Ikkunoiden puhdistaminen ja peseminen voi tuntua hankalalta. On olemassa monia erilaisia pesuaineita, välineitä ja tekniikoita. Kysymys siitä, milloin ikkunat tulisi puhdistaa, on myös yleinen. Tässä artikkelissa vastaamme yleisimpiin kysymyksiin ikkunanpesusta. Annamme myös parhaat vinkit siihen, miten toimia parhaan tuloksen saavuttamiseksi.

Kuinka usein ikkunat tulisi puhdistaa?

Huomaamme likaiset ikkunat, kun pimeät talvikuukaudet vaihtuvat kevääseen ja auringonpaisteeseen. Silloin on tietysti hyvä aika pestä ikkunat! Ikkunoiden pesu vain kerran vuodessa voi tarkoittaa, että pesu on työlästä. Suunnittele, että puhdistat ikkunasi ainakin pari kertaa vuodessa, niin niiden ylläpito on helpompaa ja varmistat, että kotiisi pääsee aina kaunista päivänvaloa.rengöra dina fönster ett par gånger per år, då är det lätt att underhålla dem och det gör att du alltid har ett fint dagsljus in i ditt hem. 

Henrik vinkaa

Milloin ikkunat tulisi puhdistaa?

Sinun tulisi tietenkin puhdistaa ikkunasi, kun ne tuntuvat likaisilta, mutta tässä on joitakin käytännöllisiä vinkkejä, jotka voit ottaa käyttöön.

- Älä puhdista ikkunoita lämpimänä kevät- tai kesäpäivänä, kun aurinko paistaa. Kuuma aurinko voi saada ikkunat kuivumaan liian nopeasti, ja lopputulos voi olla kirjava tai raitainen.

- Ikkunoiden peseminen talvella pakkasessa on jotain, mitä vältetään. Mutta se on mahdollista! Lisäämällä pienen tilkan T-Röd-spriitä estät veden jäätymisen ikkunaruudulle. Muista vain pukeutua lämpimästi ja käyttää pesuhanskojen alla käsineitä, jotta vältät paleltumisen.

Henrik, Staypro

Staypron testipäällikkö Henrik tarttuu joka tilaisuuteen kokeilla, tutkia ja testata uusimpia tuoteuutuuksia valikoimassamme - usein kameran edessä testistudiossa.

Paljonko ikkunoiden puhdistaminen maksaa?

Ikkunoiden pesemisen ei tarvitse olla kallista, koska voit tehdä sen itse – ja lisäksi välineillä ja aineksilla, jotka sinulla todennäköisesti jo on kotona. Usein riittää rätit, lasta, vesi ja hieman astianpesuainetta kauniin ja kiiltävän tuloksen saavuttamiseksi. On tietenkin olemassa välineitä, jotka tekevät ikkunoiden puhdistamisesta helpompaa.

Meillä Stayprolla on esimerkiksi ikkunanpesulaitteita Kärcheriltä ja Boschilta. Ikkunanpesurit voivat olla käytännöllisiä ja mukavia käyttää, jos sinulla on paljon ikkunoita pestävänä. Työ sujuu nopeammin ja vältät roiskeet, tipat ja raidat!

Miten ikkunat puhdistetaan vaihe vaiheelta?

1. Aloita lisäämällä ämpäriin haaleaa vettä ja sitä ainetta, jota aiot käyttää ikkunoittesi puhdistamiseen. Voit joko ostaa ikkunanpuhdistusainetta tai muuta sopivaa puhdistusainetta, tai voit sekoittaa oman aineen. Ota esiin ikkunoiden puhdistamiseen tarvittavat välineet, kuten käsineet, pesusienet, rätit ja lasta.

2. Käytä rättiä tai pesusientä kostuttaaksesi ikkunalasi. Hiero ja hankaa pois pinttynyt lika ja tahrat. Tämä voi vaatia muutaman toiston saadaksesi lasin täysin puhtaaksi. 

3. Kun lasiruutu on täysin märkä ja likatahrat puhdistettu, käytä lastaa vetämällä se ylhäältä alas poistaaksesi veden. Jokaisen vedon jälkeen pyyhi lasta nukkaamattomalla rätillä.

4. Kun olet, tasaisilla lastan vaakavedoilla poistanut veden, käytä nukkaamatonta rättiä ja kuivaa jäljellä oleva vesi pois ikkunanpuitteiden ympäriltä.

5. Samalla puhdista ja pyyhi ulkopuolella oleva ikkunalauta

Välineet kiiltävän puhtaisiin ikkunoihin

  • Ämpäri
  • Pesusieni tai rätti
  • Suihkepullo
  • Hyvä ikkunalasta
  • Kuiva rätti, joka ei nukkaa

Ikkunoiden puhdistaminen etikalla

On olemassa paljon erilaisia aineita, joita voi ostaa ja käyttää ikkunoiden pesuun. Sinun ei kuitenkaan tarvitse ostaa monia pesuainepulloja, jotka sisältävät vaikeasti ymmärrettäviä ainesosia. Tee sen sijaan oma ikkunanpesuaine ainesosista, joita sinulla on kotona. Se on nopeaa, halpaa ja ympäristöystävällistä!

Jos olet huoltanut ikkunoitasi vuoden aikana ja haluat puhdistaa pintalian, sekoita lämmintä vettä ja muutama tippa käsitiskiainetta. Jos ikkunoissa on pinttynyttä likaa, voit käyttää myös etikkaa. Etikka toimii myös puhdistuksen aiheuttamia laikkuja ja raitoja vastaan.

Sanomalehtien käyttö puhdistuksessa

Sanomalehden käyttäminen ikkunoiden puhdistamisessa on vanha kotiäidin niksi, joka on edelleen käytössä - mutta siitä ei ole oikeastaan paljon hyötyä. Aikaisemmin sanomalehtipaperi sisälsi ammoniakkia, joka puhdisti ikkunoita. Nykyään sanomalehtipaperissa ei ole ammoniakkia, koska sitä pidetään haitallisena, eikä sillä siksi ole suoraa puhdistusvaikutusta. Voit kuitenkin käyttää sanomalehtipaperia rättien sijaan, koska ne eivät nukkaa.

Samankaltaisia artikkeleita