Hyvin järjestetty työtila on tärkeä sekä kotinikkarille että ammattilaiselle. Tärkeää on myös hyvät säilytysmahdollisuudet ja järjestely koneille, työkaluille ja muille tärkeille tarvikkeille. Olipa kyseessä varastotila, autotalli tai muu säilytystila, meiltä Stayprosta löydät laajan valikoiman tuotteita oman työpajan sisustamiseen.

Järjestys ja selkeys, ja ehkä ennen kaikkea miellyttävä tila työskentelyä varten ovat a ja o projektien ja töiden sujumiseen. Stayprosta löydät sekä työtila- että säilytysratkaisuja autotalliin. Valikoimamme sisältää niin työpöytiä ja -tasoja kuin hyllyjä, kaappeja, autotallin lattialaattoja ja tuotteita valaistukseen.

Lasse vinkkaa

Käytännöllisiä työkaluja ja välineitä autotalliin

Tavanomaisten koneiden ja työkalujen lisäksi autotallissa voi olla hyödyllistä olla muitakin tarvikkeita. Tilan koko ja käyttäjän tarpeet vaikuttavat tietenkin mahdollisuuksiin ja siihen mikä koetaan olennaiseksi.

Sahapukit – Mahdollistavat kätevästi lisätyötilaa tarvittaessa. Lisäksi kokoontaitettavat mallit vievät hyvin vähän tilaa.

Erilaiset tikkaat – Olennaiset, jos säilytät tavaroita korkeammalla ja tarvitset turvallisen keinon päästä ylimmille hyllyille. Soveltuvat käyttötarkoitukseltaan tietenkin myös erinäisten töiden suorittamiseen, joihin et muuten ylettyisi.

Hallitunkki – Laite, joka on melkein välttämätön erilaisiin autoon liittyviin korjaus- ja huoltotoimenpiteisiin. Kätevä, jos esim. vaihdat renkaat itse.

Puutarhavälineet – Autotalli voi olla hyvä paikka puutarhavälineiden säilytykseen. On olemassa säilytysratkaisuja, joiden avulla voit ripustaa välineet kätevästi seinälle.

Kompressori – Olennainen, jos haluat esim. käyttää paineilmakäyttöisiä mutterinvääntimiä tai muita paineilmatyökaluja. Lukuvinkki! Lue oppaamme: "Näin valitset oikean kompressorin".

Lasse, Staypro

Staypron työkaluasiantuntijalla Lassella on laaja kokemus työkalujen parissa työskentelystä, sekä vähittäiskaupasta että käytännön työstä. Ennen kaikkea hänellä on suuri henkilökohtainen kiinnostus kaikkeen, mikä liittyy työkaluihin. Sillä välin, kun hän ei työskentele talonsa parissa kotona, hän keskustelee Staypron asiakkaiden kanssa puhelimessa tai pitää koulutuksia kollegoilleen asiakaspalvelussa.

Autotallin kalustaminen

Oikeanlaiset edellytykset sujuvoittavat työskentelyä. Tämä koskee niin kodin kuin työpaikankin työtiloja. On hyvä ottaa huomioon nämä seikat myös koskien autotallia, työpajaa tai varastotilaa. Tärkeitä projektien sujumiselle ovat mm. hyvä työvalaistus, lämmitys ja säilytysmahdollisuudet. Tietenkään unohtamatta tarvitsemiasi työkaluja!

Autotallin valaistus

Hyvä työvalaistus on tärkeää sekä tuloksen että työskentelyn sujumisen kannalta. Sopivien valaisimien ja valonlähteiden löytäminen autotalliin saattaa olla hankalaa.

Autotallin lämmitys

Talviaikainen kylmyys saattaa pakottaa sinut ottamaan tahattomia taukoja projekteistasi – mutta on olemassa ratkaisu ilman, että sinun tarvitsee jatkuvasti pitää lämpöä päällä varastossa ja autotallissa. Lämpöpuhaltimella tai siirrettävällä lämmittimellä saat nopeasti mukavan työskentelylämpötilan, ja se on helposti sammutettavissa kun olet valmis.

Autotallin kalustus ja säilytysratkaisut

Olipa sitten kyseessä pienempi tai isompi varastotila tai autotalli, niin säilytysratkaisut ovat olennainen osa tilaa. Työkalujen ja muiden välineiden säilyttäminen sellaisessa paikassa, josta ne on helppo ottaa esille ja säilyttää ei ainoastaan edistä siisteyttä ja järjestystä, vaan helpottaa myös töiden ja projektien sujuvampaa toteuttamista. Staypro tarjoaa laajan valikoiman säilytysratkaisuja, joiden avulla voit sisustaa autotallin oman tilan mittojen ja tarpeiden mukaan.

Hyllyt, kaapit ja työkalutaulut

Lattian pitäminen mahdollisimman vapaana ja seinien käyttäminen säilytystilana auttaa tehostamaan tilankäyttöä. Kaapit ja hyllyt ovat hyviä vaihtoehtoja tilan hyödyntämiseen korkeussuunnassa. Kaapeissa voi hyvin säilyttää tarvikkeita, joiden ei toivota altistuvan lialle ja pölylle, kun taas avohyllyillä voidaan säilyttää paremmin kestävät tarvikkeet.

Työkalutauluja voi hyvin käyttää sellaisille tarvikkeille, joiden halutaan olevan helposti ulottuvilla – näin tiedät, että ne ovat aina nopeasti käsillä.

Työkaluvaunut

Työkaluvaunu on käytännöllinen monessa suhteessa – se mahdollistaa paljon tilaa säilytykselle sekä kätevän siirreltävyyden työpisteeltä toiselle. Voit siis sijoittaa sen sinne missä juuri sillä hetkellä työskentelet projektien parissa. Työkaluvaunuja on saatavilla eri malleissa ja kokoisina, jotta voit löytää itsellesi juuri sopivan.

Työpöydät ja -penkit

Hyvä työtaso on tärkeä jokaiselle! Vapaan lattiapinnan lisäksi tarvitset myös vapaata tilaa työtasolla. Työpöytiä löytyy myös erilaisiin käyttötarpeisiin, esim. katkaisu- ja jiirisahan käyttöön, työskentelyyn pidemmän puutavaran kanssa jne.

Työpöydissä on myös erilaisia käytännöllisiä toimintoja, jotka kannattaa ottaa huomioon valitessasi työpöytää. Kokoontaitettavuus on kätevä ominaisuus, jos tiedät työskenteleväsi eri paikoissa. On myös olemassa korkeussäädettäviä työpöytiä, jotka taas helpottavat sopivan työasennon löytämistä lisäten näin työskentelyn ergonomisuutta.

Samankaltaisia artikkeleita