Yhä useammat ihmiset haluavat rakentaa terassin piilotetulla kiinnityksellä ilman näkyviä ruuveja tai nauloja. Essve lanseeraa nyt uuden paineilmanaulaimensa Essve Edgefast, joka tekee työn 4-5 kertaa nopeammin verrattuna perinteiseen ruuvaamiseen.

Terassilaudat piilotetulla kiinnityksellä, eli sellaiset, joissa ei ole näkyviä naulan- tai ruuvinkantoja, ovat yleistymässä. Jokin aika sitten Essve toi markkinoille HDS-asennustyökalunsa, joka kiinnitetään terassilaudan päälle, ja joka ohjaa ruuvit oikein. Nyt he laajentavat arsenaaliaan paineilmanaulaimella Essve Edgefast. 

Essve Edgefastin käytön suurin etu on nopeus. Koska nyt voit kiinnittää kaksi kiinnikettä samasta paikasta, se on 4-5 kertaa nopeampaa verrattuna perinteiseen ruuvaamiseen. Essve Edgefastia suositellaan pehmeille ja keskikoville puulaudoille, joiden paksuus on enintään 28 mm.

Essve Edgefast -naulain

Täysin uusi kiinnitys

ESSVE Edgafast on naulain, mutta perinteisten naulojen sijaan se käyttää naulan kaltaisia kiinnikkeitä. Ne ovat litteitä ja niissä on hammastetut sivut, jotta ne eivät nousisi ylöspäin, kun puu kuivuu. Kiinnikkeet tulevat 25 kappaleen nauhoina.  

Koneeseen mahtuu 100 kiinnikettä kerrallaan, mikä riittää noin kolmelle neliömetrille terassia. Kiinnikettä on saatavana luokissa A2, jota suositellaan merenläheisille alueille, sekä C4.

Essve Edgefast toimii parhaiten keskisuuren kompressorin kanssa

Työkalun käyttämiseen tarvitaan kompressori, joka tuottaa 5-8 baarin paineen. Koska jokainen isku kuluttaa 2,5 litraa ilmaa, suositellaan vähintään 15 litran ilmatankkia.  

Kuinka käyttää Essve Edgefastia

  1. Asenna yksi mukana toimitetuista välimitoista työkaluun. Välimitta määrittää, kuinka paljon tilaa lautojen väliin jää.
  2. Liu’uta seuraava lauta sisään.
  3. Käännä työkalu alas ja paina sitä lautaa vasten varmistimen vapauttamiseksi.
  4. Paina laukaisinta.
  5. Käännä työkalu kokonaan vastakkaiseen suuntaan ja toista toimenpide.
Päivitetty 19.3.2021