Haluatko aina tulla valaistuun kotiin? Haluatko pystyä simuloimaan virkistävää päivänvaloa kotitoimistossa tai aloittaa värikkään diskon perjantai-iltana? Siitä lähtien, kun se lanseerattiin vuonna 2012, on Philips Hue siirtynyt uudesta ja jännittävästä tekniikasta hienostuneeksi järjestelmäksi, jolla on rajattomat mahdollisuudet. Tässä on 7 hyvää syytä kokeillä Philipsin älyvalojärjestelmää!

Kun Philips Hue lanseerattiin vuonna 2012, harvat tiesivät, mikä älykäs lamppu on – ja vielä vähemmän mihin sitä käytettiin. Siitä lähtien on tapahtunut paljon. Philipsin lamppujen lisäksi myös suhteemme älykotiin. Nykyään ei ole ollenkaan outoa avata etuovi matkapuhelimella tai ajastaa robottipölynimuri puhelimella. Se, että pystyt hienosäätämään valaistustasi poistumatta sohvalta, on myös ylellisyys, johon monet ovat tottuneet.

Mikä on Philips Hue?

Philips Hue on yksinkertaisesti järjestelmä, jonka avulla voit hallita erityyppisiä lamppuja matkapuhelimellasi. Lamput, joita on saatavana yleisimmillä kierrekannoilla (esim. E14, E27, GU10), kytketään langattomasti Philips Hue Bridge -siltaan (jotkut lamput tukevat myös bluetoothia), ja kaikkea ohjataan siihen liittyvällä sovelluksella. Sovelluksen avulla voi luoda valmiita värimaailmoja ja säätää lamppuja yksityiskohtaisesti. Jotkut lamput antavat sinun valita 16 miljoonasta väristä, kun taas yksinkertaisemmat mallit tarjoavat sinulle valkoisen eri sävyjä. Jos internet-yhteytesi lakkaa toimimasta, toimivat ne aivan kuten tavalliset lamput ja ne voidaan kytkeä päälle ja pois päältä tavallisella seinäkatkaisijalla.

Philips Hue -aloitussarja

Kyseinen kuvaus on kuitenkin hieman yksinkertaistettu. Nykyään järjestelmä kattaa kaiken tyylikkäistä retrotyylisistä lampuista ja plafondeista näyttävään Philips Hue LightStrip -valonauhaan, spotteihin ja jopa ulkovalaistukseen. Niiden lisäksi on tietysti kaikki tarvikkeet: liiketunnistimet, fyysiset katkaisimet ja adapterit herättävät luovuutesi. Järjestelmän käyttö Google Home tai Apple HomeKit avaa oven ääniohjaukseen ja uusiin integrointivaihtoehtoihin. Lopuksi on vielä kolmannen osapuolen kehittämät sovellukset ja laajennukset, jotka ovat kultakaivos kokeilunhaluisille. 

Philips Hue White -lamppu

7 upeaa asiaa, joita voit tehdä Philips Huen avulla

Voit itse räätälöidä Hue-kokemuksesi kolmannen osapuolen sovelluksilla sekä lisäosilla ja löytää uusia, luovia käyttötarkoituksia, mutta sinun ei ehdottomasti tarvitse olla teknisesti taitava päästäksesi alkuun ja järjestelmän käytössä. Tässä on seitsemän upeaa asiaa, jotka voit tehdä heti!

Sytytä valot, kun tulet kotiin – sammuta, kun lähdet

Unohdatko sammuttaa valot, kun lähdet kotoa? Onko masentavaa tulla pimeään kotiin? Hue ratkaisee molemmat ongelmat. Tätä tekniikkaa kutsutaan geofencingiksi, ja se perustuu siihen, että sovellus tunnistaa, kun puhelin liikkuu sisään ja ulos digitaalisesta maantieteellisestä alueesta – tässä tapauksessa kotisi. Jos teitä on vähintään kaksi samassa taloudessa, saatetaan tarvita jonkin verran työtä, jotta se toimisi oikein.

Luo esiasetuksia joka tilaisuutta varten

On toki hauskaa vaihtaa valojen väriä, mutta Philips Hue tulee omiinsa, kun olet luonut pari esiasetettua värimaailmaa. Kylmempi valo voi antaa sinulle energiaa työskennellessäsi, kun taas lämmin ja hämärä valo valmistelee sinut nukkumaan. Vaihda eri esiasetusten välillä sovelluksella, äänellä tai Philipsin langattomilla katkaisijoilla.

Philips Hue toimii myös ulkona

Miksi rajoittaa älykoti sisäympäristöön? Philips Hue voi valaista myös puutarhassa, patiolla tai viherhuoneessa. Pidennä iltoja Discover-valonheittimellä tai luo kodikas hehku pitkin puutarhapolkua Calla Large -pollarivalaisimilla.

Philips Hue Calla -pollarivalaisin

Päivitä vanhat valot Philips Hue Smart Plug -liitännällä

Okei, olet aloittanut Philips Huen käytön ja haluat hallita älykotiasi matkapuhelimella tai äänellä. Tarkoittaako tämä sitä, että vanhat pöytä- ja lukuvalot ovat tarpeettomia? Ei lainkaan. Mainion Philips Hue Smart Plug -lisävarusteen avulla voit muuttaa minkä tahansa lampun älykkääksi lampuksi. Tai miksi et kytke sitä kahvinkeittimeen, jotta sinua tervehtii vastakeitetyn kahvin tuoksu aina aamuisin?

Asenna liiketunnistimet kotiin

Valon sytyttäminen ja sammuttaminen liiketunnistimilla saattaa tuntua laiskuuden huipulta, mutta on usein tilanteita, joissa se voi helpottaa elämää. Asettamalla liiketunnistimen huoneeseen, jota käytät vain lyhyitä hetkiä, sinun ei tarvitse miettiä valon sammuttamista poistuessasi. Oletko valveilla yöllä? Jalan korkeudella olevan tunnistimen avulla sinun ei koskaan tarvitse hamuilla pimeässä kävellessäsi keittiöön tai kylpyhuoneeseen. 

Liiketunnistin

Käytä valoa herätyskellona

Onko mitään mukavampaa kuin herätä auringonvaloon, joka tirkistää sisään makuuhuoneen ikkunasta myöhään viikonloppuaamuna? Philips Huen avulla voit luoda juuri tämän tunnelman, vaikka joudut nousemaan keskellä talvea klo 06.00. Sinun tarvitsee vain asettaa hälytys sovelluksessa ja valita, kuinka hitaasti valon pitäisi syttyä. Vastaavasti voit käyttää Hue-ohjelmaa ajastimena, mikä voi olla kätevää, jos lapsi nukkuu vieressä olevassa huoneessa.

Synkronoi Philips Hue elokuvien, pelien ja musiikin kanssa

Synkronoimalla lamppujen valo musiikin, elokuvien tai pelien kanssa voit luoda mukaansatempaavamman kokemuksen. Hue Sync -ohjelma ratkaisee sen PC- ja Mac-tietokoneissa, kun taas ulkoinen Hue Sync -boxi auttaa sinua synkronoimaan television valon. On myös kolmansien osapuolten kehittämiä sovelluksia, jotka käyttävät puhelimen mikrofonia saadakseen valon välkkymään musiikin tahdissa – täydellinen spontaaneille diskoille!

Stayprosta löydät laajan valikoiman Philips Hue -lamppuja ja muita tuotteita. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä osaavaan asiakaspalveluumme.