Työntömitat

Alla on valikoimamme työntömitat
  • Lajitteluperuste
  • Tuotemerkit
  • Tuotetyyppi
  • Hinta
  • Tuotteen tila
57 tuotetta
  • 1
Työntömitta on yleinen apuväline tasaisten ja lieriömäisten pintojen välisen etäisyyden mittaamiseen 0,1 mm tarkkuudella. Tyypillinen työntömitalla mitattava kohde on kohtisuora etäisyys, kappaleen halkaisija tai reiän syvyys. Käyttötarkoituksesta riippuen työntömitan jalat voivat olla tasaiset, lieriömäiset tai terävän malliset.

Nonie-asteikolla varustetuissa työntömitoissa millimetrit luetaan suoraan pääasteikolla, kun taas desimaalit luetaan noniusasteikolta. Yleisimmät nonieasteikot ovat 0,02 mm ja 0,05 mm.

Digitaalisen työntömitan toiminta perustuu elektroniseen mittausjärjestelmään, joka ilmoittaa mitan LCD-näytöllä. Mittaustulos ilmoitetaan numeroilla, joka tekee mittaamisesta nopeampaa ja entistä tarkempaa. Useimmissa elektronisissa työntömitoissa on toiminto, jonka avulla tulokset voidaan siirtää esimerkiksi tietokoneeseen, jossa arvoja voidaan jatkokäsitellä.

Parallax-virheet tarkoittavat, että noniusasteikkoa ei ole huomioitu analogisella työntömitalla tai mikrometrillä suoraan yläpuolelta. Tämä aiheuttaa kulmavirheen (Parallax-virhe). Parallaxvapaa työntömitta tarkoittaa, että noniusasteikko ja skaala ovat samalla tasolla.
Työntömitan momenttilukitus tarkoittaa sitä, että työntömittaa voidaan liikuttaa ainoastaan, kun momenttilukitus on painettuna.

QUADRI tarkoittaa sitä, että työntömittaa voidaan käyttää neljällä eri tavalla: sisämittojen, ulkoisten mittojan sekä korkeuden ja syvyyden mittaamiseen.