Puuterassin rakentaminen nurmikolle ei ole lainkaan ylitsepääsemättömän vaikeaa, kunhan olet huolellinen ja teet kunnollisen esityön. Tässä oppaassa kerromme, miten voit rakentaa terassin laattojen päälle pilariperustuksien sijaan.

Maanvaraisen terassin rakentaminen ilman pilariperustuksia tuo omat haasteensa. Ensinnäkin voi olla vaikea saada sitä täysin suoraksi, ja toiseksi sinun on huomioitava, että puuterassi altistuu enemmän kosteudelle, liikkeelle, roudalle ja rikkaruohoille. Näiden tekijöiden ei kuitenkaan tarvitse muodostua ongelmaksi, jos teet huolellisen esityön, valmistelet maan ja valitset ruuvit ja puutavaran, jotka kestävät sään rasituksia. Varmista myös, että valitset painekyllästettyä puutavaraa jonka öljyät vuosittain. Terassiruuvien tulisi olla ruostumatonta terästä ja A4-laatua.

Näin rakennat maanvaraisen terassin

1. Suorita terassin mittaus

Ensimmäinen askel on mitata ja merkitä terassin sijainti. Tämän voit tehdä kätevästi käyttämällä lankaa tai narua ulkomittojen merkitsemiseen. Tässä voi myös esim. ristilaser olla hyödyksi.

2. Kaiva pois pintamaa

Jos rakennat puuterassin suoraan nurmikon päälle, niin ruoho tulee kasvamaan nopeasti terassiin kiinni. Välttääkseen tämän voit poistaa pintamaakerrosta terassin alta noin 20-30 cm syvyydeltä. Voit tiivistää pohjan käsin tai käyttäen maantiivistäjää.

3. Täytä soralla

Nyt on aika täyttää pohja soralla. Jos haluat estää maa-aineksen ja soran sekoittumisen, voit asettaa kankaan pohjalle rikkaruohojen kasvamisen estämiseksi. On suositeltavaa käyttää maantiivistäjää pohjan tasoittamiseen ja tiivistämiseen.

4. Täytä hiekalla

Sorakerroksen päälle on suositeltavaa asettaa toinen kuitukangas, jonka päälle hiekka tulee. Kastele hiekka sen asettumista varten ja tiivistä pohja maantiivistäjällä saadaksesi tasaisen pohjan suhteessa nurmikon reunoihin. Varmista, että pinta on täysin tasainen.

Henrik vinkkaa

Sahaa puutavara itse siistimpiä liitoksia varten

Puutavaran käytössä on tärkeää saada lautojen ja palkkien päädyt mahdollisimman suoriksi. Lautojen tullessa sahalta on niiden päät usein karkeasti sahattuja ja hieman epätasaisia. On suositeltavaa sahata pois muutama millimetri päädyistä saadaksesi täysin suoran ja tiiviimmän liitoksen.

Henrik, testipäällikkö

Staypron testipäällikkö Henrik käyttää mielellään jokaisen saamansa tilaisuuden testatakseen myymiämme työkaluja - usein kameroiden edessä Staypron testilaboratoriossa. Sillä aikaa, kun hän ei kuvaa videoita tai kirjoita oppaita tietopankkia varten, on yksi hänen lempipuuhistaan suunnitella kesän tulevia projekteja mökille.

5. Aseta betonilaatat

On mahdollista rakentaa terassin runko suoraan hiekalle, mutta suosittelemme kuitenkin betonilaattojen käyttämistä. Nämä asetetaan noin kahden metrin välein toisistaan. Tarkista, että laatat ovat täysin suorassa käyttämällä vesivaakaa.

6. Rakenna runko

Nyt on aika alkaa nikkaroida. Sahaa rungon kehikon palkit ja kiinnitä ne yhteen kehykseksi. Varmista ristimitalla kehikon suorakulmaisuus ja kiinnitä sitten koolauspuut 60 cm välein. Käytä vahvistettuja kulmarautoja. Käytä sokkelikaistaa (kosteussulku) puun ja betonilaattojen välissä.

7. Kansilaudoituksen kiinnitys

Nyt on vuorossa terassilautojen kiinnittäminen runkoon. Varmista, että kiinnität laudat muutaman millimetrin väleillä, jotta puumateriaali voi laajentua ja liikkua ilman että se aiheuttaa vahinkoa terassin rakenteelle.

8. Valmista!

Muista säännöllisesti puhdistaa ja öljytä puuterassi sen käyttöiän pidentämiseksi.