Robottiruohonleikkurin avulla voit pitää puutarhasi siistinä ja järjestyksessä ja nauttia kesästä ja lomasta täysillä. Oikean robottiruohonleikkurin valitseminen puutarhaan voi kuitenkin olla hieman hankalaa. Valmistajilla on useita eri malleja ja erilaisia toimintoja eri tarkoituksiin. Me Stayprolla olemme keränneet tänne myydyimmät robottiruohonleikkurimme - ehkä se voi auttaa sinua hieman.

Robottiruohonleikkureita ohjataan yleensä sisäänrakennetun GPS:n avulla. Robottiruohonleikkurin työskentelyalueen ympärille asetetaan rajajohto. Rajoitusjohto lähtee latausasemasta, ja se voidaan joko upottaa maahan tai asentaa maan päälle. Rajoitusjohdolla voit myös rajata alueita, kuten kukkapenkkejä, pensaita ja muita vastaavia.

Se, kuinka älykäs robottiruohonleikkuri on, vaihtelee malleittain. Jotkut tunnistavat automaattisesti, milloin ruoho on leikattava, kun taas jotkut on käynnistettävä manuaalisesti.

Valitse oikea robottiruohonleikkuri oikeaan tarkoitukseen

Kun ostat robottiruohonleikkuria, on tärkeää ottaa huomioon käsiteltävän alueen koko ja maaston luonne. Yksi vinkki on ostaa robottiruohonleikkuri, jossa on enemmän kapasiteettia kuin todellisuudessa tarvitaan. Tämä johtuu siitä, että sen ei tarvitse työskennellä niin usein ja niin pitkään, kun taas pienemmän kapasiteetin omaavan robottiruohonleikkurin pitäisi olla koko ajan käynnissä pitääkseen nurmikon kunnossa ja siten kulua nopeammin. Katso myös, millaiset terät robottiruohonleikkurissa on sekä miltä pyörät näyttävät ja mihin ne pystyvät.

Vinkki! Jos haluat lisätietoja siitä, mitä kannattaa etsiä robottiruohonleikkuria valitessasi, lue artikkeli "Näin robottiruohonleikkuri toimii".