Tarvitsetko muuntaa kilometrit maileiksi? Metrit jaloiksi? Metrit senttimetreiksi? Senttimetrit tuumiksi? Kätevässä pituudenmuuntimessamme voit muuntaa monia erilaisia pituusmittayksiköitä, kuten metrit, millimetrit, senttimetrit, desimetrit, kilometrit, skandinaaviset mailit, englantilaiset mailit, jaardit, jalat, tuumat ja merimailit.

Yleisiä kysymyksiä

Kuinka pitkä on jalka?

Jalka on vanhempi pituusmitta, jota käytetään pääasiassa Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa ja Kanadassa. Kuten nimi viittaa, mittaus perustuu ihmisen jalkaan, mutta koska jokainen jalka on erilainen, mittaus on standardoitu käytännön syistä. Nykyään jalka on 0,3048 metriä. Jalkaa käytetään edelleen tietyillä aloilla, kuten rakennusteollisuudessa.

Kuinka pitkä on maili?

Metriseen järjestelmään käännettynä maili vastaa tarkasti 1,60934 kilometriä. Maili on pituusmitta Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa, missä se vastaa 5280 jalkaa tai 1760 jaardia.

Kuinka monta kilometriä (km) on peninkulma?

Peninkulma vastaa 10 kilometriä.

Kuinka monta metriä on kilometri (km)?

Kilometri (km) vastaa 1 000 metriä.

Kuinka monta metriä on maili?

Maili (joka tunnetaan myös nimellä maamaili) vastaa 1 609,34 metriä.

Kuinka pitkä on merimaili?

Merimaili on tarkalleen 1 852 metriä. Merimaili perustuu maapallon ympärysmittaan ja sitä käytetään laivassa- ja ilmailussa.

Kuinka pitkä on jaardi?

Metriseen järjestelmään käännettynä jaardi vastaa 0,9144 metriä. Se vastaa myös 3 jalkaa tai 36 tuumaa. Jaardia käytetään esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa.

Henrik vinkkaa - Staypro

Jos olet joskus yrittänyt ripustaa taulua löysällä mittanauhalla, tiedät kuinka tärkeää on olla oikeat mittausvälineet työn tekemiseen. Tässä ovat suosikkini.

Viivain - helppo käyttää ja sopii lyhyiden etäisyyksien mittaamiseen. Suosin teräksisiä vaihtoehtoja. Verkkosivuillamme löydät ne otsikon "Mittaustikut" alta.

Nivelmitta - Nivelmitta on todellinen klassikko! Taitettava ja luotettava.

Mittanauha - Käytän tekstiilimittanauhaa epäsäännöllisten pintojen mittaamiseen. Vedettävät mittanauhat ovat erittäin käteviä nopeaan mittaukseen paikan päällä. Valitse tukeva mittanauha, joka pysyy suorana ilman lattialle asettamista. Löydät mittanauhamme täältä.

Työntömitta - Työntömitta on kätevä pienten kohteiden mittaamiseen suurella tarkkuudella. Saatavilla on sekä digitaalisia että analogisia malleja.

Laseretäisyysmittari - Suosikkini on ehdottomasti laseretäisyysmittari. Se on erityisen kätevä pitkien etäisyyksien mittaamiseen. Sinun tarvitsee vain kohdistaa ja painaa nappia saadaksesi tarkan etäisyyden. Löydät etäisyysmittarimme täältä.

Henrik, testipäällikkö Stayprossa

Staypron testipäällikkö Henrik tarttuu jokaiseen tilaisuuteen testata uusimpia tuoteuutuuksia valikoimassa.