Mietitkö, mikä moottorisaha on vertailussa paras? Tähän artikkeliin olemme keränneet joitakin suosituimpia mallejamme, vertailleet niitä ja koonneet asiakkaidemme arvosteluja ja arvioita.

Moottorisaha ei tarvitse paljon esittelyjä. Tätä klassikkoa käytetään eri tarkoituksiin niin metsä- kuin puutarhatöissä. Olipa kyse sitten puiden kaatamisesta, oksien katkomisesta tai polttopuiden teosta, moottorisaha on itsestään selvä valinta.

Moottorisahoja on saatavana eri malleja. Yleisesti puhutaan bensiinikäyttöisistä moottorisahoista, verkkovirtakäyttöisistä moottorisahoista ja akkukäyttöisistä moottorisahoista. Bensiinikäyttöiset moottorisahat ovat olleet pitkään standardi, erityisesti metsätaloudessa ja ammattimaisten puunkaatajien keskuudessa. Bensiinikäyttöiset moottorisahat vaativat kuitenkin jonkun verran huoltoa, ovat raskaampia ja tuottavat pakokaasuja.

Akkuteknologian kehittyessä akkukäyttöisistä moottorisahoista on tullut yhä suositumpia, ja niitä myydään Stayprolla eniten. Näissä sahoissa yhdistyvät bensiinikäyttöisten moottorisahojen liikkuvuus ja verkkovirtakäyttöisten mallien hiljainen toiminta ja ympäristöedut. Monissa kalliimmissa moottorisahoissa on korkea tehokkuus, joka voi kilpailla bensiinikäyttöisten moottorisahojen kanssa.

Mikä moottorisaha on vertailussa paras?

Jotta voisit päättää, mikä moottorisaha sopii parhaiten tarpeisiisi, olemme vertailleet joitakin suosituimpia tällä hetkellä myymiämme moottorisahoja ja koonneet Trustpilotin asiakasarvosteluja. Asiakasarviot on tehty Trustpilotin kautta ja ne on saatettu kääntää suomeksi.

1. Dewalt DCM565N

Dewalt DCM565N -moottorisahan ketjun maksiminopeus on 7,68 metriä sekunnissa, joten se on suhteellisen heikko moottorisaha, mutta jos aiot käyttää sitä pienempien puiden kaatamiseen ja yksinkertaiseen puun leikkaamiseen, tämä ei välttämättä ole huono asia. Todennäköisesti arvostat sitä, että laite on pieni ja kätevä käyttää.

Edut:

+ Moottorisaha, akku ja laturi todella hyvään hintaan

+ Kätevämpi kuin monet tehokkaammat moottorisahat

Mitä asiakkaamme sanovat

Staypron asiakkaat ovat yleisesti erittäin tyytyväisiä Dewalt DCM565N moottorisahaan. Useat asiakkaat painottavat, että saha on kevyt, kätevä ja hiljainen ja että laite vastaa heidän odotuksiaan. Eräs asiakas totesi, että saha on yksi hänen parhaista investoinneistaan tässä hintaluokassa ja korostaa, että akku kestää yllättävän pitkään oksien karsimis- ja pienissä raivaustöissä.

2. Milwaukee M18 FCHS-121B

Milwaukee M18 FCHS-121B tarjoaa runsaasti tehoja. 40 senttimetrin laipalla voit kaataa 30 cm paksun puunrungon ilman suurempia ongelmia – ketjun nopeus on peräti 12,4 metriä sekunnissa. Tämä moottorisaha toimitetaan laturin ja 12 Ah akun kanssa. Suurempia töitä varten saatat kuitenkin tarvita ekstra akun, koska saha kuluttaa paljon virtaa kovassa työssä.

Edut:

+ Kevyempi ja helpompi käsitellä kuin bensiinikäyttöinen

+ Ketjun nopeus 12,4 m/s

+ Toimitetaan 12 Ah akulla

Mitä asiakkaamme sanovat

Milwaukee M18 FCHS-121B on selvästi askel ylöspäin yksinkertaisimmista akkukäyttöisistä moottorisahoista, mikä näkyy annetuissa arvosanoissa ja asiakasarvosteluissa. Esimerkiksi eräs käyttäjä kirjoittaa: "Hyvä, etten tuhlannut aikaa ja rahaa yksinkertaiseen akkukäyttöiseen moottorisahaan. Tämä 12Ah akulla varustettu on vähintään yhtä hyvä kuin pari kokeilemaani keskikokoista bensiinikäyttöistä!". Toinen käyttäjä kirjoittaa: "Tämä saha on juuri sitä, mitä tarvitsin. Kevyt, tehokas ja hajuton saha, jota voin pitää repussani, kun kävelen useita kilometrejä ja raivaan myrskyn vaellusreitin ylle kaatamia puita.". Kolmas käyttäjä kirjoittaa: "Ihana kone, ei paljon huonompi kuin bensiinikäyttöinen ammattisaha, mutta ilman pakokaasuja ja melua. Todella vahva ja tukeva."

3. AL-KO EKS 2400/40

AL-KO EKS 2400/40 on suorituskyvyltään todella hyvä, sillä sen ketjun nopeus on 13,5 metriä sekunnissa. Haittapuolena on kuitenkin, että saha täytyy kytkeä pistorasiaan.

Edut:

+ Paljon moottorisahaa rahoille

+ 40 senttimetrin laippa

+ Huomattavasti halvempi kuin akkukäyttöinen moottorisaha

Mitä asiakkaamme sanovat

Artikkelin kirjoitushetkellä meillä ei ole runsaasti arvosteluja asiakkailta, jotka ovat testanneet AL-KO EKS 2400/40-mallia, mutta arvostelut, jotka olemme saaneet, ovat erittäin positiivisia. Eräs asiakas kirjoittaa "Toimii erittäin hyvin" ja toinen "Olen tyytyväinen tähän sahaan. Toimii hyvin hintaansa nähden".

Samankaltaisia artikkeleita