Pistosaha saattaa olla työkalupakkisi monikäyttöisin työkalu, jolla ratkaiset monet ongelmat. Ota seuraavat asiat huomioon pistosahaa valitessa.

Koska nykyiset pistosahat ovat ergonomisia, kevyitä ja näppäriä, hyvän pistosahan käyttömahdollisuudet ovat melkeinpä rajattomat. Oikeanlaisen pistosahanterän avulla voit työstää melkeinpä mitä vain, miten vain. Mitä asioita pitäisi huomioida ennen pistosahan valintaa?

Pistosahan rakenne

Tarjolla on oikeastaan kahdenmallisia pistosahoja. Kahvallisia ja putkirunkoisia. Useimmat tunnistavat kahvallisen pistosahan. Erona on se, että kahvallisen sahan teho lähtee korkeammalta painopisteeltä ja putkirunkoisessa sahassa teho lähtee lähempää leikattavaa materiaalia ja laitteen massakeskipistettä.

Putkirunkoisen laitteen etu on, että sillä on merkittävästi helpompi sahata alhaalta käsin. Eli kun terä osoittaa ylöspäin ja koko laite on ylösalaisin, mikä on käytännöllistä silloin, kun leikataan levymateriaalia, jonka näkyvän leikkauspinnan pitäisi pysyä mahdollisimman siistinä.

Kahvalliset sahat ovat usein hieman suurempia mutta tavallisesti myös hieman edullisempia.

Moottorin teho

Moottorin teho kertoo luonnollisesti laitteen vahvuudesta. Saatavilla on verkkovirralla toimivia ja akkukäyttöisiä laitteita. Mitä tehokkaampi moottori, sitä helpommin laite pystyy säilyttämään kierrosluvun kuormituksen lisääntyessä, mikä puolestaan optimoi leikkaustehoa.

Iskunpituus

Terää ohjaavalla männällä, joka liikkuu ylös ja alas leikkauksen aikana, voi olla erilaisia iskunpituuksia laitteen mallista riippuen. Mitä pidempi iskunpituus, sitä enemmän laite leikkaa yhdellä iskulla ja sitä suurempaa osaa terästä käytetään, mikä pidentää terän kestoa.

Heiluriliike

Heiluriliike (jos mallissa on tämä toiminto) saa terän heilahtamaan eteenpäin, kun mäntä liikkuu ylöspäin, mikä tehostaa sahausta. Terän hampaat kallistuvat ylöspäin ja heilahtavat taaksepäin alaspäin suuntautuvassa liikkeessä, mikä sekä säästää terää että parantaa leikkaustarkkuutta.

Ole ihmeessä yhteydessä Staypro:n asiakaspalveluun, jos sinulla on kysyttävää. Autamme mielellämme valitsemaan juuri oikeanlaisen laitteen sinun tarpeisiisi.