Mitä joulu olisi ilman kynttilöitä, kynttilänjalustoja ja tunnelmallista ulkovalaistusta? Tässä jaamme vinkkejä ja inspiraatiota kodin, parvekkeen tai puutarhan koristeluun jouluvaloilla.

Tapa laittaa jouluna koristevaloja on peräisin 1700-luvun Keski-Euroopasta, jossa yläluokka alkoi laittaa kynttilöitä joulukuuseen. Kynttilät korvattiin 1900-luvulla sähköisillä joulukuusen valoilla, mutta kuusen valaiseminen osoittautui vasta alkusysäykseksi sille, mistä tulisi suosittu laji.

Nykyaikaisilla LED-valaisimilla on helpompaa kuin koskaan valaista parvekekaide, vanha tammi pihatiellä tai vaikkapa koko talo. Tässä artikkelissa annamme vinkkejä ja inspiraatiota, joiden avulla onnistut jouluvalojen kanssa ja koristelet kodikkaan tunnelman sekä sisällä että ulkona.

Stayprosta löydät laajan valikoiman joulukoristeita ja jouluvaloja sellaisilta tuotemerkeiltä kuin esimerkiksi Konstsmide. Me autamme sinua löytämään sinulle parhaat jouluvalot!

6 hauskaa ja inspiroivaa ideaa jouluvaloihin ulkona

Pue lipputanko jouluvaloihin

Jos puutarhassasi on lipputanko, voit käyttää sitä hyödyksi. Ripusta lipputankoon valosarja, joka koostuu usein viidestä ketjusta, joissa jokaisessa on satoja LED-valoja, ja tee tangosta säihkyvä nähtävyys!

Koristele puutarha tunnelmallisilla valoverkoilla

Jos haluat saavuttaa puutarhassasi paljon suhteellisen pienillä ja yksinkertaisilla keinoilla, valoverkko on varma valinta. Sadoilla LED-valoilla koristeltu karkea verkkoverkko voidaan helposti ripustaa julkisivun varrelle tai sijoittaa pensaiden, puiden, kivien tai puutarhakoristeiden päälle. Verkkoa on saatavana eri kokoja, joten voit löytää tarpeisiisi parhaiten sopivan verkon.

Valoa kauniilla veistoksilla

Onko mitään, mikä valaisee lumen yhtä kauniisti kuin ulkokuusen vieressä oleva hehkuva jouluvuohi? Valaisevat koristevalaisimet ovat yleistymässä, ja valikoima kasvaa vuosi vuodelta. Stayprosta löydät useita eri vaihtoehtoja aina valaisevista vuohista, tonttuihin ja muihin erilaisiin eläimiin, joita voi käyttää ulkona.

Luo tunnelmaa ulkona jääpuikoilla

Valosarjoilla, joissa on eripituisia nauhoja, voit luoda illuusion luonnollisista jääpuikoista. Tämä voi olla jännittävä ja viihtyisä lisä puutarhaan tai parvekkeelle. Ripusta se kourua pitkin tai terassin kattoon, niin saat unelmallisen, jouluisen tunnelman. Katso kaikki Staypron jääpuikkonauhat täältä!

Valonauhat johtokelalla

Pitkät valonauhat voivat näyttää hyvältä puutarhassa, mutta niiden rullaaminen ja varastointi ei ole aina yhtä hauskaa kuin niiden pystyttäminen. Konstsmiden johtokelan avulla voit helposti rullata valojohdon kauden päätteeksi. Saatavana 28 ja 42 metrin pituisena.

Valaise julkisivusi laserlampulla

Mikään ei ole niin jouluista kuin punaisen ja vihreän ihana sekoitus, vai mitä? Tällä Konstsmiden laserlampulla voit muuttaa julkisivusi tunnelmalliseksi jouluseinäksi napin painalluksella! Sisäänrakennetulla ajastimella.

Jouluvalot sisätiloissa - löydä oikeat valot kotiisi

Pimeän talven aikana keinovalot ovat tärkeämpiä kuin koskaan. Kodin koristelu sähköllä toimivilla kynttilänjaloilla, kransseilla ja koristeilla on mukava tapa luoda lämmin ja kodikas tunnelma.

Sähkötoimiset kynttilänjalat, joulutähti ja joulukuusen valot ovat suosikkeja monissa kodeissa, mutta niille, joiden mielestä "enemmän on enemmän", on tilaa hemmottelulle. Tuikkivien valojen, lyhtyjen ja valaistujen koristeiden avulla voit muuttaa kotisi värikkääksi joulun juhlaksi. Kuinka paljon on liikaa? Kukaan muu kuin sinä ei voi päättää sitä!

Valaise parveke tai terassi

Koristelemalla parvekkeen tai terassin jouluksi teet siitä mukavan paitsi itsellesi myös naapureillesi. Valosarjan tai valonauhan kietominen parvekekaiteen ympärille on hyvä alku, mutta voit tehdä enemmänkin. Mikset koristaisi loistavilla lumihiutaleilla tai jopa pystyttäisi valaistua koristepuuta?

Valmistele parvekkeesi tai puutarhasi jouluun valosarjoilla.

Puutarhassa on tilaa luovuudelle

Jos olet puutarhan ylpeä omistaja, koristelun mahdollisuudet ovat rajattomat. On myös helppo innostua ja koristella vähän siellä ja täällä ilman suunnitelmaa tai järkevää kokonaisuutta. Päätä etukäteen, haluatko luoda värikkään amerikkalaistyylisen valoshow'n vai perinteisemmän ilmeen, ja tee valintasi sen mukaan.

Kun käytät jouluvaloja ulkona, on tärkeää valita tuotteita, jotka on suunniteltu ulkokäyttöön. Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) sivuilla on paljon hyvää tietoa jouluvaloista ja siitä, mitä kannattaa ottaa huomioon. Kannattaa myös käyttää jonkinlaista ajastinta, jotta et tuhlaa energiaa päiväsaikaan.

Johdolliset vai paristokäyttöiset jouluvalot?

Historiallisesti suurin osa jouluvaloista on kytketty pistorasioihin, mutta nykyään yhä useammat valmistajat tarjoavat paristokäyttöisiä vaihtoehtoja. Paristokäyttöisten jouluvalojen valitseminen antaa sinulle enemmän joustavuutta, koska et ole sidottu pistorasioihin eikä sinun tarvitse huolehtia pitkistä jatkojohdoista.

Henrik vinkkaa - Staypro

Milloin jouluvalot kannattaa laittaa esille ja milloin ne on aika ottaa pois?

Jos olet joulun ystävä ja rakastat koristella kotisi ja puutarhasi, haluat luonnollisesti nauttia investoinnistasi mahdollisimman pitkään, mutta mitä laki sanoo valojen asentamisesta marraskuussa ja niiden pitämisestä helmikuuhun asti? Se on tietenkin täysin vapaasti sallittua riippumatta siitä, mitä naapurit sanovat.

Monet käyttävät ensimmäistä adventtia vertailukohtana, koska silloin adventtikynttilänjalat pitäisi sytyttää. Koska monet julkiset jouluvalot sytytetään kuitenkin jo marraskuun puolivälissä, sinun ei pitäisi hävetä laittaa niitä esille ennen adventtia.

Jouluvalojen ja -koristeiden purkamisessa monet käyttävät vertailukohtana nuutinpäivää eli 13. tammikuuta. Perinteen mukaan joulukuusi heitetään silloin pois, joten usein on luontevaa pakata jouluvalot ja -koristeet pois samalla kertaa.

Henrik, Staypro

Staypron testipäällikkö Henrik tarttuu jokaiseen tilaisuuteen päästä koskettelemaan, tunnustelemaan ja testaamaan valikoiman uusimpia tuoteinnovaatioita - usein kameran edessä testilaboratoriossa.

Nippusiteet - joulun unohdettu sankari

Olitpa sitten asentamassa valojohtoa, kiinnittämässä koristeellista lumihiutaletta julkisivuun tai kiinnittämässä valoverkkoa, tulet tarvitsemaan nippusiteitä. Jos sinulla ei ole mitään, mihin kiinnittää ne, teipillä tai ruuveilla kiinnitettävä ankkuri ratkaisee ongelman.

Tikkaat - vie joulukoristeet uusiin korkeuksiin

Jos koristelet puutarhaa, et pääse pitkälle ilman tikkaita, mutta myös sisätiloissa saatat tarvita jotain, johon kiivetä. Seisominen teleskooppitikkailla, askelmatikkailla tai työjakkaralla on turvallisempaa kuin kiipeäminen siihen, mikä on ulottuvilla, ja sen täydentäminen uhkarohkealla akrobatialla.

Työkäsineet - pitävät sormet lämpiminä ulkona työskenneltäessä

Hyvät työkäsineet helpottavat työtäsi. Vielä tärkeämpää on, että siitä tulee miellyttävämpää. Käsineiden tulisi olla lämpimät ja kosteutta kestävät, mutta riittävän joustavat, jotta voit työskennellä yksityiskohtien parissa.

Ulkona käytettävä jatkojohto - valitse sellainen, jossa on IP44- tai korkeampi luokitus

Monissa tapauksissa tarvitset jatkojohtoa, joten varmista, että valitset sellaisen, joka on suunniteltu ulkokäyttöön. Valitse johto, jonka suojausluokka on IP44 tai korkeampi.

Kannettava vikavirtasuoja - lisää turvallisuutta

Kun työskentelet ulkona sähkön parissa, ei ole koskaan huono ajatus käyttää kannettavaa vikavirtasuojakytkintä (RCD). Vikavirtasuojakytkimet katkaisevat virran, jos tuote joutuu jännitteiseksi, ja toimivat siten ylimääräisenä turvatekijänä.

Monet tässä artikkelissa kuvatuista tuotteista ovat peräisin Konstsmideltä ja niitä myydään Stayprossa. Meiltä löydät laajan valikoiman jouluvaloja ja kaiken, mitä tarvitset niiden asentamiseen.

Hyvä olla mukana, kun laitat jouluvaloja!
Hellermann Tyton MB3A Johdinsideankkuri ruuvi- ja tarrakiinnitys, 19 x 19 mm
kpl
JohdinsideankkuriHellermann Tyton MB3AKatso samankaltaisia tuotteita
á 29,10 €
29,10 €
Gelia 4005320402 Nippusiteet 140 x 3,6 mm, 100 kpl
kpl
NippusiteetGelia 4005320402Katso samankaltaisia tuotteita
á 5,50 €
5,50 €
Gelia 4063002001 Vikavirtasuoja nollajännitesuojalla
kpl
VikavirtasuojaGelia 4063002001Katso samankaltaisia tuotteita
á 25,50 €
25,50 €
Tegera 117 Käsineet Laadukas pukin pintanahka/Polyesteri
kpl
á 18,00 €
18,00 €
Snickers Workwear 9084 Pipo musta
kpl
PipoSnickers Workwear 9084Katso samankaltaisia tuotteita
á 20,10 €
20,10 €
Summasis. ALV
98,20 €