Älykkäät Philips Hue -järjestelmän lamput ovat jo kauan olleet itsestään selvä osa monissa älykkäissä kodeissa. Miksi rajoittautuisit kodin neljän seinän sisään? Yhä useammat huomaavat, kuinka älykäs valaistus voi tuoda väriä ruusupensaisiin, valaista pihatietä ja luoda turvallisuuttaa syyspimeään.

Älykkäät lamput, toisin sanoen lamput, joita ohjataan jonkinlaisella langattomalla tekniikalla, ovat jo yksinkertaistaneet arkea ja luoneet kodikasta tunnelmaa moneen kotiin.  Philips oli aikaansa edellä Philips Hue -järjestelmällään, ja vuosien kuluessa he ovat rakentaneet laajan valikoiman tuotteita, jotka voidaan kytkeä yhteen, synkronisoida ja ohjata puhelimilla, kaukosäätimillä, ääniohjauksella ja sovelluksilla.

Monia tuotteista voidaan ohjata Bluetoothilla, mutta täydelliseen toiminnallisuuteen järjestelmä tarvitsee aivot – Philips Hue Bridgen. Silta kytketään talon reitittimeen verkkojohdolla ja se antaa sinulle mahdollisuuden konfiguroida jopa 50 lamppua tablettisi tai matkapuhelimesi toimiessa ohjauspaneelina. Silta ja kännykkäsovellus avaavat kokonaan uuden maailman mahdollisuuksia, aikataulutuksen, ajastinasetusten ja ääniohjauksen muodossa. Jos Internetyhteytesi on joskus poikki, toimivat älykkäät lamput aivan kuten tavalliset lamput.

Vie älykäs valaistuksesi ulos

Oli tietenkin vain ajan kysymys, milloin älykäs valaistus löytäisi tiensä myös puutarhaan. Jonkin aikaa sitten Philips lanseerasi ensimmäiset lamppunsa ja tarvikkeensa ulkokäyttöön. Lamput on IP-luokiteltu kestämään tuulen ja sään samalla kun Philips on yksinkertaistanut asennusta omilla verkkolaitteillaan, liittimillään ja jatkojohdoillaan. Kun ulkolamput on liitetty, ne kytkeytyvät siltaan ja näkyvät kännykkäsovelluksessa yhdessä muiden lamppujesi kanssa. Nyt voit ryhmittää ne, luoda esiasetuksia eri alueille ja asettaa automaattisia rutiineja, jotka helpottavat arkea.

Lue myös: 6 syytä satsata älyvalaistukseen puutarhassa

Jotkut lamput vaativat verkkolaitteen 

Kuinka asennat erilaiset Philips Hue -perheen lamput, riippuu niiden mallista. Jotkut valonauhat voidaan kytkeä maadoitettuun pistorasiaan ulkona, kun taas valonheittimet ja seinälamput tietyissä tapauksissa kytketään suoraan verkkovirtaan. Toiset lamput, kuten pylväsvalaisimet ja tietyt kohdevalaisimet, tarvitsevat virtaa Philipsin omasta verkkolaitteesta Philips Hue Power Supply. Verkkolaitteita on kahta eri kokoa ja niihin voidaan kytkeä joko 35 metriä tai 2 x 30 metriä jatkojohtoja, ja niistä saadaan virtaa lampuille, joiden yhteenlaskettu teho on joko 40 wattia tai 100 wattia. Ennen kuin päätät, minkä verkkolaitteen ostat, sinun tarvitsee siis miettiä millaisia ja kuinka monta lamppua aiot kytkeä, ja kuinka paljon johtoa tarvitset.

5 tapaa valaista puutarhaa Philips Huen avulla

Luo unenomainen näyttämö värillisillä kohdevaloilla

Monet Philipsin Hue -sarjan tuotteista ovat saatavina sekä valkoisella että värillisellä valolla. Jos valitset värilliset lamput, voit vaihdella portaattomasti 16 miljoonan värin välillä. Valkoinen valo sopii hyvin puhtaasti toiminnallisiin tehtäviin, kuten pihatien tai kellarin portaikon valaisemiseen, mutta jos haluat luoda tunnelmaa tai valaista yksityiskohtia, niin värilliset lamput ovat voittamattomat. Philips Hue Amarant -kohdevalo levittää valoa suurille ulkopinnoille, kuten aita, seinät ja pensasaidat. Jos haluat enemmän kohdistettuja valotehosteita, voit valita Philips Hue Lily -kohdevalon tai suuremman Philips Hue Lily XL -kohdevalon.

Philips Hue -kohdevalo

Perinteinen ilme pylväsvalaisimilla

Kaikki kunnia valonauhoille ja kohdevaloille. Joskus haluat saada vähän perinteisemmän ilmeen ja siihen tarkoitukseen on tyylipuhdas pylväsvalaisin itsestään selvä valinta. Sijoita ne pihatien tai puutarhapolun varteen säännöllisin välein ja saat kutsuvan ja hienon sisäänkäynnin. Joitakin pylväsvalaisimia Philips Hue -valikoimassa ovat Turaco, Calla, Calla Large ja Tuar.

Philips Hue -pylväsvalaisimia

Liikeanturit ulkona

Liikeanturit, jotka sytyttävät lampun, kun joku lähestyy autotallin ovea tai sisäänkäyntiä, eivät ole mitään uutta. Mutta Philips Hue antaa enemmän toiminnallisuutta. Voit valita, mihin aikaan vuorokaudesta anturin tulee olla aktiivinen, asettaa herkkyyden ja valita, mitkä lamput milloinkin syttyvät. Voit antaa valon syttyä eteisessä, kun vieraat lähestyvät, tai antaa valon syttyä olohuoneessa, kun olet poissa ja joku liikkuu pihatiellä. Koska Philipsin liikeanturit toimivat paristoilla, voidaan ne sijoittaa käytännöllisesti katsoen mihin tahansa.

Philips Hue -liikeanturilla toimivat valaisimet

Koristele valonauhoilla

Anna valon kiertää terassin ympäri, pensaita pitkin tai portaita alas. Philips Hue Outdoor Lightstrip -valonauhassa on erityinen pinnoitus, joka levittää valoa ja antaa miellyttävän valaistuksen.  Valonauha on saatavana 2 ja 5 metrin pituisina, ja se on helppo muotoilla sopimaan ympäristöön ja korostamaan puutarhan luonnollisia linjoja. 

Philips Hue -valonauha

Luo turvallisuutta ja pidennä iltoja valonheittimellä 

Kun koko väripaletti on käytettävissä, käy helposti niin, että keskitytään esteettisyyteen, mutta älykäs ulkovalaistus on samalla myös käytännöllinen. Kun haluat toiminnallisen mutta kutsuvan valaistuksen terassille tai sisäänkäynnin luo, ovat valonheittäjät Hue Discover ja Hue Welcome käyttökelpoisia.

Philips Hue -valonheitin