Miksi maksaa kalliisti renkaiden vaihtamisesta, kun voit tehdä työn itse? Tässä oppaassa annamme kymmenen vinkkiä työkaluista ja tuotteista, jotka auttavat sinua vaihtamaan renkaita yhtä helposti ja sujuvasti kuin ammattilaiset.

Kylmät sormet, lika, huojuvat tunkit, pimeys, itsepäiset pyöränmutterit, jotka eivät halua irrota… Renkaiden vaihtaminen voi olla todellista vaivaa, mutta oikeilla työkaluilla voit tehdä yksinkertaisilla keinoilla mahdollisen painajaisen puhtaaksi nautinnoksi. Tässä artikkelissa luetellaan kymmenen tuotetta, jotka auttavat sinua vaihtamaan renkaita helpommin ja sujuvammin.

Työhanskat

Renkaiden vaihtaminen itse voi olla likaista työtä. Jos sinulla ei ole autotallia, voi olla myös kylmä. Hyvien työkäsineiden avulla voit helposti muuttaa kidutuksen kaltaisen toiminnan jotakuinkin miellyttäväksi. Valitse pari tukevaa käsinettä, joissa on kumipäällysteinen pinta saadaksesi hyvän otteen.

Työvalaistus

Jos sinulla ei ole omaa autotallia, on todennäköistä, että vaihdat renkaita jossakin kylmässä ja pimeässä. Hyvä työvalaisin on silloin kätevä. Työvalaistusta on saatavana kaikissa ajateltavissa kooissa, ja kaikissa on hyvät ja huonot puolensa. Renkaiden vaihtamista varten on tärkeää, että lampulla on hyvä jalusta, jotta voit sijoittaa sen maahan, ja magneettikiinnike, jotta voit kiinnittää sen auton alustaan ​​tarvittaessa.

Tunkki

Liian monet ihmiset käyttävät auton mukana tullutta surullisen pientä tunkkia renkaita vaihdettaessa. Se on hyvä olla rengasrikkoa varten, mutta kun joudut vaihtamaan talvi- tai kesärenkaisiin, tarvitset paremman varustuksen. Hyvä tunkki nostaa autoa helpommin ja on paljon vakaampi.

Tunkkipukki

Auto on nostettu tunkilla, joten nyt vain ryömimään auton alle tai laittamaan kädet pyöräkoteloon? Vaikka sinulla olisi kunnollinen tunkki, on aina olemassa riski, että se kaatuu tai lysähtää kasaan. Jotta voisit työskennellä turvallisesti auton kanssa, sinun on käytettävä tunkkipukkia. Tunkkipukissa on yleensä kolme jalkaa ja pylväs, joka voidaan lukita eri korkeuksiin. On tärkeää valita tunkkipukki, joka kestää auton painon.

Mutterinväännin

Miksi taistella ristikkoavaimen kanssa, kun voit antaa koneen tehdä työn? Mutterinväännin on renkaanvaihtajan paras ystävä, mutta on tärkeää, että valitset oikean voiman omaavan mutterinvääntimen. Ennen kaikkea sen ei tulisi olla liian vahva, jolloin pyörän pultit ja soviterenkaat voivat vahingoittua. Autosi käyttöoppaassa kerrotaan, millaista vääntömomenttia tulisi käyttää, kun kiristät renkaan pultteja. Normaalisti suositellaan 130-250 Nm. Riippumatta siitä, mitä mutterinväännintä käytät, on tärkeää aina kokeilla ristikkoavaimella, että mutteri ei ole liian kireällä tai löysällä.

Voimahylsy

Tarvitset voimahylsyn, jotta mutterinväännin sopisi renkaan muttereihin. Voimahylsyt on valmistettu kromimolybdeeniteräksestä, joka on sitkeää ja kestää erittäin suuria kuormituksia. Voimahylsyt ovat tunnistettavissa mustan värinsä perusteella, mutta niissä on usein muovinen suojus auton vanteiden suojaamiseksi (tämä voidaan yleensä poistaa, jos se on tiellä).

Ristikkoavain

Riippumatta siitä, mitä mutterinväännintä käytät, sinun tulee aina kokeilla ristikkoavaimella, että renkaan pultit eivät ole liian löysällä tai liian tiukalla. On parempi ruuvata ne löysästi kiinni ja vetää loppu ristikkoavaimella kuin ruuvata ne niin tiukasti kiinni, ettet saa niitä seuraavalla irti, kun on aika vaihtaa renkaat.

Momenttiavain

Autonvalmistajat ilmoittavat yleensä, että niiden renkaat tulisi kiristää käyttämällä 130–250 Nm voimaa. Vaikka luulet tietäväsi kuinka kovasti mutterinvääntimesi vääntää (koska kaikki valmistajat mittaavat eri tavalla, sitä on vaikea tietää), on vaikeaa osua oikeaan ilman momenttiavainta. Monet ihmiset saattavat sanoa, että momenttiavaimen käyttäminen on turhaa, mutta jos aiot vaihtaa renkaita kaikkien alan sääntöjen mukaisesti, se on välttämätöntä.

Teräsharja

Kun olet poistanut vanteet, käytä tilaisuus hyväksesi ja puhdista navat ja soviterenkaat ruosteesta, öljyjäämistä ja liasta. Luuletko, että tiskiharja sopii siihen? Siinä tapauksessa sinun täytyy harjata pitkään! Tätä varten tarvitset kunnon teräsharjan.

Painepesuri

Renkaan poistamisen jälkeen on tärkeää pestä vanteet huolellisesti. Vesi, ämpäri ja tiskiharja toimivat, mutta jos haluat tehdä puhdistuksesta tehokkaamman, voit käyttää painepesuria. Muista vain pitää tietty etäisyys suihkuttaessasi vettä kumille, jotta et vahingoita renkaita.