Ruohotrimmeri ja raivaussaha ovat kaksi erinomaista välinettä, joilla pidät nurmikon siistinä ja raivaat puutarhassa. Mitä eroa niillä on ja kumpi sinun tulisi valita? Tässä artikkelissa selvitämme eron ja annamme sinulle hyviä vinkkejä.

Ruohotrimmeri ja raivaussaha ovat molemmat hyviä täydennyksiä ruohonleikkurille, koska ne yltävät paikkoihin, joihin ruohonleikkurilla ei pääse. Raivaussahat ovat usein suurempia, kalliimpia ja monipuolisempia kuin ruohotrimmerit - mutta suurempi ei välttämättä ole aina parempi, ja kumpi sinun tulisi valita riippuu täysin siitä, mihin aiot käyttää konettasi.

Koska niillä on eri käyttötarkoitukset, kysymys ei aina ole kumman valitsisit - suuressa puutarhassa, jossa on vaihteleva maasto, saatat tarvita sekä ruohotrimmerin että raivaussahan.

Mitä eroa on ruohotrimmerillä ja raivaussahalla?

Yksinkertaisesti selitettynä raivaussaha on ruohotrimmerin suurempi, tehokkaampi ja painavampi sisarus. Ruohotrimmeri on tarkoitettu vain ruoholle, kun taas raivaussaha pystyy käsittelemään vesakoita, pensaita ja pienempiä puita.

Mikä on ruohotrimmeri?

Kuten nimestä voi päätellä, ruohotrimmeri on suunniteltu ensisijaisesti ruohon käsittelemiseen. Joustava ruohotrimmeri yltää paikkoihin, joihin ruohonleikkuri on liian kömpelö, ja se sopii erinomaisesti nurmikon reunojen, puiden ympärysten tai talon reunustan siistimiseen. Ruohotrimmeri on usein sähkö- tai akkukäyttöinen ja käyttää ruohon leikkaamiseen joko leikkaussiimaa tai pieniä muoviteriä. Sekä trimmerilanka että muoviterät ovat kulutustarvikkeita, jotka tulee vaihtaa säännöllisin väliajoin. Mitä epätasaisempi maasto, sitä nopeammin ne kuluvat, joten vaativampiin töihin on suositeltavaa käyttää hammastetulla sahanterällä varustettua raivaussahaa.

Koska ruohotrimmerit painavat yleensä vähemmän kuin raivaussahat, niitä voi kantaa ja ohjata ilman valjaita. Yleisin kädensija on ns. silmukkakahva, jonka avulla voit ohjata konetta tarkalla ja turvallisella tavalla.

Ruohotrimmerin hyvät ja huonot puolet

+ Suhteellisen hiljainen

+ Kevyt

+ Joustava ruohon leikkaamisessa

+ Usein akkukäyttöinen tai sähkökäyttöinen

- Vähemmän sopiva pensaille ja vesakolle

Koska ruohotrimmerit painavat yleensä vähemmän kuin raivaussahat, niitä voi kantaa ja ohjata ilman valjaita.

Mikä on raivaussaha?

Ruohotrimmeri on hyvä täydennys ruohonleikkurille, kun taas raivaussaha on rakennettu vaativampaan työhön, kuten pensaikoille, tiheiköille ja vesakoille. Koska raivaussahat ovat usein suuria ja painavia, niissä on yleensä säädettävä tuplakahva yhdessä valjaitten kanssa.

Vaikka on olemassa tehokkaita raivaussahoja, jotka toimivat akuilla, isot ja voimakkaat raivaussahat toimivat lähes aina bensiinillä. Bensiinissä on se etu, että se antaa sinulle tehokkaan koneen, jolla voit työskennellä pitkään. Joitakin haittoja ovat mm. että sinun on sekoitettava bensiiniä, että koneesta kuuluu paljon melua ja että se päästää pakokaasuja.

Vaikka on olemassa tehokkaita raivaussahoja, jotka toimivat akuilla, isot ja voimakkaat raivaussahat toimivat lähes aina bensiinillä.

Toinen raivaussahan etu on, että niissä usein on vaihdettava trimmauspää. Tämä tarkoittaa, että voit valita leikkuusiiman, vesakkoterän ja sahanterän väliltä sen mukaan, miltä maasto näyttää. Siksi monia raivaussahoja voidaan käyttää ruohotrimmereinä, mutta ei päinvastoin.

Raivaussahan hyvät ja huonot puolet

+ Enemmän tehoa kuin ruohotrimmerissä

+ Vaihdettava trimmauspää

+ Rakennettu käsittelemään rankkaa maastoa

- Iso ja raskas

- Bensiinikäyttö on vähiten ympäristöystävällinen vaihtoehto

- Päästää pakokaasuja käytön aikana

Multitrimmeri - työkalu monilla mahdollisuuksilla

Monipuolinen multitrimmeri on vaihtoehto sekä raivaussahalle että ruohotrimmerille. Multitrimmeri on tehokas ruohotrimmeri, jossa on vaihdettava pää. Eri valmistajilla on erilaiset järjestelmät, mutta yleisiä lisävarusteita ovat pensasleikkuri, oksasaha, reunaleikkuri, vesakkosakset ja tankosaha. Multitrimmerit ovat yleensä tehokkaampia kuin keskimääräinen ruohotrimmeri, jotta ne voisivat suoriutua monenlaisista tehtävistä.