Oletko kyllästynyt lataamaan tai vaihtamaan kuulosuojaimesi paristoja? 3M PELTOR WS ALERT XPV on maailman ensimmäinen aurinkokennotekniikalla toimiva kuulonsuojain. Tämä Värnamossa, Ruotsissa valmistettu innovaatio merkitsee uutta aikakautta kuulonsuojauksessa.

Maailmassa, jossa teknologiset innovaatiot pyrkivät jatkuvasti yhdistämään kestävyyden, korkean suorituskyvyn ja edistyksellisen toiminnallisuuden, 3M PELTOR on ottanut merkittävän askeleen eteenpäin WS ALERT XPV -kuulonsuojaimella. Suuri uutuus on, että kuulosuojaimessa on aurinkokenno, joka latautuu sekä sisävalolla että auringolla - mutta siinä ei ole vielä kaikki. Itse asiassa koko kuulosuojain on suunniteltu alusta alkaen uudelleen, ja siinä on paljon älykkäitä ominaisuuksia sekä uusi sovellus. 

Aurinkoenergia - kestävän kehityksen virstanpylväs

Jos olet joskus pidellytPeltorin kuulosuojaimia, tunnistat kyllä nämä, mutta huomaat myös päälakisangan, jota koristaa nyt mattamusta aurinkokenno, joka noudattaa päälakisangan pyöristettyä muotoa. Taivutettavan aurinkokennon on kehittänyt ruotsalainen Powerfoyle-yritys, ja se on ollut edellytys sille, että kuulosuojaimet näkivät päivänvalon.

Aurinkokennon toiminta tarkoittaa, että kuulonsuojain latautuu jatkuvasti kaikissa valo-olosuhteissa. Se täyttyy nopeammin auringonvalossa, mutta saa pienen latauksen myös tavallisista kattovalaisimista. Valoisimpina kuukausina toiminta voi käytännössä poistaa lataustarpeen, kun taas pimeinä kuukausina sitä voidaan joutua lataamaan USB-C-johdolla. Uudessa sovelluksessa näet koko ajan, kuinka paljon virtaa kuulosuojain saa akusta ja valosta, ja saat arvion siitä, kuinka kauan akku kestää kulloinkin vallitsevissa olosuhteissa.

Räätälöity kuuntelu ääniprofiilien avulla 

Vaikuttavan aurinkoteknologian lisäksi WS ALERT XPV -kuulokkeeseen on lisätty useita käyttäjäkokemusta parantavia ominaisuuksia. Yksi näistä on Working Audio Profiles (WAP), joka tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden valita esiasetetuista ääniprofiileista, jotka on räätälöity tiettyihin työympäristöihin. Kehittyneen taajuusadaptaation ansiosta tekniikka mahdollistaa entistä yksilöllisemmän ja miellyttävämmän kuuntelukokemuksen myös meluisissa ympäristöissä.

Vielä parempi ääni musiikille ja podcasteille

Monet ihmiset käyttävät kuulosuojaimia musiikin ja podcastien kuunteluun. Sen lisäksi, että 3M PELTOR on parantanut äänikokemusta yleisesti, se on myös ottanut käyttöön profiileja erityisesti musiikkia ja podcasteja varten. Ajatuksena on tehdä WS ALERT XPV:stä paitsi kuulonsuojain, myös olennainen osa käyttäjän jokapäiväistä elämää.

Mukautettavat ominaisuudet 

Toinen uusi ominaisuus on uusi monitoimipainike, jota käyttäjä voi mukauttaa mukana tulevassa sovelluksessa. Monitoimipainike voidaan ohjelmoida tiettyihin toimintoihin, kuten kellonajan kertomiseen, eri toimintatilojen välillä vaihtamiseen tai toisen kuvun Bluetooth-painikkeen peilaamiseen.

Arvostetut ominaisuudet jatkuvat

On helppo innostua innovaatioista, jotka tekevät WS ALERT XPV:stä uraauurtavan kuulonsuojaimen, mutta 3M PELTOR on tietenkin säilyttänyt kaikki ne ominaisuudet, jotka tekivät WS ALERT -sarjan viimeisimmistä suojaimista niin menestyksekkäitä. Mainitsemisen arvoisia ovat Push to Listen -toiminto, jonka avulla käyttäjä voi päästää ympäröivän äänen sisään napin painalluksella, ja melua vähentävä mikrofoni. Jälkimmäistä on myös parannettu, jotta keskusteluääni olisi entistäkin parempi.

Samankaltaisia artikkeleita