Kylpyhuoneen remontointi on projekti, joka vaatii kärsivällisyyttä, tarkkuutta ja paljon pienten yksityiskohtien korjausta. Oikeilla työkaluilla ja menetelmillä voit tehdä suuren osan työstä itse, vaikka tietyt vaiheet vaativat erikoisosaamista ja kokemusta.

Ylellinen ulkonäkö voi helposti hämätä katsojaa, mutta tärkeintä on, mitä kauniin laatoituksen ja kylpyhuonekalusteiden takana on. Saumojen ja putkien tarkempi tarkastelu voi antaa sinulle hyvän käsityksen työn laadusta. Jos havaitset kosteusvaurioita tai irtoamassa olevia laattoja, voit olla varma, että työ täytyy tehdä uudelleen.

Älä kiirehdi alussa, vaan valmistaudu huolellisesti. Sinulla tulisi olla selkeä käsitys siitä, miten haluat kylpyhuoneen näyttävän ja mihin haluat asentaa WC:n, suihkun ja lavuaarin. Osa työstä on tehtävä pätevän ammattilaisen toimesta, jotta vakuutuksesi kattaa vahingot tai onnettomuudet. Ota yhteyttä vakuutusyhtiöösi ennen remontin aloittamista, jotta et unohda mitään tärkeää!

Kaakelointi- ja tasoitetyöt eivät ole kokemattomalle helppoja, mutta jos työskentelet järjestelmällisesti etkä pidä kiirettä, opit käsityön nopeasti.

Mitä kylpyhuoneen remontti maksaa?

Kylpyhuoneen remontoinnin kustannukset riippuvat tietenkin täysin siitä, kuinka suuret tavoitteet sinulla on. Aloita laatimalla budjetti erityissuunnitelmiesi perusteella. Tunnet luultavasti jonkun, joka on hiljattain remontoinut ja joka voi antaa sinulle käsityksen siitä, kuinka paljon remontti maksaa. Mitä enemmän teet itse, sitä halvemmaksi remontti tulee, mutta aika on myös rahaa. Ammattilaisten suhteellisen nopeasti tekemä työ, voi viedä kohtuuttoman paljon aikaa, jos teet sen saman työn itse.

Kylpyhuonekalusteilla, kuten kylpyammeella, ei ole hintarajoja, joten suosittelemme että olet kärsivällinen ja odotat, kunnes löydät parhaan vaihtoehdon, joka on sekä tyylikäs, korkealaatuinen että ennen kaikkea edullinen.

Mitä enemmän aiot remontoida nykyistä kylpyhuonetta suihkun, lämmitettävän pyyhetelineen, valaisimien jne. asentamisen osalta, sitä enemmän putkimiehen tai sähköasentajan on tehtävä töitä putkien ja kaapeleiden uudelleenreitittämiseksi. Varmista, että sinulla on kaikki ostettuna ja valmiina ennen kuin ammattilaiset tulevat käymään, jotta voit helposti näyttää heille, miten haluat, että kaikki asennetaan sekä piirustusten että fyysisten esineiden perusteella. Näin vältät tarpeettomat lisäkustannukset.

Yleisesti ottaen mitä paremmin valmistaudut remonttiin, sitä vähemmän yllättäviä kuluja sinulle tulee.

Saako kylpyhuoneen remontoida itse?

Kyllä, voit remontoida kylpyhuoneesi itse, mutta remontti voi tarvita rakennusluvan. Yleisesti ottaen rakennuslupa tarvitaan, jos aiot rakentaa kokonaan uuden kylpyhuoneen. Luvanvaraisuus on syytä tarkistaa jokaisesta kunnasta erikseen, koska jokaisella kunnalla on oma rakennusjärjestyksensä. Riippuen remontin laajuudesta ja siitä, aiotko asentaa uusia sähkölaitteita, kuten lattialämmityksen tai pyyhekuivaimen, tai vesijohtojen uudelleenjohdotuksen, sinun on otettava yhteyttä päteviin sähköasentajiin ja putkimiehiin.

Kuinka kauan kylpyhuoneen remontointi kestää?

Kustannusten tapaan on vaikea arvioida, kuinka kauan kylpyhuoneen remontti kestää. Jos aiot siirtää putkia ja märkätilavyöhykettä tai asentaa uutta elektroniikkaa, kuten valoja, lattialämmityksen ja pyyhekuivaimen, remonttiaika luonnollisesti pitenee. Pituus riippuu myös kylpyhuoneen koosta sekä sen symmetriasta ja tiettyjen tilojen saavutettavuudesta.

Huolellisella suunnittelulla ja valmistelulla kylpyhuoneen remontti voidaan toteuttaa muutamassa viikossa. Jos aiot tehdä lähes kaiken itse, voit laskea remontin pituudeksi pari kuukautta tai enemmänkin, riippuen siitä miten paljon remontointikokemusta sinulla on.

Mitä työkaluja tarvitset kylpyhuoneen remontissa?

Tässä luetellaan kylpyhuoneen remontin kannalta välttämättömät työkalut, mutta työn edetessä voi tulla esiin uusia vaiheita, jotka vaativat erityisiä työkaluja.

Aloitamme purkutöistä:

  • Ruuvimeisseli kaappien, wc:n ja lavuaarin jne. irrottamiseen.
  • Sorkkarauta ja taltta. Aloita varovasti saumoista ja työskentele järjestelmällisesti.
  • Hengityssuoja, käsineet ja polvisuojat 

Kun olet lopettanut purkutyöt, on sähköasentajan ja putkimiehen vuoro tehdä oma osuutensa erilaisilla erikoistyökaluilla.

Sitten on laatoituksen, saumauksen ja lopuksi silikonin levityksen vuoro.

Tässä ovat tärkeimmät työkalut laatoittajalle:

Kun sinulla on yllä mainitut työkalut, sinulla on hyvät mahdollisuudet luoda uusi kylpyhuoneesi. Muista tehdä yksi asia kerrallaan äläkä kiirehdi tärkeitä vaiheita. Epäonnistuminen on osa prosessia, ja tulet päivä päivältä varmemmaksi työkalujen käsittelyssä. Onnea remonttiin!

Samankaltaisia artikkeleita