Ainoat toimivat kuulosuojaimet ovat ne, joita tulee käytettyä. Listasimme tähän modernien kuulosuojainten kuusi hyvää toimintoa, joiden ansiosta haluat käyttää niitä kerta toisensa jälkeen!

Tinnitusta ja pysyviä kuulovaurioita ei valitettavasti voi operoida tai hoitaa. Yksi tapa suojautua niiltä on käyttää kuulosuojaimia. Kuulosuojaimet toimivat kuitenkin vain, jos niitä todella käytetään, ja joka kerta riisuessasi ne tai nostaessasi toista kupua pois paikaltaan altistuksesi haitallisille melutasoille kasvaa. Onneksi modernit kuulosuojaimet on usein varustettu monilla älykkäillä ominaisuuksilla, jotka tekevät niiden pitkäkestoisesta käytöstä yksinkertaisempaa ja mukavampaa.

Kuulosuojainten 6 hyvää ominaisuutta, joita oppii arvostamaan

1. Vaihdettavat osat

Korvatyynyjen kuivuminen tai jopa halkeileminen vaikuttaa sekä käyttömukavuuteen että vaimennuskykyyn – puhumattakaan siitä, mitä tapahtuu, jos teippaat halkeilleen päälakisangan kokoon. Mikäli vaihdat säännöllisin väliajoin osia, kuten tiivisterenkaat, päälakipehmusteet ja äänenvaimentimet, kuulosuojaimia on aina ilo käyttää. Monien valmistajien mukaan hygieniasarja, joka sisältää tärkeimmät osat, on vaihdettava kaksi kertaa vuodessa, jos kuulosuojaimia käytetään päivittäin.

2. Mahdollisuus kuunnella musiikkia, podcasteja ja radiota

Mahdollisuus nauttia itselle mieluisasta soittolistasta tai kuunnella podcast-suosikkia tai radiota työpäivän aikana voi todella kohottaa mielialaa. Useat modernit kupusuojaimet mahdollistavat matkapuhelimen liittämisen sekä langattomasti että johdolla, kun taas joissakin malleissa on sisäänrakennettu FM-radio. Lisäksi halutessasi löytää oikean kanavan on etu, jos kuulosuojaimissa on opasääni, joka kertoo, mitä radioasemaa milloinkin kuuntelet.

3. Langatonta yhteydenpitoa

Tarvitseeko sinun olla aina tavoitettavissa? Tai tarvitsetko jatkuvaa yhteyttä kollegoihisi? Jos, niin sinun ei pitäisi joutua tinkimään kuulostasi sen vuoksi! Kun puhelimeen on kytketty Bluetooth-yhteys, voit vastata helposti ottamatta kuulosuojaimia pois paikaltaan tai keskeyttämättä työtäsi. Jotkut kuulosuojaimet mahdollistavat jopa kahden puhelimen yhdistämisen, minkä ansiosta voit kuunnella musiikkia omasta puhelimestasi ja soittaa puheluja työpuhelimellasi.

Tarvitsetko nopeaa yhteydenpitoa pienen ryhmän kesken? Siinä tapauksessa radiopuhelin voi olla parempi ratkaisu. Saatavilla on kuulosuojaimia sisäänrakennetulla radiopuhelintoiminnolla, ja mikäli sellaista ei ole, voit liittää erillisen radiopuhelimen kuulosuojainten aux-sisääntuloon. Työryhmä voi kommunikoida nopeasti ja tehokkaasti lisenssittömällä taajuuskaistalla PMR 446 MHz. Jos kuulosuojainten kuvuissa on VOX-ääniohjaus, lähetys käynnistyy automaattisesti puhumisen aloittaessasi, ja sammuu lopettaessasi puhumisen. Kätevää!

4. Tasosta riippuva aktiivinen ympäristön äänten kuuntelu

Liian vähäinen vaimennus kuulosuojaimissa tarkoittaa meluvaurioiden riskiä, ​​mutta toisaalta liiallisen vaimennuksen vaarana puolestaan on se, että varoitusäänet ja tärkeä viestintä voivat jäädä kuulematta. Ongelman ratkaisua kutsutaan tasosta riippuvaksi aktiiviseksi ympäristön äänten kuunteluksi. Herkkien mikrofonien, suodattimien ja epälineaaristen vahvistimien avulla kuulosuojaimet voivat vahvistaa tiettyjä ääniä estäen samalla toisia kuulumasta. Kun toiminto on kytketty päälle, kuulet kollegoidesi puheen samalla, kun haitallinen melu ei koskaan ylitä sallittua tasoa.

5. Melua vaimentava mikrofoni

Oletko kyllästynyt korottamaan ääntäsi tai kävelemään nopeasti toiseen paikkaan, jotta soittaja kuulisi sinut? Aktiivisen melunvaimennustekniikan osalta on tapahtunut viime vuosina paljon, eikä vähiten mikrofonin kohdalla. Moderni melua vaimentava mikrofoni pystyy erottamaan, mikä on omaa ääntäsi ja mikä puolestaan taustamelua. Se vähentää melua ja vahvistaa ääntäsi siten, että se on selkeä ja erottuva. Puhelimessa puhuminen moottorisahan käytön aikana ei välttämättä ole aina hyvä idea – mutta se on kuitenkin mahdollista!

6. Mobiilisovelluksella ohjattavuus

Halutessasi säätää ja aktivoida kuulosuojaintesi toiminnot voit kätevästi käyttää kupujen ulkopuolella sijaitsevia painikkeita – edellyttäen, että tiedät niiden sijainnin. Jos nämä ovat usein käyttämiäsi ominaisuuksia, voit oppia nopeasti löytämään painikkeet sormellasi painikkeita katsomatta, mutta mikäli käytät näitä ominaisuuksia harvemmin, mobiilisovellus voi auttaa sinua. Jos kuulosuojaimesi tukevat tällaista toimintoa, voit navigoida valikoissa, säätää radiokanavia ja hienosäätää ääntä suoraan puhelimesta. 3M Peltorin mobiilisovelluksella pääset lisäksi nopeasti käsiksi käyttöohjeisiin ja automaattisiin muistutuksiin, jotka muistuttavat, kun on tullut aika vaihtaa hygieniasarja.

Lisätoiminnot ovat tärkeitä, jotta voit tuntea olosi mukavaksi ja haluat käyttää kuulosuojaimia pitkään, mutta on myös tärkeää valita oikeanlaiset kuulosuojaimet sopivalla vaimennuksella. Lue lisää oppaastamme "Näin valitset oikeanlaiset kuulosuojaimet".