Elementit

Elementit voivat huolehtia talon lämmityksestä tai auttaa tilapäisesti tilojen lämmityksessä ilman vaikuista lämmitysjärjestelmää. Proffsmagasinet tarjoaa laajan valikoiman erilaisia lämmityselementtejä.Lue lisää
  • Lajitteluperuste
  • Tuotemerkit
  • Tuotetyyppi
  • Hinta
  • Tuotteen tila
532 tuotetta
Kiinteästi asennettavat elementit voivat muodostaa osan talon lämmitysjärjestelmästä, ja siirrettävät elementit taas auttavat lämmittämään tiloja, joissa ei ole kiinteää lämmitysjärjestelmää. Staypro tarjoaa laajan valikoiman lämmityselementtejä useilta eri tuotemerkeiltä.

Millaisen elementin valitsen?
Lämmityselementtiä valittaessa kannattaa pohtia muutamia peruskysymyksiä. Pohdi ensinnäkin käyttötarvetta, eli aiotko lämmittää esimerkiksi suurimman osan talosta, vain yhden huoneen tai vaikkapa autotallin? Jos aiot lämmittää väliaikaisesti pienempää aluetta tai tilaa, voi olla tarkoituksenmukaista ostaa siirrettävä elementti, kuten konvektorielementti. Jos taas tarkoitus on lämmittää elementin avulla suurempia osia talosta, on tärkeää tietää, onko talossa vesikiertoinen vai sähkölämmitys. Jos käytössä on sähkölämmitys, on luultavasti tarkoituksenmukaisinta hankkia öljytäytteinen elementti tai sähköelementti. Jos taas käytössä on vesikiertoinen lämmitys, on luultavasti kannattavinta valita vesitäytteinen elementti. Kun verrataan elementtejä, voi olla hyödyllistä tietää, että jotkut elementit ovat 230 V:n ja jotkut 400 V:n elementtejä, ja molemmat vaihtoehdot voivat sopia kohteeseesi. Näiden kahden välillä on se ero, että 400 V:n elementti soveltuu kiinteään asennukseen ja 400 V:n elementti vaatii myös vähemmän virtaa, mikä on hyväksi esimerkiksi sulakkeille, sähkökustannusten jäädessä alhaisiksi.

Voiko elementin asentaa itse?
Kun ostat siirrettävän elementin tai pienehkön elementin, sinun tarvitsee vain kytkeä johto ja käynnistää elementti. Jos taas ostat sähkö- tai öljytäytteisiä elementtejä, jotka kiinnitetään kiinteästi taloon, on asennuksen yhteydessä turvauduttava sähköasentajan apuun. Jos hankit taloon asennettavia, vesitäytteisiä elementtejä, asennuksen yhteydessä on turvauduttava LVI-asentajan tai muun asentajan apuun, mikäli käytössä on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä.

Kuinka tärkeä elementtien wattimäärä on?
Kaiken kaikkiaan suurempi wattiluku tarkoittaa, että elementti on tehokkaampi ja pystyy siten lämmittämään enemmän ilmaa. Siksi voi olla tärkeää valita oikea wattimäärä käyttökohteen mukaan. Jos lämmitettävä alue on suuri, voi olla hyödyllistä hankkia useampi elementti, joiden wattimäärä on pienempi. Useita elementtejä käytettäessä etuna on, että lämmitys tapahtuu samanaikaisesti useasta yksiköstä, jolloin lämmitys voi olla tehokkaampaa. Jos haluat laskea suunnilleen, kuinka monta elementtiä tarvitset lämmittääksesi eristetyn ja kattokorkeudeltaan normaalin huoneen, lämmöntarve on noin 70–75 W neliömetriä kohti. Lämmöntarvetta laskettaessa kannattaa valita hieman korkeampi wattimäärä. Näin varmistetaan, että saat kotiisi juuri haluamasi lämpötilan.

Minne elementti kannattaa sijoittaa?
Usein ikkunoiden läheisyydessä oleva ilma vaikuttaa ja todellisuudessa onkin muuta huonetta kylmempää. Lämmityselementtien yhteydessä puhutaan usein kylmävedosta. Käytännössä kylmäveto tarkoittaa sitä, että sisätilan lämmitetty ilma jäähtyy ikkunan läheisyydessä, jossa lämpötila on alhaisempi. Tällöin kylmä ilma vajoaa kohti lattiaa, jolloin lattia voi tuntua kylmältä ja huoneessa tuntuu vetoisalta. Jotta kylmäveto voitaisiin välttää ja kodin lämpötila pysyisi mahdollisimman tasaisena, lämmityselementti sijoitetaan tavallisesti suoraan ikkunoiden alapuolelle. Siksi voi olla kannattavaa hankkia lämpöelementti, jonka leveys vastaa ikkunan leveyttä. Näin vältetään kylmävedon riski.

Mikä on sisäilma/lämmitys/elementti/sähköelementti">sähköelementti?
Sisäilma/lämpö/elementti/sähköelementti/"> sähköelementti, kuten sähköpatteri tai paneelilämmitin, lämmittää suoravaikutteisen sähkön avulla ja soveltuu parhaiten kiinteään seinäasennukseen.

Mitä ovat öljytäytteiset elementit?
Öljytäytteiset elementit toimivat sähköelementin tavoin suoravaikutteisella sähköllä. Erona on, että öljytäytteisen elementin sisään täytetään nimensä mukaisesti öljyä. Öljytäytteisen lämmityselementin tuottama lämpö on yleensä tasaisempaa, eikä elementistä tule hajua eikä sen yhteydessä muodostu palavaa pölyä. Tämän vuoksi öljytäytteinen elementti voi olla hyvä vaihtoehto allergikoille tai astmaatikoille. Joissakin öljytäytteisissä elementeissä on varusteena WiFi-ohjaus ja kosketusnäyttö, mikä helpottaa lämpöelementtien lämpötilan säätöä.

Mikä on vesitäytteinen elementti?
Toisin kuin kaksi muuta elementtityyppiä, vesitäytteiset elementit sopivat hyvin kohteisiin, joissa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä. Vesitäytteinen patteri luovuttaa lämpöä elementin läpi kiertävän veden vaikutuksesta.

Huolella valittu valikoima
Stayprolla on laaja valikoima lämmityselementtejä, siirrettäviä elementtejä, öljytäytteisiä elementtejä ja vesitäytteisiä elementtejä sekä elementtien varusteita johtavilta tuotemerkeiltä, kuten Frico, MMA, LVI, Thermopanel, Danfoss, TA, Glamox Heating, Purmo ja Nobö.