Ostitpa sitten ilmankuivaimen ryömintätilaan, autotalliin, kellariin tai kylpyhuoneeseen, on paljon mitä voit tehdä, jotta se toimii paremmin ja kestää pidempään. Tässä artikkelissa Wood's-tuotemerkin Rickard Sohlin jakaa parhaat vinkkinsä.  

Kun olet löytänyt sopivan ilmankuivaimen kylpyhuoneeseesi, ryömintätilaan tai kellariisi, voit tehdä paljon, että kuivain toimii paremmin ja kestää pidempään. Otimme yhteyttä Wood'sin myyntipäällikkö Rickard Sohliniin saadaksemme vinkkejä ja neuvoja. 

Aseta sopiva ilmankosteus 

- Suosittelemme, että asetat ilmankuivaimen suhteellisen kosteuden 50 %:iin. Toisin sanoen, ilmankuivain on toiminnassa ainoastaan silloin kun ilmankosteus on tätä korkeampi. Homeelle otollinen suhteellinen kosteus on 72 % ja lämpötila 6 °C. Jotkut hajut, maaperän bakteerit, punkit ja muut tuholaiset viihtyvät hieman alhaisemmassa ilmankosteudessa, mutta 50 % on hyvä marginaali. Home ei myöskään synny yhdessä yössä, joten ei haittaa, jos ilmankosteus on korkeampi muutaman päivän tai viikon ajan. 

Valitse oikea sijainti 

- Hyvä ilmankierto ja ilmavirtaus ovat tärkeitä. Sijoita ilmankuivain mahdollisimman keskeisella paikalle tai paikkaan, jossa syntyy eniten kosteutta. Jos käytät ilmankuivainta pyykin kuivaamiseen, ilmankuivaimen tulee sijaita pyykin alla ja puhaltaa siihen alhaalta päin, jolloin föönimainen puhallus pääsee oikeuksiinsa. Jos sinulla on ryömintätila, joka on jaettu kahteen osaan, voit asettaa ilmankuivaimen aukkoon siten, että se imee sisään yhdestä suunnasta ja puhaltaa ulos toiseen suuntaan. Tälla tavalla varmistat hyvän ilmankierron molemmissa tiloissa. 

Jos käytät ilmankuivainta pyykin kuivaamiseen, ilmankuivaimen tulee sijaita pyykin alla ja puhaltaa siihen alhaalta päin.

Jos mahdollista, liitä kuivaimeen letku

- Vesisäiliön tyhjentäminen voi olla hauskaa alussa, kun haluaa seurata, kuinka paljon vettä säiliöön on kertynyt, mutta letkun liittäminen ja veden johtaminen lattiakaivoon, viemäriin tai maahan on helpompi tapa kuin säiliön tyhjentäminen. Vaihtoehto on saatavilla kaikkiin ilmankuivaimiimme, etkä tarvitse erityisletkua. Letkuksi soveltuu hyvin esimerkiksi pätkä puutarhaletkua. 

Wood's-tuotemerkin myyntipäällikkö Rickard Sohlin

Viemäröintiratkaisuksi sopii kiviarkku

- Monet miettivät, kuinka ryömintätilassa olevan kondenssikuivaimen vesi tyhjennetään. Ehdottomasti helpoin tapa on tehdä se kiviarkun avulla. Tämä tarkoittaa sitä, että kaivat muutaman desimetrin kokoisen reiän, täytät sen makadamilla, asetat letkun ja peität reiän. Koska veden maksimimäärä on muutama desilitra vettä tunnissa, ei se pääsee nousemaan takaisin. Jos käytät ikääntymistä kestävää muovia olevaa kosteussulkua, voit tehdä letkulle reiät, johtaa letkusta pienen pätkän muovin alle ja tiivistää reiän. 

Puhdista ilmankuivain ja vaihda suodatin säännöllisesti 

- Jos jokin voi tuhota ilmankuivaimen, se on pöly, joka kertyy suodattimen taakse ja tarttuu jäähdytyselementtiin, höyrystimeen ja kompressoriin. Valikoimamme ilmankuivainten suodattimet on vaihdettava kerran vuodessa. Mielestäni tässä yhteydessä ilmankuivain kannattaa myös puhdistaa kunnolla. Vie ilmankuivain pihalle ja puhdista paineilmalla kuvaimen ollessa käynnissä. Ilmankuivaimen tuuletin on avuksi puhdistamisessa. Puhdistus on hyvä tehdä ulkona, sillä pölyä voi olla kertynyt runsaasti. 

Tuuleta kunnolla 

- Puhtaan kosteuden kannalta kuivattavan tilan tulee olla mahdollisimman tiivis. Samalla sinun on hapetettava hengittämäsi ilma, joten yritä löytää tasapaino. Ikkunat eivät saa olla kokonaan auki, mutta ilmanvaihtoa ei myöskään saa sulkea eikä venttilejä teipata umpeen. Sen sijaan ryömimistilassa, jossa et hengitä ilmaa, tilan tulee olla mahdollisimman tiivis. Tämä on erityisen tärkeää kesällä ja syksyllä, kun lämmin ilma kulkeutuu ulkoa sisälle, jäähtyy ja tiivistyy. 

Rekisteröi ilmankuivaimesi 

- Jos olet ostanut Wood's-tuotemerkin ilmankuivaimen, voit rekisteröidä tuotteesi ja saada sille pidemmän takuun. Ruotsissa valmistetuille ilmankuivaajillemme myönnetään 6-10 vuoden takuu, mikäli ostat uuden suodattimen joka vuosi. Jos haluat päästä helpommalla, voit ostaa 5 kpl:een suodatinpakkauksen samalla kun ostat ilmankuivaimen. Silloin olet lunastanut laajennetun takuusi ostohetkellä ja ostokuitti on takuuvaatimuksen perusta. 

Tietoa Wood's-tuotemerkistä 

Wood's on valmistanut ilmankuivaimia 1950-luvulta lähtien ja ollut kymmenisen vuotta ruotsalainen yritys, jonka pääkonttori on Alingsåsissa ja jolla on oma tuotanto Mariestadissa. Ilmankuivainten lisäksi heillä on täydellinen valikoima tuotteita ja ratkaisuja ilmanhuoltoon kaiken tyyppisiin sisätiloihin. Wood's-tuotemerkin tuotteet ja ratkaisut tunnetaan laadustaan, kestävyydestään ja energiatehokkuudestaan. Osa heidän liiketoiminnastaan on suunnattu ammattimaisten ilmanpuhdistus-, kosteudenpoisto- ja otsonipuhdistuspalvelujen ammattilaisille.