Puukkosahojen joukosta voi olla haastavaa löytää sopivin vaihtoehto. Oletko ostamassa ensimmäistä sahaasi ja tarvitset hieman vinkkejä, vai onko sinulla vain vaikeuksia valita sopivin malli? Tässä listaamme viisi myydyintä puukkosahaamme, joista jokainen on testattu ja saanut huippuarvosanat asiakkailtamme.  

Puukkosaha on todellinen voimanpesä, joka selviytyy periaatteessa kaikista materiaaleista – tietysti sahanterästä riippuen! Puukkosahalla voidaan sahata kohtuullisella tarkkuudella, minkä lisäksi se selviytyy kunnon purkutöistä. Tehokas puukkosaha on hyvä olla olemassa myös puutarhassa oksien katkaisutöissä sekä puiden ja pensaiden leikkaustöissä. Tutustumalla 5 myydyimpään puukkosahaamme voit löytää juuri itsellesi ja projekteihisi sopivimman vaihtoehdon!

Mikä on puukkosaha? 

Puukkosaha toimii pistosahan tavoin siten, että sahanterä kulkee koneessa edestakaisin. Erona on kuitenkin se, että puukkosahassa terä on kiinnitetty osoittamaan suoraan eteenpäin, ei alaspäin. Kyseessä on yksinkertaisesti käytännöllinen ja monipuolinen saha, joka sopii useimpiin käyttötarpeisiin.  

Erilaisiin käyttötarkoituksiin soveltuvia puukkosahoja on tietysti olemassa monia erilaisia. Niitä on erikokoisia, eri tehoilla varustettuja ja eri hintaluokissa. Et välttämättä tarvitse isompaa ja raskaampaa mallia, jos aiot käyttää sahaa kotona pienempiin ja lyhyempikestoisiin projekteihin. Jos sen sijaan aiot käyttää sahaa usein ja järeämpään työhön vahvemmille materiaaleille, kuten kova puu tai metalli, saatat tarvita todella vahvan puukkosahan. 

Puukkosahanterät  

Puukkosahalla voi sahata erilaisia materiaaleja, kuten muun muassa puuta, muovia, metallia, kipsiä, rappauslaastia ja lasikuitua. Mutta sahan toimimisen varmistamiseksi on käytettävä oikeanlaista sahanterää. Erilaiset sahanterät on valmistettu eri materiaaleista, ja esimerkiksi puulle tarkoitettu terä ei selviydy metallin sahaamisesta.  

Yksi huomioitava seikka terää valitessa on TPI-lukema, joka osoittaa terän hammasten lukumäärän tuumaa kohden. Jos terässä on pienempi TPI-lukema, se on yleensä tarkoitettu pehmeämpien materiaalien sahaamiseen, kun taas korkea TPI-lukema osoittaa sahan selviytyvän kovempien materiaalien sahaamisesta.  

Huomattava etu on myös se, että terä on yksinkertainen ja että sen vaihtamiseen ei tarvita minkäänlaisia työkaluja! 

Oikeanlaisen sahanterän kanssa puukkosahalla voi sahata lähes kaikkea!

Akkukäyttöiset puukkosahat ovat suosituimpia 

Nykyisin akkukäyttöiset työstökoneet ovat samanveroisia kuin verkkokäyttöiset ja niissä on sama suorituskyky. Myös johdon rajoittamattomuus työssä vaikuttaa olevan asiakkaidemme arvostama ominaisuus. Tämä koskee tietysti myös akkukäyttöistä puukkosahaa, ja itse asiassa kaikki 5 suosituinta puukkosahaamme ovat johdottomia.  

Ensisijaisesti suosituimpia ovat puukkosahat, joissa on 18 voltin (v) akku. Saatavilla on kuitenkin myös 12 voltin akuilla toimivia malleja, ja tarvitessasi todellista voimanpesää saatavilla on sahoja 36 voltin akulla.  

Akkukäyttöiset puukkosahat voivat myös kuulua tiettyyn akkujen volttisarjaan, jolloin samaa akkua voidaan käyttää useisiin työkaluihin. Puukkosaha ei välttämättä ole ensimmäinen työstökoneesi, ja sinulta voi jo löytyä siihen yhteensopiva akku- ja laturisarja. Siinä tapauksessa voit ostaa puukkosahan ilman akku- ja laturisarjaa. Tarvittaessa voit tietysti ostaa myös mallin, johon sisältyvät akku ja laturi.  

Halutessasi tietää lisää johdottomista työkaluista ja akkujen volttisarjoista voit lukea artikkelimme ”7 syytä investoida akkukäyttöisiin työkaluihin”. Siinä käymme läpi akkukäyttöisten työkalujen tarjoamat edut ja kerromme, miksi volttisarjaan kuuluvaan akkuun kannattaa investoida. 

Tässä on 5 suosituinta puukkosahaamme                                                              

Viittä myydyimpää puukkosahaamme tarkastellessa on selvää, että monet valitsevat tunnetun tuotemerkin, kuten Milwaukee, Bosch tai Dewalt. Toisena yhteisenä nimittäjänä niiden kaikkien kierrosnopeus on keskimäärin 3 000 iskua minuutissa – joissakin malleissa hieman enemmän ja toisissa vähemmän.