Kaikki uudet talonomistajat tarvitsevat joukon hyödyllisiä ja monipuolisia työkaluja arsenaaliinsa, sillä aina on jotakin rakennettavaa, korjattavaa tai kunnostettavaa. Tässä oppaassa autamme sinua kokoamaan täydellisen työkalupakin, suunnittelitpa sitten kunnostustaomistajat tarvitsevat joukon hyödyllisiä ja monipuolisia työkaluja arsenaaliinsa, sillä aina on jotakin rakennettavaa, korjattavaa tai kunnostettavaa. Tässä oppaassa autamme sinua kokoamaan täydellisen työkalupakin, suunnittelitpa sitten kunnostusta kotona tai puutarhassa. 

Olitpa rakentamassa koko alakerran uusiksi tai vain laittamassa taulua makuuhuoneeseen, tarvitset työn tekemiseen työkaluja. Siksi on hyvä varustaa työkaluvarasto tai työkalupakki hyvällä perussarjalla, jotta sinulla olisi aina oikeanlainen työkalu käsillä tehtävää varten. Mitkä työkalut, koneet ja apuvälineet ovat sitten ehdottomia työkalupakissa? Jatka lukemista saadaksesi vastauksen! 

Nikkarointiin kotona

Alla on lyhyt kuvaus joistakin yleisimmistä ja tärkeimmistä talonomistajan työkaluista ja niiden käyttötarkoituksista. Jos et ole varma, voit myös kysyä neuvoja ammattimaisilta työkalujen ja työvälineiden jälleenmyyjiltä verkossa tai myymälässä. 

Tuumamitta ja mittanauha

Tuumamitta tai mittanauha on ehdoton työkalulaatikossa sen varmistamiseksi, että lauta leikataan oikeaan pituuteen tai että taulu saadaan asetettua oikealle korkeudelle. Mittoja on sekä jäykkiä että pehmeitä, mutta tärkeää on valita korkealaatuinen mittaustyökalu, joka ei veny ja sen vuoksi vaikuta mittaustulokseen. 

Vasara

Kunnollinen vasara on välttämätön, jotta voit lyödä nauloja sisään tai vetää niitä ulos. Tässäkin on tärkeää valita korkealaatuinen malli, jotta vältetään vasaran vinoutuminen tai huono tasapainottuminen, mikä voi aiheuttaa naulojen vinoutumista niitä lyödessä. 

Jakoavain

Pieni jakoavain on todellinen yleistyökalu, jonka kuusikulmaisen pään avulla löysäät ruuvit ja mutterit. 15 cm pitkä malli soveltuu hyvin, eikä vie paljon tilaa työkalupakissa. 

Ruuvimeisselit

Hyvän perustyökalusarjan kokoamiseksi suositellaan sekä uraruuvitalttoja että ristitalttoja useina eri kokovaihtoehtoina. Ristitalttoja on myös saatavana kahta eri mallia, Phillips ja Pozidriv, ja kannattaakin valita kummastakin pieni ja iso taltta. Jos käytät vääränlaista ruuvimeisseliä väärään ruuviin, ei ole pelkästään vaikeaa tai mahdotonta saada sitä ruuvatuksi auki, vaan tämä voi myös vaurioittaa sekä ruuvin päätä että talttaa. 

Ruuvinväännin

Manuaalisten työkalujen lisäksi on hyvä sijoittaa myös akkukäyttöisiin koneisiin. Esimerkiksi ruuvinvääntimen avulla voit ruuvata ruuvit tehokkaammin ja voimakkaammin kuin ruuvimeisseliä käyttämällä. Ruuvinväännin on ehdoton hankinta, jos sinulla ei ole valmiiksi porattua reikää seinässä tai puulankussa. Täydennä oikeanlaisilla kärjillä erityyppisiä ruuvinkantoja varten.  

Porakone

Akkuporakone on vähintään yhtä tärkeä kuin ruuvinväännin ja helpottaa reikien poraamista. Saatavilla on useita eri malleja sen mukaan, mitä materiaalia on tarkoitus porata, joten muista valita projektisi kannalta oikeanlainen pora ja poraussarja. 

Erityyppisiä ​​sahoja

Jotta voit leikata erityyppisiä materiaaleja haluamallasi tarkkuudella, on tärkeää, että valitset oikeanlaisen sahan kutakin työtä varten.  Eri sahoilla on erilaiset hammastukset ja teroituskulmat, ja ne soveltuvat enemmän tai vähemmän halkaisuun ja katkaisemiseen. Käsisaha on klassikko, jolla pystyy sahaamaan kaikkea puusta kipsiin, kun taas pistosaha on helppo ottaa mukaan ja on kätevä vaihtoehto kaarevan profiilin sahaamiseen. 

Korjattavaa puutarhassa/patiolla

Sinulla, joka asut omakotitalossa, on todennäköisesti myös puutarha tai patio, jossa voit nauttia aurinkoisista kevätpäivistä ja leudoista kesäilloista. Miellyttävän ympäristön luomiseksi ulkotiloissa saatetaan puutarhan helppoon ja tehokkaaseen hoitoon tarvita joitakin käytännön työkaluja. Alla on joitakin esimerkkejä! 

Ruohotrimmeri

Ruohonleikkuri on työkalu nurmikon pitämiseksi hyvässä kunnossa, mutta ruohotrimmeri on vähintään yhtä tärkeä, ja sillä voidaan siistiä ruohotupsuista ja rikkaruohoista ne kohdat, jonne ruohonleikkurilla ei pääse. Trimmerillä voit siistiä kukkapenkkien, pensaiden, puiden ja seinien ympäriltä tarkasti ja pitää koko nurmikon tasaisena ja hienona. 

Pensasleikkurit ja puutarhasakset

Jotta puusi ja pensaasi olisivat hyvässä kunnossa koko kauden ajan, on hyvä panostaa laadukkaaseen pensasleikkuriin ja puutarhasaksiin. Nämä ovat leikkaustyökaluja, joiden avulla voit leikata oksia puhtailla ja terävillä leikkauksilla saadaksesi puut ja pensaat kasvamaan tietyssä muodossa tai poistaa kuolleita tai vaurioituneita oksia. Täydelliset omenapuiden tai muotoonleikattujen pensasaitojen leikkaamiseen ja kunnossapitoon! 

Lehtipuhallin

Lehtipuhallin tai ilmapuhallin voi tehdä paljon enemmän kuin vain kasata syksyn kuivat lehdet suuriksi kasoiksi. Sitä voi käyttää myös silloin, kun sinun on puhdistettava auto, kerättävä uimalelut, puhdistettava rakennustyömaa, puhallettava lumi pihatieltä, kuivattava auto pesun jälkeen tai… kyllä, luettelosta voidaan tehdä vaikka kuinka pitkä!

Älä unohda suojavarusteita

Jotta työ voidaan suorittaa tehokkaasti ja turvallisesti, on myös tärkeää investoida tiettyihin suojavarusteisiin. Muutamat kappaleet suojalaseja, kuulosuojaimia ja tukevia käsineitä on hyvä alku, mutta järkevintä on aina pukeutua suoritettavan työn mukaisesti.