Tiedät varmaan jo, että teollisuusimuri pystyy käsittelemään soraa, purua ja vettä, mutta tiesitkö, että sen avulla voi myös puhaltaa uimaleluja ja avata pesualtaan tukoksen? 

Jos sinun tarvitsee imuroida ainoastaan kuivaa pölyä, hiekkaa ja pientä soraa, kotikäyttöön tarkoitettu pölynimuri soveltuu tähän hyvin. Mutta heti kun joudut käsittelemään karkeampaa likaa tai nesteitä, tarvitset teollisuusimurin. Teollisuusimuri toimii periaatteessa kuin tavallinen pölynimuri, sillä erolla, että teollisuusimurin ilma ei kulje herkän moottorin läpi.  

Teollisuusimuri on ehdoton, jos aiot remontoida tai kerätä puuntyöstökoneesta syntyvää purua, mutta käyttökohteita on myös useampia. Eräs, joka osaa käyttää teollisuusimuria, on Nilfiskin myyntipäällikkö David Duvgren. Tässä artikkelissa hän jakaa parhaat vinkkinsä.  

Lue myös: Kärcherin asiantuntija: 5 vinkkiä teollisuusimurin valintaan

Asenna letku ulospuhallukseen 

- Moni ei tiedä, että moniin teollisuusimureihin voi asentaa imuletkun ulospuhallukseen ja muuntaa pölynimurin ilmapuhaltimeksi. Toiminnolla voidaan esimerkiksi puhaltaa likaa pois vaikeapääsyisistä paikoista ennen lian imemistä. 

Täytä ilmapatjat ja lelut 

- Puhallintoimintoa voidaan käyttää myös ilmapatjojen, uimalelujen ja muiden ilmalla täytettävien tavaroiden täyttämiseen. Valikoimassamme on jopa erityinen suutin sitä varten. Pölynimurissa on suuri ilmavirtaus, mutta koska paine ei ole niin korkea, ei ole vaarana puhaltaa tavaroita rikki, joka voi tapahtua autotallikompressorilla puhaltaessa. 

Tiesitkö, että teollisuusimuria voi käyttää lastenaltaan täyttämiseen? Liitä letku ulostuloon, aseta suutin ja aloita!

Tuuleta ilma ja poista haju 

- Toinen vaihtoehto on käyttää kaksoisletkuja: yksi imua varten ja toinen poistoilman ohjaamiseen. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto esimerkiksi silloin kun hiotaan lakattua lattiaa ja siitä vapautuu liuottimia ja muuta sellaista, jota ei halua hengittää. Hiukkaset takertuvat suodattimeen samalla kun ilma ja haju kulkeutuvat ulos ikkunan kautta. 

Liitä pölynimuri työkaluusi 

- Purun ja pölyn lakaisu ja imurointi ei ole nikkarointiprojektin hauskin osa. Kytkemällä pölynimurin suoraan työkaluun, voit vähentää pölyn leviämistä jopa 90 prosenttia. Jos pölynimurissa on sähköpistoke automaattisella käynnistys- ja pysäytystoiminnolla, pölynimuri käynnistyy, kun käynnistät työkalun. Teollisuusimuriemme mukana tuleva liitäntä sopii melkein kaikkiin työkaluihin. Jos se ei sovi, valittavana on yleensä sovittimia. 

Puhdista räystäskourut 

- Ovatko talosi räystäskourut taas tukossa? Irrota suutin ja imuroi kouru putken kanssa ja saat puhdasta hetkessä. Räystäskourujen puhdistukseen erikoistuneet yritykset tekevät saman isommilla teollisuusimureilla. 

Puhdista viemäri 

- Onko pesualtaassa, tiskialtaassa tai viemärissä tukos? Aseta teippi mahdollisten ilma-aukkojen päälle, yritä saada aukko mahdollisimman tiukasti letkun ympärille ja käynnistä pölynimuri. Toisinaan tukos imeytyy pölynimuriin – toisinaan riittää, että tukoksen saa hieman liikkumaan, jotta vesi alkaa taas virrata. 

Pese tekstiilit 

- Moni ei tule ajatelleeksi, että tekstiilien pesukone on periaatteessa märkäimuri, jossa on suihkutustoiminto. Onko matossasi tai sohvassasi iso tahra? Käsittele tahra ja märkäharjaa se pesuaineella ja harjalla. Käytä sitten mahdollisimman kapeaa suutinta nesteen imemiseen kankaasta.  

Siivoa lasinsirpaleet 

- Lasinsirpaleet imuroidaan tavallisesti kotipölynimurilla, mutta se ei ole oikein hyvä idea. Lasi voi helposti tehdä reikiä suodatinpussiin, minkä vuoksi pölyä pääsee kulkeutumaan moottoriin. Teollisuusimuri sopii paljon paremmin tähän työhön. Vaikka käyttäisit teollisuusimurissasi pölypussia, pussin rikkoutumisella ei ole väliä. 

Imuroi tuhkaa 

- Markkinoilla on tarjolla erityisiä tuhkaimureita, mutta jos et halua hankkia sellaista lisäksi, voit käyttää työhön teollisuusimuriasi. On kuitenkin hyvä huomioida, että tuhka on hieman tahmeaa ja vaikeasti pestävää. Siksi suosittelen vahvasti pölypussin käyttöä. Pölypussi täyttyy nopeasti, mutta pölypussit tulevat paljon edullisimmiksi kuin uusi suodatin. 

Kerää ja poimi tavaroita 

- Monet ovat huomanneet, että teollisuusimuria voi käyttää myös tavaroiden noukkimiseen tai keräämiseen. Edellyttäen, että säiliö on täysin puhdas, voit käyttää sitä esimerkiksi lasten legon keräämiseen. Vain mielikuvitus asettaa rajat sille, mihin teollisuusimuria voi käyttää.