Olitpa juuri ostanut ensimmäisen ruohotrimmerin tai kokenut trimmaaja, on syytä tarkistaa tekniikkasi. Käsittelemällä konetta oikein voit leikata tehokkaammin ja saada siistimmän tuloksen.

Olet tuonut kotiin uuden ruohotrimmerin, asentanut kaikki osat ja pukenut yllesi oikeat suojavarusteet. Käynnistät moottorin, astut nurmikolle ja… niin, mitä nyt? Halutun tuloksen saavuttamiseksi sinun ei tarvitse käyttää vain oikeita välineitä, mutta myös oikeaa tekniikkaa. Tässä artikkelissa käymme läpi perusasiat.

Perustekniikka - Hyödynnä pyörimissuunta ja työskentele oikealta vasemmalle

Perusteellisin tapa työskennellä ruohotrimmerillä on työskennellä oikealta vasemmalle puolikuun muotoisesti. Koska kone pyörii yleensä vastapäivään, se tarkoittaa, että leikattu ruoho jää leikatulle puolelle.

Korkean ruohon leikkaus

Kun leikkaat todella korkeaa ruohoa, sinun on ehkä leikattava ruoho kahdesti. Kun siirryt vasemmalta oikealle, leikkaa puoli ruohoa ja leikkaa sitten lähemmäksi juurta paluumatkalla. Oikean swingin saaminen vaatii harjoittelua, mutta kun tekniikka on paikallaan, leikkaat korkean ruohon nopeasti ja tehokkaasti.

Leikkaa rinteiltä

Kun leikkaat ruohoa jyrkällä maalla, sinun on parasta leikata vaakasuorassa pituudessa kaltevuuden kanssa. Kun olet leikannut rivin, mene takaisin juuri leikatulla ruoholla ja aloita seuraava rivi päästäksesi rinnettä ylöspäin. Etuna on, että voit kävellä juuri leikatun ruohon päällä ja että ruoho päätyy leikatulle pinnalle.

Reunan trimmaus

Kun haluat siistiä nurmikon reunat ja saada suorat, hienot linjat, voit kääntää trimmerin pään siten, että se leikkaa pystysuunnassa. Joissakin malleissa on käännettävät päät ja pyörät, jotka helpottavat reunojen leikkaamista.

Leikkaustekniikka puiden ja pensaiden ympäriltä leikattaessa

Kun leikkaat puiden ja pensaiden ympäriltä, on leikkuusiima parempi kuin terä, koska siima antaa sinulle paremman tarkkuuden eikä tee niin paljon vahinkoa, jos sattuisit osumaan johonkin. Hyödynnä siimasuojusta ja leikkaa kohteen ympäriltä. Joissakin ruohotrimmereissä on alaspäin taitettava teräksinen suojapuomi (kutsutaan usein kasvisuojaksi, pensassuojaksi tai vastaavaksi), joka voi auttaa sinua pääsemään lähelle vahingoittamatta kasveja.

Suurien alueiden leikkaus

Suuria alueita leikattaessa on parempi päättää etukäteen leikattavasta kuviosta. Siten saat paremman käsityksen jo leikatuista pinnoista ja vältät tarpeetonta edestakaisin liikkumista. Hyvä vinkki on jakaa suuremmat alueet pienempiin neliöihin. Sitten työskentelet yhden neliön kerrallaan, esimerkiksi työskentelemällä ulkopuolelta sisään.

Ruohotrimmeri leikkaa kivisen rapun vierestä

3 mielessä pidettävää asiaa, kun käytät ruohotrimmeria

Anna kaasua tasaisesti

Yleinen aloittelijoiden virhe on kaasuttaa epätasaisesti ja sykäyksittäin. Vaikka tekniikka antaa hallinnan tunteen, se ei ole paras moottorille, akulle eikä lopputulokselle. Sen sijaan sinun pitäisi painaa kaasua tasaisesti ja leikata koko pinta kerralla.

Leikkuusiiman kärjen kuuluisi tehdä työ

Yleinen väärinkäsitys on, että mahdollisimman suuren osan leikkuusiimasta tai trimmeriterästä tulee olla kosketuksessa ruohon kanssa parhaan mahdollisen tuloksen saamiseksi. Itse asiassa vain siiman kärjen tulisi antaa leikata, koska se on ainoa osa siitä, joka liikkuu tarpeeksi nopeasti.

Ruohotrimmeri ei ole aina paras valinta

Ruohotrimmeri on monin tavoin loistava ja monipuolinen työkalu, mutta joskus on ymmärrettävä, että työhön voi löytyä parempia työkaluja. Jos kamppailet vesakoiden ja paksujen rikkaruohojen kanssa, raivaussaha voi olla parempi vaihtoehto. Jos aiot leikata suuren ja tasaisen nurmikon, saat tasaisemman tuloksen ruohonleikkurilla. Haluatko saada täydellisen reunaleikkauksen? Sitten reunaleikkuri tai moottorikäyttöiset ruohosakset voivat antaa sinulle siistimmän tuloksen lyhyemmässä ajassa.

4 vinkkiä turvallisempaan käyttöön

  • Käytä oikeita suojavarusteita - Ei ole väliä kuinka pienen alueen aiot leikata, älä koskaan käytä tehokasta ruohotrimmeriä, kun olet pukeutunut shortseihin ja sandaaleihin. Suojalasit, vahvat housut ja kunnolliset kengät ovat välttämättömiä.
  • Tarkista leikattava alue ennen kuin aloitat - Kivet ja muut esineet voivat muuttua vaarallisiksi ammuksiksi, kun osut niihin trimmerillä.
  • Ole varovainen johdon suhteen - Jos käytät verkkovirralla toimivaa ruohotrimmeria ja leikkaat edestakaisin suurempaa aluetta, sinun on oltava varovainen, ettet vahingoita johtoa.
  • Pidä asianmukainen turvaetäisyys - Muista, että esineet, joihin osut trimmerillä voivat olla yhtä vaarallisia jollekin, joka seisoo muutaman metrin päässä. Ammukset voivat kohota tietyn matkan päästä silmätasolle.