Monet ostavat ensimmäiset työkalunsa muuttaessaan pois kotoa. Mutta mitä todella tarvitset? Tässä artikkelissa tuomme esille seitsemän työkalua, jotka mielestämme jokaiselta tulisi löytyä kodistaan. Näiden avulla voit tehdä kaikkea aina taulujen ripustamisesta putkien leikkaamiseen! 

Muuttaminen omilleen on yksi suurista elämäntapahtumista. Oman elämän aloittaminen suuressa maailmassa on iso asia ja voi ehkä tuntua hieman pelottavalta, mutta myös jännittävältä. Eteen tulee paljon asioita joita on hallittava. Laajakaistasopimus on allekirjoitettava, taloustarvikkeet ostettava ja lamput ripustettava. Miten pärjäät ilman vanhempiesi hyvin varustettua työkalulaatikkoa?  

Täydellisen työkalulaatikon kokoaminen vie aikaa ja se on tehtävä huolella. Hyvä vinkki on rakentaa vakaa perusta, jota voit sitten täydentää tarpeen mukaan. 

7 työkalua alkuun pääsemiseksi 

Oletko muuttamassa pois kotoa tai etsitkö täydellistä tupaantuliaislahjaa? Tässä on seitsemän työkalua, jotka jokaiselta tulisi löytyä kotoa. 

Kunnollinen ruuvinväännin 

Ensimmäinen asia, joka sinun pitäisi ostaa, on ruuvinväännin tai pikemminkin porakone-ruuvinväännin. Porakone-ruuvinvääntimellä, jossa on säädettävä istukka, voit porata ja ruuvata erilaisia ​​materiaaleja, ja oikeilla lisävarusteilla saat vieläkin enemmän käyttömahdollisuuksia. Porakone-ruuvinväännin soveltuu erinomaisesti puun poraamiseen, mutta kovien betoniseinien työstämiseen tarvitset iskuporakoneen tai poravasaran.  

Tasapainoinen vasara 

Jokaisessa kodissa tarvitaan vasaraa. Koska luultavasti tulet käyttämään vasaraasi monien vuosien ajan, niin olemme sitä mieltä, että sinun tulisi käyttää hieman aikaa oikeanlaisen vasaran valitsemiseen. Kevyempi vasara riittää usein kotikäyttöön, mutta tärkeintä on, että se sopii hyvin käteen ja tuntuu tasapainoiselta. Tasapainoinen vasara myös tuntuu aina kevyemmältä käytössä kuin huonosti tasapainotettu vasara. 

Täydellinen setti ruuvimeisseleitä tai kärkiä 

Maallikon silmin voi tuntua siltä, että ruuvimeisseleitä on olemassa vain kaksi vaihtoehtoa: ristipää- ja uraruuvimeisseli ja että riittää, että ostaa kumpaakin vaihtoehtoa yhden kappaleen. Meisseliviidakko on kuitenkin sekä monimutkainen että petollinen. Ristipääruuvimeisseleitä on olemassa erimerkiksi phillips (jotka puolestaan on jaettu PH1, PH2 ja PH3) ja pozidriv-malleja. Lisäksi tarvitset erikokoisia torx-meisseleitä ja vähintään kaksi uraruuvimeisseliä (mieluiten yhden, jonka teräleveys on 2-3 millimetriä ja toisen 3-5 millimetriä). Vaihtoehto erilaisten ruuvimeisseleiden ostamiselle on ostaa kärki-ruuvimeisseli hyvin varustetulla kärkisetillä.

Klassinen käsisaha 

Yleensä jossain vaiheessa jotain on sahattava. Jos haluat hankkia vain yhden sahan, on klassinen käsisaha erinomainen vaihtoehto. Valitse saha, jossa on oikeanlainen hammastiheys sen mukaan, mihin sitä on tarkoitus käyttää. Yleissahoissa on yleensä noin yhdeksän hammasta tuumaa kohti. Karkeaan sahaukseen suosittelemme sahaa, jossa on seitsemän hammasta tuumaa kohti, ja hienopuusepän töihin tulisi valita saha, jossa on vähintään 11 ​​hammasta tuumaa kohti. 

Jakoavaimet, kiintoavaimet tai hylsyavaimet 

Jakoavain on nerokas keksintö, joka on kätevä, kun joudut kiristämään muttereita. Kahdella erikokoisella jakoavaimella selviät useimmista töistä, mutta jos sinulla on varastointitilaa, kannattaa sijoittaa kokonaisiin kiintoavainsarjoihin. Laadukkaat jakoavaimet toimivat yleensä hyvin, mutta halvemmissa vaihtoehdoissa on joskus aukko, joka saattaa pyöristää mutterit. Kiintoavaimet istuvat tiukemmin ja ovat siksi lempeämpiä mutterille. 

Toinen vaihtoehto on ostaa hylsyavainsarja. Monissa hylsyavainsarjoissa on myös yhdistelmähylsyjä, joihin voit kiinnittää kärkiä. Lukitusvarsien ja kärkien avulla voit työskennellä ahtaissa paikoissa helpommin kuin pitkällä ruuvimeisselillä. 

Siirtoleukapihdit 

Siirtoleukapihdit on yleistyökalu, jollainen tulisi olla jokaisen kotona. Yhtä käyttökelpoinen niin vääristyneen ruuvinkannan ulosvetämisessä kuin pyöristetyn mutterin löysäämisessä tai itsepintaisen pullonkorkin avaamisessa. Työkalun käytössä on hyvä noudattaa hieman varovaisuutta, ettet vahingoita materiaalia. 

Pieni käsirautasaha 

Ehkä joudut jossain tilanteessa katkaisemaan putken, sahaamaan alumiinilistaa tai sahaamaan poikki ulkoneva naulan. Näihin tarvitset rautasahan. Jos käytät rautasahaa usein, voit ostaa siihen lisätarvikkeena kahvan, mutta on myös olemassa yksinkertaisempia malleja, joissa on valmiina pieni kahva ja ulkoneva terä. 

Työkalupakki, joka kasvaa tarpeen mukaan 

Nyt on työkalut hankittu, jäljellä on enää itse työkalupakki. Monet meistä säilyttävät ensimmäistä hankkimaansa työkalupakkia monien vuosien ajan, joten mieti mitä tarvitset. Kova työkalupakki on klassikko, jota on saatavana useissa eri malleissa ja materiaaleissa.  Jos tiedät, että tulet kuljettamaan tai kantamaan työkalujasi, niin silloin pehmeä, olkahihnallinen laukku voi olla paras valinta.