Oletko löytänyt pieniä hiirenpapanoita ullakolta tai muurahaisia kuhisevan polun, joka kulkee keittiön lattiaa pitkin? Tuholaiset asunnossa eivät ole kovinkaan tervetulleita vieraita, mutta niiden eroon pääsemiseksi on olemassa yksinkertaisia ​​ja tehokkaita tapoja. Alla on joitakin hyviä vinkkejä erilaisten tuholaisten torjumiseksi ja tietoa siitä, millaisia tuotteita ja ansoja voit käyttää.

Markkinoilla on tarjolla paljon erilaisia ​​torjunta-aineita, ansoja ja pelotteita, joiden avulla voit päästä eroon niin muurahaisista ja hiiristä kuin linnuista ja sokeritoukista. Jotta tuotteet toimisivat oikealla tavalla, on ensin selvitettävä mistä tuholaisista on kysymys. Onko kuivatavarakaapissa näkemäsi otus jauhokuoriainen vai sokeritoukka? Alla on lyhyet kuvaukset joistakin yleisimmistä tuholaisista.

Muurahaiset, etanat, linnut, hiiret jne.

Muurahaiset – Kun kevät ja kesä saapuvat ja muurahaiset eivät vielä löydä luonnosta tarpeeksi ruokaa ja vettä, voi pieni mehuläikkä tai pöydälle unohtunut makeinen riittää houkuttelemaan kokonaisen muurahaisjoukon sisätiloihin. Muurahaiset ovat älykkäitä pieniä kavereita, ja heti kun yksi muurahainen on löytänyt jotain hyvää, jättää se jälkeensä tuoksupolun näyttämään tietä muille.

Sokeritoukat – Sokeritoukat viihtyvät kylpyhuoneissa ja muissa kodin lämpimissä ja kosteissa tiloissa. Vaikka niitä löytyy usein viemäreistä, joissa ne syövät hiuksia ja kuollutta ihosolukkoa, eivät ne tule sieltä, vaan ne kulkeutuvat kotiin ruoan ja muiden ostamiesi tuotteiden mukana.

Hiiret – Toinen eläin, joka voi aiheuttaa ongelmia kodissa, on kotihiiri. Ne jyrsivät mielellään kaiken huonekaluista sähköjohtoihin ja joulukuusenpalloihin ja voivat jopa tehdä reikiä seiniin ja eristykseen.

Etanat – Voit myös kärsiä puutarhassa olevista tuholaisista, jotka voivat syödä ja tuhota kasvejasi. Esimerkiksi tappajaetanat ovat suuri ongelma monissa puutarhoissa, ja on tärkeää huolehtia ongelmasta kerralla, koska yksi etana voi munia jopa 400 munaa.

Linnut – Vaikka suurin osa linnuista ei aiheuta ongelmia eikä niitä oikeastaan lasketa tuholaisiksi, on joitakin lajeja, jotka ovat häiritsevämpiä kuin toiset. Linnut voivat sotkea, levittää tauteja tai hyökätä kohti ohikulkijoita vartioidakseen poikasiaan.

Etanoita

Erilaiset ansat ja pelotteet

Kun olet saanut selville, minkä tyyppinen tuholainen majailee kodissasi tai puutarhassasi, on aika hankkia laadukkaita ja tehokkaita torjuntatuotteita. Alla on joitain yleisimpiä ja hyväksi todettuja apuvälineitä ja ansoja erityyppisille tuholaisille. Onnea matkaan!

Muurahaiset – Jotta päästäisiin eroon muurahaisista, paras tapa on poistaa niiden pesä. Yritä paikallistaa mistä muurahaiset tulevat ja sijoita muurahaisten reitille niin kutsuttuja muurahaisrasioita. Syötti houkuttelee muurahaisia, jotka vievät syötin mukanaan takaisin pesään, jossa se vaikuttaa kuningattareen ja toivottavasti lopettaa muurahaisten hyökkäyksen. Huolehdi siitä, ettet jätä esille ruokaa tai juomaa estääksesi ongelman tulevaisuudessa.

Sokeritoukat – Koska sokeritoukka viihtyy lämpimissä ja kosteissa olosuhteissa, paras tapa päästä niistä eroon on pitää huone kuivana. Puhdista viemärit säännöllisesti hiuksista ja kuolleesta ihosolukosta, mikä vähentää niiden ruokavarastoa ja vältä myös sanomalehtien, kirjojen, vaatteiden tai vastaavien jättämistä lattialle pitkäksi aikaa, koska sokeritoukat mielellään piiloutuvat niiden alle. Saatavana on myös erityisiä liimapintaisia hyönteisloukkuja, jotka voi olla hyviä sijoittaa haluttuun paikkaan.

Hiiret – Yksinkertainen ja helppo tapa päästä eroon hiiristä on käyttää klassisia hiirenloukkuja ja samalla sulkea kaikki julkisivun aukot. Yritä myös pitää pensaat ja kasvit poissa talon seinästä, sillä hiiret voivat piiloutua niiden lomaan ja jyrsiä julkisivua rauhassa.

Etanat – Paras tapa päästä eroon tappajaetanoista on yrittää löytää niiden munat hyvissä ajoin, ennen kuin ne alkavat kuoriutua heinäkuussa. Näitä löytyy yleensä puutarhassa ruukkujen tai irtonaisten roskien alta ja ne näyttävät pieniltä valkoisilta palloilta. Tuhotaksesi munat kerää ne purkkiin ja kaada päälle kiehuvaa vettä. Muita tapoja päästä eroon etanoista on leikata ne saksilla tai käyttää hyväksi todettuja torjunta-aineita.

Linnut – Markkinoilla on tarjolla monia tuotteita, joilla voi pelotella linnut tiehensä turvallisella tavalla niitä vahingoittamatta. Sijoita petolintujen tai käärmeiden näköisiä jäljitelmiä pitämään linnut poissa laiturilta, patiolta tai veneestä, tai tee variksenpelätin puutarhamaiden lähelle hätistämään linnut pois viljelystesi kimpusta.

Voit myös tilata niin kutsuttuja pelotteita ammattimaisilta tuholaistorjuntatuotteiden jälleenmyyjiltä. Ne toimivat tehokkaasti korkean taajuuden äänen avulla pitääkseen poissa niin hiiret, rotat kuin hyttyset ja hämähäkit. Laite liitetään pistorasiaan – helppoa ja kätevää.