana puulle, mutta myös laatoille, klinkkerille, muoville ja metallille.

Voidella sukset 

Suksien voiteleminen voi olla aikaa vievää, mutta voit itse asiassa nopeuttaa työtä porakone-ruuvinvääntimen avulla. Nykyään on olemassa useita yrityksiä, jotka valmistavat erilaisia ​​kahvoja ja pyöriviä harjoja, jotka muuntavat porakone-ruuvinvääntimesi tehokkaaksi voitelukoneeksi. Pidät toisella kädellä kiinni koneesta ja toisella kädellä kahvasta. Erilaiset voiteluaineet vaativat erilaisia ​​harjoja, kuten esimerkiksi nailon-, jouhi- tai teräsharjoja. 

Soita kitaraa kuin Paul Gilbert 

Rock-yhtye Mr. Big tunnetaan kahdesta asiasta: akustisesta balladista "To be with you" ja kitaristi Paul Gilbertin mielettömän nopeista kitarasooloista. Kun plektrakäsi ei enää riittänyt, hänellä oli tapana ottaa esille plektralla varustettu porakone-ruuvinväännin ja soittaa vieläkin nopeammin. Jos haluat kokeilla tätä, on tärkeää kiinnittää plektra kunnolla (netissä on hyviä oppaita) ja pitää ”porakone-ruuvinväännin-plektra” kaukana hiuksista, etteivät ne takerru laitteeseen (Paul Gilbertille on käynyt niin kesken keikan 10 000 katsojan edessä).