Kun rakennat terassin tai pation, sinun on päätettävä, ruuvataanko terassilaudat piilotetuilla vai näkyvillä ruuveilla. Käytännön kannalta kiinnityksellä ei ole merkitystä, mutta monet ajattelevat, että puinen terassi ilman näkyviä ruuvinpäitä näyttää hienommalta ja ammattimaisemmalta.

Miten piiloterassiruuvi toimii?

Kun haluat kiinnittää terassin piiloasennuksella, tarvitset siihen erikoistyökalun. Markkinoilla on muutamia erilaisia järjestelmiä, mutta niiden periaate on yleensä melko samanlainen. Asetat tai puristat asennustyökalun terassilaudan päälle paikalleen ja ruuvaat ruuvin puristimen ulkopuolella olevien kulmareikien läpi. Kun irrotat työkalun, ruuvin päät ovat upotettuna materiaaliin ja niiden reiät jäävät piiloon lautojen väliin.

Mitä kannattaa ottaa huomioon asennustyökalua valitessa?

Valitessasi asennustyökalua piiloruuvausta varten, on tärkeää varmistaa, että työkalu on sopiva terassilaudan leveydelle. Poikkeuksen muodostavat terassityökalut, joissa ruuvataan vain yhdeltä puolelta.

Tärkeää on, että huomioit lautojen välisen etäisyyden. Monet asennustyökalut luovat automaattisesti välin lautojen väliin, kun asetat työkalun paikalleen. Joissakin tapauksissa on mahdollista lisätä etäisyyskappaleita välin laajentamiseksi.

Tärkeää on myös tietää, kuinka paksuja terassilautoja asennat, jotta voit varmistaa, että ruuvien pituus on sopiva.

Onko aina käytettävä saman valmistajan terassiruuveja?

Käyttäessäsi asennustyökalua on tärkeää, että käytät valmistajan suosittelemia ruuveja. Jos valitset jonkun toisen ruuvin, on olemassa vaara, että ruuvin pää juuttuu ohjausreikään, ruuvi ruuvataan liian pitkälle tai että ruuvia on kiristettävä jälkikäteen.

Lähes kaikissa asennustyökaluille tarkoitetussa terassiruuveissa on sylinterimäinen kanta Torx-uralla. Koska oikean ruuvin käyttäminen on tärkeää, on etu, jos ruuvit ovat helposti ostettavissa.

Terassityökalut piilokiinnitykseen

Essve HDS

Essven HDS-järjestelmä (Hidden Decking System) koostuu terassilaudan päälle kiinnitettävästä asennustyökalusta, välikappaleista ja ruuvauskärjistä ruuvinvääntimelle. Erityinen HDS-terassiruuvi myydään erikseen ja se on saatavilla sekä A2-luokassa että A4-luokassa erityisen vaativiin olosuhteisiin. Järjestelmää suositellaan painekyllästetylle, lämpökäsitellylle tai öljykäsitellylle terassille ja männyn sydänpuun, siperianlehtikuusen ja vastaavien materiaalien kanssa käytettäväksi.

Laudan leveys: 110-150 mm

Puun paksuus: 25-34 mm

Camo MARKSMAN

Camo Marksman – kiinnitysjärjestelmä on saatava kahtena eri versiona: Camo MARKSMAN PRO-NB ja Camo MARKSMAN PRO-X1. Kumman valitset, riippuu asennettavien terassilautojen leveydestä. Työkalu luo automaattisen 1,6 mm:n raon ja sopii sekä koville että pehmeille puulajeille. Kun asennat kovempia puulajeja, sinun on esiporattava mukana toimitetuilla poranterillä. Camo:n omaa terassiruuvia on saatavana ruostumattomasta teräksestä ja ruostumattomasta ProTech-käsitellystä teräksestä. Jälkimmäistä suositellaan painekyllästetylle puutavaralle, PVC:lle ja komposiitille.

Laudan leveys: 85-127 mm (Camo Marksman PRO-NB), 133-146 mm (Camo MARKSMAN PRO-X1)

Puun paksuus: 19-38 mm

Kreg Deck Jig

Kreg on tunnettu näppäristä porausjigeistään, ja kun aiot ruuvata terassisi, kannattaa valita terassijigi Kreg Deck Jig. Kreg Deck Jig eroaa muista terassityökaluista, koska se on yksipuoleinen eikä siinä ole kärkiä, jotka painetaan lautojen väliin. Sen sijaan käytät mukana tulevia välikappaleita oikean etäisyyden luomiseksi. Karkaistusta teräksestä valmistettuja ohjaimia voidaan käyttää poraamaan ohjausreikiä (voi olla tarpeellista, jos työskentelet kovan materiaalin kanssa) tai ruuvaamaan Kregin ruuveja puuterassiin.

Kun ostat Kregin terassijigin, saat mukana poranterän, ruuvikärjen, kolme välikappaletta ja poranterään asennettavat pysäytyskaulukset poraussyvyyden rajoittamiseksi.

Laudan leveys: Ei ilmoitettu valmistajan toimesta

Puun paksuus: Ei ilmoitettu valmistajan toimesta

Heco Decking Tool+

Heco Decking Tool+ on järjestelmä, joka koostuu asennustyökalusta, ruuveista ja kärjistä. Työkalu toimii pitkälti samalla tavalla kuin muut markkinoilla olevat työkalut ja sitä voidaan säätää portaattomasti, joten se sopii eri levyisille laudoille. Lautojen välinen etäisyys on 2 millimetriä. Terassiruuvi Invisible on saatavana C4-luokassa ja ruostumattomana haponkestävänä A4-luokassa.

Laudan leveys: 95-150 mm

Puun paksuus: 28-34 mm

Samankaltaisia artikkeleita