Vaihtamalla sekoittimen voit helposti uudistaa keittiön tai kylpyhuoneen. Tässä artikkelissa kerromme sinulle perusasiat ja annamme sinulle hyödyllisiä vinkkejä.

Sekoitin on yhteisnimi, joka sisältää keittiöhanan, suihkuhanan, kylpyhanan ja pesuallashanan. Sekoittimia vaihtamalla voit helposti uudistaa keittiön tai kylpyhuoneen.

Toinen syy sekoittimien vaihtamiseen voi olla alan tekninen kehitys. Nykyaikaisissa sekoittimissa on tavallista, että vedenkulutusta pyritään pienentämään, sisäänrakennettu termostaatti säätelee lämpöä ja turva-asetus estää lapsia palamasta liian kuumalla vedellä.

Voitko vaihtaa sekoittimen itse?

Ei ole sääntöjä, jotka sanovat, ettet saa vaihtaa sekoitinta itse. Voi kuitenkin olla hyvä idea saada apua putkimieheltä, jos et itse ole varma kuinka toimia. Ilman valtuutetun putkimiehen hyväksyntää voi tulla erittäin kalliiksi, jos jotain menee pieleen ja tulee kosteusvaurioita. Joissakin tapauksissa saatat jopa joutua maksamaan vahinkoja.

Hyviä ominaisuuksia tietää

Etsitpä sitten keittiöiden, pesualtaiden, suihkujen tai kylpyammeiden sekoittimia, kohtaat paljon sanoja ja käsitteitä. Tässä on joitain käsitteitä, joita kohtaat:

Yksikahvainen sekoitin

Voit käyttää sekoitinta, säätää virtausta ja muuttaa veden lämpötilaa yhdellä kädellä. Tämä on nykyään yleisin sekoitintyyppi.

Kaksikahvainen sekoitin

Kaksivipuinen sekoitin tarkoittaa, että sekoittimessa on erilliset nupit kuumalle ja kylmälle vedelle. Nykyään kaksikahvaiset sekoittimet valitaan pääasiassa esteettisistä syistä.

Säädettävä enimmäisvirtaus

Toimintoa kutsutaan usein nimellä ekonappi, ja se tarkoittaa, että voit rajoittaa veden suurinta virtausta. Rajoittamalla virtausta voit tehdä sekä ympäristölle että lompakolle palveluksen.

Säädettävä enimmäislämpötila

Mahdollisuus asettaa kuinka kuumaksi vesi voi lämmetä. Toiminto estää lapsia polttamasta itseään samalla kun se on hyvä toiminto energian kannalta.

Keraaminen tiiviste

Rakennetyyppi vuotamisen estämiseksi ja pidemmän käyttöiän saavuttamiseksi.

Kosketusvapaa

Monet tunnistavat kosketusvapaat sekoittimet julkisista ympäristöistä, mutta kotonakin on anturiohjauksessa etuja. Vähemmän likaisia ​​käsiä, jotka koskettavat sekoitinta, ja pienempi vedenkulutus ovat esimerkkejä.

Sensitiva Adora

Sekoittimen valinnassa huomioitavat asiat

Kun valitset sekoittimen, sinun tulisi tietysti valita malli, jonka kanssa olet tyytyväinen, ja joka on sopusoinnussa muiden kalusteidesi kanssa. On myös tärkeää, että valitset sellaisen, jossa on samat mitat ja tekniset tiedot kuin vanhalla sekoittimellasi. Nämä ovat joitain tekijöitä, jotka sinun on otettava huomioon:

CC-mitta

CC-mitta on sekoittimeen johtavien putkien välinen etäisyys mitattuna millimetreinä keskipisteestä keskipisteeseen (tässä tapauksessa reikien keskelle). Jos vaihdat olemassa olevan sekoittimen, sinun on tarkistettava vanhan sekoittimen CC-mitta. Tavallisin mitta on 150 cc. Jos putket asennetaan seinän ulkopuolelle, 40 cc on yleinen käytäntö.

Jos olet ostanut väärän kokoisen, voidaan se ratkaista epäkeskokytkimellä, mutta on tietysti parempi ostaa sekoitin, jossa on oikeat mitat alusta alkaen.

Tuloaukko

Tuloaukko eli putki, joka johtaa vettä sekoittimeen. Voi sijaita sekoittimen ylä-, alapuolella tai takana.

Ulostulo

onko sekoittimessa yksi tai kaksi ulostuloaukkoa? Jos haluat yhdistää suihkun kylpyammeeseen tai käsisuihkun yläsuihkuun, tarvitset sekoittimen, jossa on kaksi ulostuloaukkoa.

Ulkonema

Ulkonema osoittaa kuinka kauas sekoittimen juoksuputki ulottuu. Yleinen virhe on ostaa sekoitin, jonka ulkonema on liian lyhyt, jotta käsien peseminen tai veden kaataminen on vaikeaa. Joillekin sekoittimille voit ostaa erikokoisia juoksuputkia pesualtaan tai tiskialtaan koon mukaan.

Gustavsberg Estetic

Kuinka vaihtaa sekoittimet?

Kun olet ostanut sekoittimen, jonka tiedät sopivan siihen, mihin aiot asentaa sen, on tärkeää, että luet asennusohjeet huolellisesti ennen aloittamista. Vaikka eri mallien ja erityyppisten sekoittimien välillä on eroja, vaiheet ovat yleensä suunnilleen samat:

  • Sammuta vesi. Sulkuventtiili sijaitsee yleensä sekoittimen lähellä, mutta joissakin tapauksissa se tehdään keskitetysti.
  • Irrota vanha sekoitin. Kun irrotat muttereita, on tärkeää, että teet sen vuorotellen. Muussa tapauksessa sekoitin voi irrota tai vinoutua, mikä voi vahingoittaa sekoittimen kiinnikettä ja sekoitinta.
  • Asenna uusi sekoitin ohjeiden mukaisesti.
  • Kytke vesi uudelleen päälle (avaa sulkuventtiili varovasti, jotta sinulla on aikaa nähdä, vuotaako se).