Pohditko, mikä siirrettävä ilmastointilaite on testivoittaja? Tässä listaamme 5 suosituinta ilmastointituotettamme. Kaikki mallit ovat asiakkaidemme testaamia ja saaneet heiltä huippuarvosanat. 

Kesään liittyy monia mukavia asioita, mutta kun sisälämpötila ylittää 25 astetta ja makuuhuone tuntuu saunalta, on vaikeaa olla kaipaamatta viileämpiä vuodenaikoja. Perinteinen tuuletin voi tarjota tilapäistä helpotusta, mutta jos haluat pystyä alentamaan todellista lämpötilaa, tarvitset ilmastointilaitteen, joka voi imeä ilmasta lämpöä ja johtaa sen ulos huoneesta. 

Monen valinta on ostaa siirrettävä ilmastointilaite, jonka voi ottaa esiin tarpeen tullen ja jota voi siirtää huoneesta toiseen. Vaikka laite onkin siirrettävä, huomioon on aina otettava se, että siirrettävä ilmastointilaite on varustettu jokseenkin reilulla letkulla, joka johtaa kuuman ilman ulos. Jos et halua tehdä reikää seinään, saatavilla on erityinen tiivistesarja, jonka avulla voit asettaa letkun roikkumaan ulos ikkunasta tai parvekkeen ovesta. 

Millainen siirrettävä ilmastointilaite on paras valinta? 

Ehdottomasti tärkeintä siirrettäväa ilmastointilaitetta valitessa on varmistaa, että sen suorituskyky riittää viilentämään halutun huoneen ilman. Suorituskyky mitataan kilowatteina (kW) tai BTU-lukemalla (British Thermal Unit). Kertomalla kilowattimäärän kymmenellä voit saada käsityksen siitä, kuinka monta neliömetriä siirrettävä ilmastointilaite pystyy viilentämään (2,6 kW:n jäähdytysteholla varustettu ilmastointilaite voi siis jäähdyttää 26 m²:n kokoisen huoneen). BTU-lukemaa tarkastellessa lasketaan, että BTU-lukeman on oltava noin 350 neliömetriä kohden.  

Staypron myydyimpiä kannettavia ilmastointilaitteita tarkastellessa voi havaita, että useimmilla niistä on suorituskyky viilentää 20–50 neliömetriä. On tärkeää pitää mielessä, että siirrettävät ilmastointilaitteet toimivat parhaiten rajatuissa huoneissa. Mikäli aikeissa on ostaa suurikokoinen ilmastointilaite viilentämään koko asuinkerros, voi toisin sanoen olla parempi ostaa pienempi ilmastointilaite jokaiseen huoneeseen. 

Hyviä arvosteluja ja korkeita keskimääräisiä arvosanoja 

Koska kyse on oikeanlaisen ilmastointilaitteen valitsemisesta oikeaan huoneeseen, on vaikeaa sanoa, mikä ilmastointilaitteista on testivoittaja. Yhdelle asiakkaalle parhaiten sopiva ilmastointilaite voi olla toiselle aivan jotakin muuta. Asiakkaidemme antamia arvosteluja ja arvioita tarkastellessa voimme kuitenkin todeta, että useimmat suosituimpia ilmastointilaitteitamme ostaneista ovat erittäin tyytyväisiä ja että heidän niille antama keskimääräinen arvosana on 4–5.  

Vuoden 2023 suosituimmat ilmastointilaitteemme 

Pohditko edelleen sitä, millaisen siirrettävän ilmastointilaitteen ostaisit? Tässä on tämän hetken 5 suosituinta malliamme!