Olet ostanut uudet kuulosuojaimet ja haluat nyt pitää niistä hyvää huolta. Tässä artikkelissa suosittelemme älykkäitä lisävarusteita, joiden avulla saat kuulosuojaimistasi irti entistä enemmän!

Yksi etu suurten ja tunnettujen valmistajien kuulosuojainten valitsemisessa on se, että löydät niihin helposti varaosia, jos jotakin rikkoutuu. Lisäksi saat myös hankittua helposti laajasta tarjonnasta lisävarusteita, joiden avulla voit mukauttaa kuulosuojaimet saaden niihin persoonallisen ilmeen ja tehdäksesi niistä entistä paremmat. Tässä oppaassa käymme läpi muutamia yleisiä kuulosuojainten lisävarusteita, joita monet valmistajista tarjoavat.

Puomimikrofoni

Monissa elektronisissa kuulosuojaimissa on sisäänrakennettu mikrofoni. Se toimii hyvin oikeissa olosuhteissa, mutta jos käytät kuulosuojaimiasi meluisissa ympäristöissä, tarvitset melua vähentävän puomimikrofonin. Puomimikrofoni on asetettu pienen varren päähän ja se asetetaan lähelle suuta. Puomimikrofonit voivat toimia hieman eri tavoin mallista ja valmistajasta riippuen, mutta yleensä ne sekä suodattavat ympäristön ääniä että vahvistavat puheääniä erittäin hyvin.

Säilytyslaukku

Monet kuulosuojaimet on suunniteltu selviytymään vaikeista olosuhteista, mutta aina on hyväksi pitää huolta niistä. Mikset siis investoisi säilytyslaukkuun, jossa voit kantaa kuulosuojaimia mukanasi silloin, kun et käytä niitä? Olkahihnalla varustettu kevyt laukku on monin tavoin ihanteellinen juuri tähän tarkoitukseen.

Hygieniasarja

Hygieniasarja voi sisältää erilaisia ​​osia kuulosuojainten mallista ja valmistajasta riippuen, mutta niiden tarkoitus on aina sama eli pitää kuulosuojaimesi hyvässä kunnossa niin pitkään kuin mahdollista. Korvatyynyjen, tiivisterenkaiden, päälakipehmusteiden ja äänenvaimentimien vaihtaminen säännöllisin väliajoin parantaa muutakin kuin hygieniaa.

Koska kuulosuojainten äänenvaimennuskyky heikkenee tyynyjen tai pehmusteiden kuivuessa tai halkeillessa, hygieniasarjan säännöllinen vaihtaminen vaikuttaa myös toimivuuteen. Joissakin tapauksissa voit päivittää käyttökokemustasi valitsemalla toisesta materiaalista valmistetut tiivisterenkaat, esimerkiksi silikonigeelitäytteiset renkaat, jotka muotoutuvat pään mukaisiksi. Muita säännöllisin väliajoin vaihdettavia osia ovat mahdolliset mikrofonin suojateipit ja tuulisuojat.

Vaihdettavat kuoret

Alkavatko kuulosuojaimesi tuntua vanhoilta ja kuluneilta? Siinä tapauksessa uudet kuoret voivat saada niiden kuvut näyttämään jälleen uusilta. Vaihdettavia kuoria myydään varaosina, ja jotkut niistä voivat myös pitää sisällään jonkin käytännön toiminnon. Esimerkiksi joihinkin metsästykseen suunniteltuihin kuulosuojaimiin on saatavilla erivärisiä kuoria, joten voit valita, haluatko naamioitua maastoon camouflage-kuvioitujen kuorten avulla tai vaihtoehtoisesti tulla paremmin nähdyksi metsässä värikkäillä kuorilla.

Akut ja laturit

Kuulosuojaimissa on yleisesti ottaen hyvä akun kesto, mutta jos käytät eri ominaisuuksia, kuten bluetoothia, radiopuhelinta tai aktiivista ympäristön kuuntelua, se lyhenee huomattavasti. Jos olet riippuvainen radiopuhelimesta tai jostakin muusta toiminnosta, saattaa olla kannattavaa investoida ylimääräiseen vara-akkuun – tai vähintään ylimääräiseen USB-kaapeliin tai seinälaturiin. Koska akkujen käyttöikä on rajallinen, ne on vaihdettava uusiin, kun latauskertoja on ollut tietty määrä.

Kiinnitykset

Ajat muuttuvat – kuten myös kuulosuojaimesi. Päälakisankojen ja kypäräkiinnitysten avulla voit vaihtaa eri kokoonpanojen välillä siten, ettei sinun tarvitse ostaa uusia kuulosuojaimia käyttötarpeen muuttuessa. Tarkista huolellisesti, millaisia kiinnityksiä kuulosuojaimissasi voidaan käyttää.