Black Friday on pian taas täällä. Tänä vuonna Black Week alkaa Stayprossa jo 22. marraskuuta. Kuinka kauan alennusmyynti kestää? Kuinka me Stayprossa valmistaudumme? Kuinka tehdä parhaat löydöt? Olemme koonneet tänne kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää Black Fridaysta, Black Weekistä ja Cyber Mondaysta 2024.

On taas se aika vuodesta! Suuresta myyntipäivästä Black Friday on vuosien varrella tullut vaalittu perinne. Suomessakin mustan perjantain suosio on kasvanut ostajien keskuudessa vuosi vuodelta.

Black Friday Stayprossa

Tietysti meillä Stayprossa on myös Black Friday -kampanja! Tämä on vuoden suurin ja paras kampanja, joten käytä tilaisuutta tutustua kaikkiin Staypron supertarjouksiin. Kun kampanja alkaa, löydät kaikki tarjoukset Staypron Black Week -kampanjasivulta!

3 vinkkiä Black Fridayhin

Jotta saisit parhaan mahdollisen Black Friday -kokemuksen Stayprossa, haluamme jakaa joitain nopeita vinkkejä.

1. Tilaa uutiskirjeemme ja seuraa meitä sosiaalisessa mediassa.

Päivien aikana annamme vinkkejä monista jännittävistä tarjouksista kaikilla kanavillamme. Ilmoittaudu hyvissä ajoin ennen alennusmyyntiä, jotta saat tiedon ensimmäisten joukossa. Seuraa meitä alla olevilla kanavillamme:

2. Älä odota liian kauan!

Vaikka lisäämme enemmän tuotteita ennen “mustaa perjantaita”, suositut tuotteet voivat loppua.

3. Suunnittele hyvissä ajoin.

Tarkista budjetti ja mieti mitä tarvitset, jotta et osta enemmän kuin mihin sinulla on varaa. Jos mietit tuotteita tai tuoteryhmiä ennen Black Weekiä, voit lukea ja vertailla vaihtoehtoja jo ennen myynnin alkua.

Milloin Black Friday on?

“Musta perjantai” ei ole samana päivämääränä joka vuosi, vaan se on amerikkalaisten kiitospäivän jälkeinen perjantai. Kiitospäivää vietetään puolestaan aina marraskuun neljäntenä torstaina.

Milloin on Black Friday 2024?

Vuonna 2024 Black Friday on 29. marraskuuta.

Milloin on Black Week 2024?

Alennusmyyntiviikko Black Week alkaa maanantaina 25. marraskuuta ja käsittää koko sen viikon. Stayprossa aloitamme sen jo edellisenä perjantaina 22. marraskuuta.

Milloin Black Weekend 2024 on?

Black Weekend on viikonloppu Black Fridayn jälkeen eli 30. marraskuuta–1. joulukuuta.

Milloin on Cyber ​​Monday 2024?

Cyber ​​Monday 2024 on 2. joulukuuta.

Miksi sitä kutsutaan Black Fridayksi?

Nimen alkuperälle on kaksi eri selitystä, joista ensimmäinen on peräisin 1960-luvun Philadelphiasta. Sen on oletettu kuvaavan kiitospäivän jälkeisen perjantain suurta ajoneuvojen ja jalankulkijoiden määrää liikenteessä. Kadut olivat siis mustana ihmisistä ja autoista.

Toinen selitys nimelle on, että se on päivä, jolloin monet kauppiaat kääntävät kirjanpidossaan negatiiviset punaiset luvut positiivisiksi. Tällöin yritys on “back in black”, eli takaisin mustilla luvuilla.

Black Friday Suomessa

Suomessa “musta perjantai” on yleistynyt vasta tällä vuosikymmenellä, mutta siitä on tullut yhdessä joulua edeltävien päivien ja välipäivien alennusmyynnin ensimmäisen päivän kanssa yksi vuoden suurimmista ostospäivistä.

Viime vuosina tarjousaika on pidentynyt, kun osa kaupoista on lanseerannut kampanjoita, jotka ovat jatkuneet koko viikonlopun (Black Weekend) ja jopa koko viikon (Black Week). Sen jälkeen tulee Cyber Monday, joka oli alunperin verkkokauppojen vastine kivijalkakauppojen Black Fridaylle.

Päivitetty 5.10.2022