Onko lavuaarisi tai pesualtaasi tukossa? Kyseessä on todennäköisesti vain vesilukko, joka on tyhjennettävä ja puhdistettava. Tässä kerromme sinulle vaihe vaiheelta, kuinka vesilukko puhdistetaan.

Viemäriin ajan myötä kerääntyvät hiukset, lika ja rasva johtavat veden heikkoon valumiseen tai jopa lavuaarin tukkeutumiseen. Yleensä tämä ei kuitenkaan aiheuta vaaraa. Vesilukon avaaminen ja puhdistaminen vie vain muutaman minuutin, ja tekemällä sen säännöllisesti voit estää lavuaarin tukkeutumisen.

Lue myös: "Vuotava WC-istuin - viat ja korjaustoimenpiteet"

Näin puhdistat vesilukon vaihe vaiheelta

Aseta ämpäri vesilukon alle. Kun irrotat vesilukon, valmistaudu siihen, että sieltä vuotaa hieman vettä. Valitse iso ämpäri, jotta voit valuttaa paljon vettä tyhjentämättä ämpäriä välillä.

Aseta ämpäri vesilukon alle.

Ota vesilukosta valokuva. Vesilukon kokoaminen ei ole kovin vaikeaa, mutta on tärkeää, että osat päätyvät oikeisiin paikkoihin. Ennen vesilukon irrottamista otettu valokuva toimii apuna kokoamisessa.

Irrota vesilukon alaosa ja tyhjennä vesi ämpäriin.

Tyhjennä vesi ämpäriin.

Löysää kaksi muovimutteria vesilukon yläpuolelta ja takaa ja irrota vesilukko.

Löysää kaksi muovimutteria.

Puhdista vesilukon eri osat lavuaarissa (ämpäri tietysti sen alla). Käytä tiskiainetta rasvan liuottamiseksi ja puhdista hammasharjalla ne paikat, joihin on vaikea päästä käsiksi.

Puhdista vesilukon eri osat lavuaarissa.

Voit puhdistaa lavuaarin siivilän jollakin pitkällä ja kapealla esineellä, huuhdellen siivilää samanaikaisesti vedellä.

Voit puhdistaa lavuaarin siivilän jollakin pitkällä ja kapealla esineellä.

Voit pyyhkiä lavuaarin alla olevat putket pienellä määrällä paperia.

Pyyhi lavuaarin alla olevat putket paperilla.

Kun osat ovat puhtaat, laita ne takaisin omille paikoilleen. Tarkista, että tiivisteet ja o-renkaat ovat ehjät ja että ne ovat tiiviisti paikoillaan. Laske hieman vettä hanasta lavuaariin varmistaaksesi, ettei se vuoda mistään kohtaa.

Laita osat takaisin omille paikoilleen.

Valmista!

Jos lavuaari on edelleen tukossa tai vetää huonosti

Jos sinun lavuaarissasi on yhä puhdistuksesta huolimatta tukos, ongelma voi olla viemärissä. Siinä tapauksessa saattaa olla hyvä idea olla yhteydessä talonmieheen tai isännöitsijään, tai ottaa yhteyttä muuhun ammattilaiseen. Jos taas haluat puhdistaa viemärin itse, käsikäyttöisestä viemärinavauskoneesta voi olla huomattavaa apua.