Kesä, aurinko ja loma. Puutarhan tai parvekkeen tulee olla vehreä, mutta mitä sinun pitäisi tehdä, kun lähdet lomalle? Asiantuntija Erik Jönsson Gardenasta jakaa parhaat vinkkinsä, miten kukkapenkit ja ruukut kukoistavat fiksusti ja taloudellisesti – vaikka et olisi kotona.

Mukavan ympäristön luominen puutarhaan tai parvekkeelle on erityisen ihanaa kesällä, ja jotta kasvit viihtyisivät ja pysyisivät vihreinä, on niitä kasteltava oikein.

- Kastele mieluiten aamulla - siten valmistat kasvin lämpimään päivään. Sitten voit tarvittaessa kastella lisää illalla. On myös parempi kastella paljon, mutta harvoin, jolloin juuret voivat kasvaa syvälle. Jos kastelee vain vähän kerrallaan, juuret jäävät matalaksi ja kuivuvat helpommin, kertoo Gardenan Erik Jönsson.

Toinen huomioitava näkökohta on, kuinka kasvit tulisi kastella. Jos kasvatat esimerkiksi mansikoita, ne eivät halua vettä ylhäältä, kun taas esimerkiksi salaattikasvit päinvastoin haluavat vettä ylhäältä. Tarkista, kuinka juuri se, mitä kasvatat, haluaa kasteltavan!

Saa kasvit kukoistamaan – 8 vinkkiä kasteluun

 1. Pidä tasainen kosteus, useimmat kasvit haluavat sitä.
 2. Kastele harvoin mutta perusteellisesti, jotta juuret kasvavat syvälle.
 3. Kastele aamulla tai illalla, kun maaperä on viileä ja kasvit voivat valmistautua päivän aurinkoon.
 4. Pidä lehdet kuivina - tämä estää sairauksia, kuten lehtihomea.
 5. Jaa vesi - älä kastele vain samaan paikkaan.
 6. Kastele tuhlaamatta - käytä kastelujärjestelmää.
 7. Älä kyllästä maaperää.
 8. Käytä multaa, jossa on paljon savea.

Aquabloom - Automaattinen kastelu aurinkokennojen avulla

Kastelu voi vaatia sekä suunnittelua, aikaa että suuria vesimääriä. Ja mitä tehdä, kun lähdet pois? Gardenalla on useita joustavia ratkaisuja, jotka automatisoivat, havaitsevat ja säätävät kastelun tarpeen mukaan.

- Parvekkeella tai terassilla voi olla erittäin kuuma. Ruukut ja lavakaulukset, joissa ei ole paljon maata, voivat kuivua hyvin nopeasti. Siellä sitä on ehkä kasteltava päivittäin, Erik Jönsson sanoo.

Gardenan Aquabloom on automaattinen kastelujärjestelmä, joka sopii erinomaisesti ruukkukasveille parvekkeilla tai terasseilla. Aquabloom toimii aurinkokennoilla ja voi kastella jopa 20 ruukkua samanaikaisesti. Et tarvitse vesihanaa tai sähköä, vain vesisäiliön, joka riittää poissaolosi ajan.

Gardenan Aquabloomilla parvekkeen kasvit kastellaan automaattisesti.

Micro-Drip kastelee älykkäästi ja säästeliäästi

Toinen Gardenan kastelujärjestelmä on Micro-Drip. Se, kuten Aquabloom, automatisoi kastelun ja on yhdistetty kosteusanturiin, joka havaitsee, kun maaperä kuivuu liikaa. Micro-Drip toimii koko ulkokauden ja sitä voidaan käyttää kasvejesi tarpeiden mukaan, olipa kyseessä lavakaulukset, kasvihuoneet tai kukkapenkit.

Voit laajentaa Micro-Drip-järjestelmää niin, että siitä tulee niin suuri tai pieni kuin haluat. Saatavilla on myös useita lisävarusteita, kuten tiputussuuttimia, sprinklereitä ja vesilevittimiä, jotta voit mukauttaa kastelun kasvillisuuden toiveiden mukaan.

- Micro-Drip on helppo asentaa, työkaluja ei tarvita.

Alkuun pääset aloitussarjalla, jossa tärkeimmät osat ovat mukana, sitten voit ostaa lisävarusteita tarpeen mukaan joko erikseen tai laajennussarjoissa.

Tippakastelun käyttö ei saa pelkästään kasvejasi voimaan paremmin, vaan säästät myös valtavia määriä vettä. Jos kastelet oikein, voit säästää jopa 70 prosenttia veden määrästä.

Micro-Drip – näin se toimii

 • Liitä letku paineentasauslaitteeseen. Käytä kastelutietokonetta automatisoidaksesi.
 • Kiinnitä suuttimet kasveillesi sopivalla tavalla. Valittavana on useita erilaisia ​​suuttimia.
 • Laajenna kastelujärjestelmääsi tarpeidesi mukaan, voit lisätä letkuja ja lisävarusteita, jos sinulla on suurempi katettava alue.
 • Liitä kosteusanturi kastelutietokoneeseen veteen tarvittaessa. Jos maaperä on tarpeeksi kostea, et kastele ja tällöin säästät vettä.
 • Nyt säästät sekä aikaa että vettä – palvelus sekä itsellesi että ympäristölle!

Hallitse kastelua sovelluksen kautta

Micro Drip -järjestelmääsi varten voit ostaa kastelutietokoneen, joka toimii ajastimena ja automatisoi vielä enemmän. Ajastin on saatavana kahtena versiona, Flex ja Bluetooth. Flexiä ohjataan ja säädetään itse tietokoneessa olevan nupin avulla, kun taas Bluetooth on yhdistetty mobiilisovellukseen.

Bluetoothissa on enemmän ominaisuuksia kuin Flexissä. Sovellus voi ehdottaa kasteluaikataulua, ja voit myös syöttää itse enintään kolme yksittäistä kasteluaikataulua. Jos sataa, voit myös jättää kastelun väliin ja säästää vettä. Jos liität myös kosteusanturin, säästät vettä ja kastelet vain silloin, kun sitä todella tarvitaan.

- Ajastimen ja kosteusanturin avulla kastelu muuttuu automaattiseksi ja voit mukauttaa ohjelmat täysin sen mukaan, mitä kasvit tarvitsevat.

Pääse eroon sotkeutuneista letkuista letkulaatikolla, joka rullaa letkun automaattisesti rullalle taivuttamatta sitä.

Letkuvarasto käytännöllisessä letkulaatikossa

Älykäs säilytystila vesiletkulle on myös tapa helpottaa puutarhanhoitoa. Gardenalla on kaksi versiota letkulaatikoista. Voit valita letkukotelon, joka kiinnitetään seinään tai suoraan maahan. Ne ovat heti käyttövalmiita ja letkulaatikoista löytyy muun muassa seinäkiinnikkeet, kasteluletku, liitäntäletku ja suutin.

Letkulaatikon avulla vältät letkujen sotkeutumisen. Seinäkiinnitetyssä on sisäänrakennettu letkunohjain, jonka avulla letku voidaan vetää sisään tasaisesti ilman taipumista tai sotkeutumista.

Letkulaatikot kestävät ulkona kesällä ja talvella. Materiaali, josta ne on valmistettu, on sekä UV- että pakkaskestävä, mikä tarkoittaa, että niitä voidaan käyttää kaikkina vuodenaikoina.