Mikä kädessä pidettävistä akkuimureista pärjäsi parhaiten testissä? Olemme vertailleet joitakin suosituimpia kädessä pidettäviä akkupölynimureita/varsi-imureita ja koonneet asiakkaidemme jättämät arvostelut.

Akkukäyttöinen kädessä pidettävä pölynimuri on kompakti ja kannettava versio perinteisestä pölynimurista. Tavallinen pölynimuri on usein parempi vaihtoehto, kun sinun täytyy siivota kokonainen huone, mutta kun sinun täytyy puhdistaa pienempiä alueita ja vaikeasti tavoitettavia paikkoja, kädessä pidettävä pölynimuri on helppo ja kätevä vaihtoehto. Se on täydellinen, kun sinun täytyy siivota auto, siistiä työtaso tai siivota muruset keittiössä. Koska ne usein toimivat akulla, et ole myöskään riippuvainen pistorasioista.

Me Stayprolla myymme usein edistyksellisempiä pölynimureita kuin mitä monet ostavat kotisiivoukseen, mutta jos remontoit, nikkaroit tai sinulla on autotalli, voi vahvempi ja kestävämpi malli olla parempi valinta. On hyvä huomata, että tämän luokan akku-/pölynimurit myydään usein ilman akkua ja laturia.

Kädessä pidettäviä pölynimureita on malliltaan monia erilaisia. Ennen kaikkea neljä tekijää erottavat ne toisistaan:

Imuteho

Korkean imutehon omaava akkuimuri pystyy tehokkaasti keräämään lian ja pölyn. Liian heikolla moottorilla varustettu imuri voi tehdä työskentelystä epäkäytännöllistä.

Akun kesto ja latausaika

Toinen tärkeä tekijä on akun kesto ja latausaika. Jos aiot pääasiassa imuroida leivänmuruset aamiaispöydästä, akun kesto ei ole niin tärkeä, mutta jos olet ammattilainen, jonka tarkoituksena on käyttää imuria ammattikäyttöön esim. työmaalla, niin on tärkeää, että voit työskennellä pidempään.

Kapasiteetti ja pölysäiliö

Jotta sinun ei tarvitsisi jatkuvasti tyhjentää pölysäiliötä, on tärkeää valita kädessä pidettävä pölynimuri riittävällä kapasiteetilla. Etsi malleja, joissa on tilava pölysäiliö, jotta voit siivota pidempään keskeytyksettä.

Lisävarusteet

Riippuen siitä miten aiot käyttää imuria, on tärkeää ottaa selville minkälaisia lisävarusteita ja harjoja tulee imurin mukana. Jos tarvitset työvälineen suurempien pintojen puhdistamiseen, niin valitse akkuimuri, jonka voit muuttaa varsi-imuriksi mukana tulevan kahvan avulla.

Mikä akkuimureista pärjäsi parhaiten testissä?

Helpottaakseen sopivan akku-/käsi-imurin valintaa, niin olemme vertailleet juuri nyt eniten myymiämme käsi-imureita ja koonneet niistä asiakkaiden antamat arvostelut. Asiakasarvostelut on jätetty Trustpilotin kautta ja ne on saatettu kääntää suomeksi.

1. Milwaukee M18 CV-0

Milwaukee M18 CV-0 on yksi Staypron suosituimmista akkuimureista, ja voidaan sanoa että siitä on tullut asiakkaiden suosikki. Tämä akkukäyttöinen käsipölynimuri tarjoaa mm. reilusti imutehoa ja monipuoliset lisävarusteet, jotka helpottavat siivousta ja siistimistä. Aikaisempana Milwaukeen 18 voltin työkalujen käyttäjänä voit käyttää akkuimuriin samoja akkuja kuin käytät työkaluissasi.

Keskeiset hyödyt:

+ Imuteho 84,8 mbar

+ Useita lisävarusteita

+ Hepa-suodatin

+ Yhteensopiva kaikkien Milwaukee 18V-akkujen kanssa

+ Lukittava kytkin

Asiakkaiden palautteet

Milwaukee M18 CV-0-mallista olemme saaneet ahkerasti palautetta, ja suurin osa on arvosteluissaan antanut sille täydet viisi tähteä. Monet korostavat esim. imurin suorituskykyistä imutehoa. Eräs asiakas kirjoittaa: "Parempi imuteho kuin odotin. Uskomattoman joustava letku." Myös toinen asiakas korostaa imutehoa: "Todella hyvä imuteho. Olen vaikuttunut!".

Palautteessa ja arvosteluissa korostuu myös käyttökokemukset: "Kätevä pölynimuri mukaan asennustöihin" ja "Erittäin hyvä, kätevä käyttää esimerkiksi työpöydällä, autonpesussa ja kotona porattaessa tai muuta sotkevaa tehdessä." Imuri on kätevä myös liikkeellä ollessa: "Mahtava olla asuntoautossa".

Tuotteen vähemmän positiivisina ominaisuuksina on nähty sen koko ja paino (suurempi ja painavampi kuin jotkut asiakkaat olisivat toivoneet).

Käytätkö Boschin sinisiä Professional-sarjan akkutyökaluja? Silloin kannattaa tutustua lähemmin malliin Bosch GAS 18V-1, joka käyttää samoja 18 voltin akkuja. Tämä on kompakti akkuimuri hyvällä teholla ja käytännöllisillä lisävarusteilla. Lattiaputki muuntaa sen varsi-imuriksi parhaan ergonomian saavuttamiseksi, kun tarvitset imuroida lattioita.

Jatkoputken avulla voit käyttää sitä varsi-imurina ergonomisempaan työskentelyyn lattiaa imuroidessa.

Keskeiset edut:

+ Imuteho 60 mbar

+ Lattiasuulake

+ Rakosuulake (ja muita suulakkeita lisävarusteina)

+ Säiliön tilavuus 0,7 l

Asiakkaiden palautteet

Monet asiakkaat ovat pitäneet mallia Bosch GAS 18V-1 hyvänä tuotteena, ja useimmat ovat itse asiassa antaneet sille korkeimman arvosanan. Useat asiakkaat korostavat, miten kätevää on käyttää samoja 18 V-akkuja kuin heidän Bosch Professional-työkaluissaan. Monet ovat maininneet käyttömukavuuden ja hyvän imutehon. Myös mukana tulevaa lattiasuulaketta on arvostettu. Eräs asiakas kirjoittaa: "Hyvä imuteho ja hyvä lattiaputken kanssa. Täydellinen keittiöön pienten lasten jatkuvasti sotkiessa. Toimii myös hyvin autossa ja asuntovaunussa."

3. Dewalt DCV517N

Jos pidät Dewaltin tuotteista, niin sinun kannattaa tutustua tarkemmin kaikkien Dewalt 18 V-akkujen kanssa yhteensopivaan Dewalt DCV517N -akkuimuriin. Imurin keskeinen etu on, että sitä voidaan käyttää sekä kuiva- että märkäimurointiin. Sillä voidaan imuroida jopa kipsi- ja sementtipölyä sen korkean suodatustehokkuuden ansiosta (99,7 %).

Keskeiset edut:

+ Märkä- ja kuivaimuri

+ Tehokas suodatin

+ Reilunkokoinen säiliö, 1,9 l

+ Kuminen imuletku 1 m

+ Mukana tulevat kätevät suulakket

Asiakkaiden palautteet

Dewalt DCV517N on mallina ollut hyvinkin pidetty Staypron asiakkaiden keskuudessa. Monet ovat arvosteluissaan nostaneet esille, että imuri on kooltaan kätevä ja pienikokoinen, ja mahdollistaa tämän ansiosta pääsyn haastavampiinkin paikkoihin. Kokoonsa nähden sillä on kuitenkin suorituskykyinen imuteho. Eräs asiakas kirjoittaa: "Käytän sitä useita kertoja viikossa. Erinomainen tulos joka kerta." Toinen asiakas korostaa: "Mahtava pieni laite, jossa on paljon tehoa. Täydellinen pienempiin töihin."