Työskenteletpä sitten pitkiä päiviä meluisissa ympäristöissä tai tykkäät puuhailla kotona puutarhassa, on tärkeää valita kuulonsuojaimet, joista nautit. Tälle sivulle olemme keränneet valikoimamme myydyimmät ja suosituimmat kuulosuojaimet. Kaikki niistä ovat asiakkaidemme testaamia ja saaneet heiltä korkeat arvosanat.  

Useimmat tiedostavat, että meidän tulisi käyttää kuulosuojaimia meluisissa ympäristöissä tai kovaäänisten koneiden kanssa työskennellessä. Kaikki sen sijaan eivät tule ajatelleeksi, että jopa kotikäyttöön tarkoitetut ruohonleikkurit ja sähkötyökalut voivat saavuttaa haitallisen melutason ja pitkällä aikavälillä aiheuttaa pysyviä kuulovaurioita.  

Tärkeät ominaisuudet ja toiminnot

Kun asiakkaamme valitsevat kuulosuojaimia, hallitsevia tuotemerkkejä ovat 3M Peltor ja Hellberg. Kaikkein suosituimpia malleja ovat hieman vankemmat kuulosuojaimet, jotka on varustettu päälakisangoilla. Myös se on eduksi, jos suojaimet on varustettu uusimmalla tekniikalla. Ominaisuuksista Bluetooth musiikin suoratoistoon ja puheluihin on korkealla toivelistalla. Tämä pätee myös FM-radioon, johon halutaan mielellään opasääni, joka kertoo, mitä radioasemaa milloinkin kuunnellaan.

Toinen suosittu ominaisuus on tasosta riippuva aktiivinen ympäristön äänten kuuntelu, jonka avulla voi halutessa kuunnella ympäristön ääniä käyttämällä yhtä tai useampaa mikrofonia kupujen ulkopuolella. Tämä tarkoittaa sitä, että voit käyttäjänä keskustella kollegojesi kanssa ja kuulla tärkeät varoitusmerkit ilman haitallisille melutasoille altistumisen riskiä. Kaikki mallit ovat CE-merkittyjä ja peräisin tunnetuilta valmistajilta, mikä helpottaa varaosien ja hygieniasarjojen hankkimista.

Valitse kuulosuojaimet huolella

Usein sanotaan, että parhaat kuulosuojaimet ovat sellaiset, joita tulee käytettyä. Tästä syystä niiden sisältämiin ominaisuuksiin on syytä tutustua huolellisesti ennen valinnan tekemistä. Jos käytät kuulosuojaimia vain silloin tällöin, sinulle voi riittää passiiviset kuulosuojaimet ilman elektroniikkaa, mutta jos tavoitteenasi on käyttää niitä suurimman osan päivästä, erilaiset lisätoiminnot ovat tärkeitä ominaisuuksia.

Se, kuinka paljon melua kuulosuojaimet vaimentavat, on luettavissa suojaimien SNR-arvosta (Single Number Rating). Monien suosituimpien kuulosuojaimiemme SNR-arvo on noin 30, mikä tarkoittaa, että ne vaimentavat ääntä 30 desibelillä (dB).

Parhaat kuulosuojaimet - viisi suosituinta kuulosuojainmalliamme

Jotta voisit helpommin valita, mitkä kuulosuojaimet ovat parhaat tarpeisiisi, olemme vertailleet juuri nyt parhaiten myymiämme kuulosuojaimia. Kokoamamme asiakasarviot tässä artikkelissa on toimitettu Trustpilotin kautta, ja ne on saatettu kääntää suomeksi.

3M Peltor WS Alert X 

Valtavan suosittu kuulonsuojain 3M Peltor WS Alert X yhdistää parhaat ominaisuudet isoveljistään XP:stä ja XPI:stä ilman FM-radiota. Resepti on osoittautunut menestykseksi, ja tänään 3M Peltor WS Alert X on yksi Staypron suosituimmista kuulonsuojaimista. Älykäs Push-To-Listen (PTL) -toiminto mahdollistaa, että voit puhua kollegojesi kanssa ilman, että otat suojaimen pois, ja sovelluksen ohjaus tekee käytöstä helppoa.  

 • Melua vähentävä puomimikrofoni 
 • Bluetooth suoratoistoon ja puheluihin 
 • Hallinta mobiilisovelluksella 
 • Push-to-Listen (PTL) 

Näin asiakkaamme sanovat 

Olemme saaneet vuosien aikana monia arvosteluja 3M Peltor WS Alert X:stä, ja suurin osa niistä on positiivisia. Toistuvat positiiviset kommentit koskevat tuotteen laatua ja ominaisuuksia. Staypron asiakkaat arvostavat erityisesti äänenlaatua, mukavuutta ja pitkää akun kestoa. Monet pitävät myös siitä, että kuulonsuojain on helppokäyttöinen, yhdistyy helposti Bluetoothin kautta ja vaimentaa tehokkaasti ympäröivää melua. 

3M Peltor WS Alert XP 

WS Alert XP on ollut myyntimenestys monia vuosia. Kun kolmannen sukupolven XP-malli lanseerattiin vuonna 2022, se toi mukanaan älykkäitä ominaisuuksia, jotka toivat sen vielä lähemmäksi isoveljeään XPI:tä. Puhelut ja suoratoisto Bluetoothin kautta, tasoista riippumaton aktiivinen kuuntelu ja FM-radio olivat itsestäänselvyyksiä. Kolmannen sukupolven päivityksen myötä mukaan tuli myös sovellusohjaus ja Push-to-Listen -toiminto, joka antaa sinun kuulla ympäröivät äänet ilman, että otat suojaimen pois. Erona XPI-malliin on se, ettet voi yhdistää kahta Bluetooth-laitetta samanaikaisesti. 

 • FM-radio 
 • Push-To-Listen 
 • Sovellusohjaus 
 • Suoratoisto ja puhelut Bluetoothin kautta 

Näin asiakkaamme sanovat 

3M Peltor WS Alert XP:llä on korkea keskiarvosana, eikä ole vaikea löytää asiakasarvosteluja, jotka ylistävät kuulonsuojainta. Monet korostavat, että se on korkealaatuinen, erityisesti äänen suorituskyvyn ja mukavuuden osalta. Useat käyttäjät kirjoittavat, että se toimii hyvin työpaikalla, ja tehokas äänieristys mahdollistaa puhelujen tekemisen meluisissa ympäristöissä. Yleisesti ottaen 3M Peltor WS Alert XP nähdään hintansa arvoisena ja toiminnallisena. 

Hellberg Xstream LD

Hellberg Xstream LD on suosittu kuulosuojain aktiivisella kuuntelulla ja Bluetoothilla langattomaan viestintään ja suoratoistoon. Hyvä äänenlaatu ja pitkä akun kesto on luvattu. Huomaa, että puomimikrofoni myydään erikseen lisävarusteena. 

 • Aktiivinen kuuntelu 
 • Bluetooth viestintään ja suoratoistoon 
 • Hyvä akun kesto 

Näin asiakkaamme sanovat 

Myydyin Hellberg Xstream LD on saanut korkeita arvosanoja ja hienoja arvosteluja Staypron asiakkailta. Erityisesti monet ylistävät sen suorituskykyä suhteessa hintaan - se on korkealaatuinen ja hyvällä äänellä varustettu tuote rahalle. Useat käyttäjät kirjoittavat myös, että kuulonsuojaimen toiminnot ovat helppokäyttöisiä ja että puhelimen ja muiden laitteiden liittäminen Bluetoothin kautta on helppoa. Mukavuuden osalta monet käyttäjät ovat ylistäneet sitä, mutta jotkut asiakkaat ovat kokeneet sangat hieman liian koviksi. 

3M Peltor WS Alert XPI 

3M Peltor WS Alert XPI on 3M:n edistynein kuulonsuoja. Siinä on FM-radio, suoratoisto, mobiilisovellus, Push-To-Listen ja ääniohjaus. Sen suuri etu verrattuna muihin Peltor-kuulonsuojaimiin on Bluetooth Multipoint, joka mahdollistaa kahden matkapuhelimen yhtäaikaisen yhdistämisen. 

 • Bluetooth Multipoint 
 • FM-radio 
 • Aktiivinen kuuntelu 
 • Hallinta mobiilisovelluksella 

Näin asiakkaamme sanovat 

Olemme tähän mennessä saaneet satoja arvosteluja 3M Peltor WS Alert XPI:stä. Enemmistö asiakkaista on erittäin tyytyväisiä ja suosittelisi tuotetta. He vaikuttavat erityisen tyytyväisiä suojaimen laatuun, ääneen ja käyttömukavuuteen. Eräs asiakas kuvasi sitä "parhaaksi ostokseksi elämässäni". Toinen korostettu seikka on se, että se sopii ja on mukava käyttää myös silmälaseja käyttäville. 

Hellberg Xstream MP 

Kun Hellberg lanseerasi kuulonsuojaimensa Hellberg Xstream MP, olimme vaikuttuneita sen äänenlaadusta musiikkia kuunnellessa. Lisäksi siinä on uskomattoman pitkä akun kesto, jopa 80 tuntia. Toinen kysytty ominaisuus on Multi-Point Bluetooth, joka mahdollistaa kahden laitteen yhtäaikaisen yhdistämisen, esimerkiksi yksityisen puhelimen ja työpuhelimen. 

 • Tasoista riippumaton aktiivinen kuuntelu 
 • Bluetooth Multipoint 
 • 80 tunnin akun kesto 

Näin asiakkaamme sanovat 

Suurin osa Staypron asiakkaista, jotka ovat jättäneet arvosteluja testattuaan Hellberg Xstream MP:tä, ovat erittäin positiivisia. Monet kirjoittavat, että kuulonsuoja on korkealaatuinen, vaimentaa ääntä hyvin ja että sillä on yllättävän hyvä äänenlaatu. Useat mainitsevat, että mikrofoni on parantunut aiempiin versioihin verrattuna. Monet asiakkaat mainitsevat myös vaikuttavan akun keston.