Monipuolinen katkaisu- ja jiirisaha on monien kodinomistajien ja kotinikkareiden suosikkityökalu. Onko sinulla vaikeuksia valita malli? Nämä ovat viisi katkaisu- ja jiirisahaa, joita myymme eniten juuri nyt. Asiakkaamme ovat testanneet kaikki viisi ja antaneet niille huippupisteet, joten mikä voisi mennä pieleen?

Katkaisu- ja jiirisaha on yksi sahatyypeistä, joita myymme Stayprossa eniten, eikä ole vaikea ymmärtää miksi. Katkaisu- ja jiirisahalla voit sahata suoraan, kulmassa tai vinossa - aina samalla korkealla tarkkuudella.

Mikä katkaisu- ja jiirisaha kannattaa valita? Staypron valikoimasta löydät kaikkea aina pienistä ja yksinkertaisista malleista suuriin ja raskaisiin koneisiin ammattikäyttäjille.​ Auttaaksemme sinua matkan varrella olemme valinneet viisi suosituinta ja pidetyintä katkaisu- ja jiirisahaa.

Verkkovirralla toimivat sahat ovat yleisimpiä

Akkukäyttöiset koneet hallitsevat monia työkalukategorioita, mutta katkaisu- ja jiirisahojen suhteen asiakkaamme valitsevat usein verkkovirralla toimivia katkaisu- ja jiirisahoja. Yksi mahdollinen syy tähän on se, että katkaisu- ja jiirisaha on suhteellisen raskas ja paikallaan oleva työkalu, joka vaatii myös paljon virtaa. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö voisi hankkia akkukäyttöistä katkaisu- ja jiirisahahaa ja monissa tapauksissa akkukäyttöinen on paras valinta. Valikoimastamme löydät useita tehokkaita johdottomia malleja.

Katkaisu- ja jiirisaha suoriutuu useimmista tehtävistä

Koska katkaisu- ja jiirisahan terää voidaan kallistaa ja kääntää, tämä saha on hyvä työkalu listojen  ja muun puumateriaalin sahaamiseen, jotka liitetään yhteen päistään. Kaikkia katkaisu- ja jiirisahoja voidaan kääntää oikealle ja vasemmalle vähintään 45 astetta kulmien sahausta vartren. Se, voidaanko päätä kallistaa yhteen tai kahteen suuntaan, riippuu mallista. Jos sahaat paljon, voi olla kätevää pystyä kallistamaan sahaa kahteen suuntaan, mutta koska voit saada saman tuloksen kääntämällä itse puumateriaalia, kyse on lähinnä mukavuudesta.  

Kuinka suuria mittoja aiot sahata?

Ratkaisevaa valintasi suhteen on se, kuinka suuria työkappaleita tulet käsittelemään. Leikkuukorkeus ja leikkuuleveys määräytyvät sen mukaan, kuinka suuri sahanterä on ja voidaanko sahanterää työntää eteen- ja taaksepäin kiinteitä ohjainvarsia pitkin. Viiden suosituimman katkaisu- ja jiirisahan joukosta löydät sekä suurempia että pienempiä sahoja.

Monet ostavat työpöydän erikseen  

Nopeaa ja helppoa työtä varten katkaisu- ja jiirisaha on mahdollista sijoittaa mille tahansa tasaiselle ja vakaalle pinnalle, mutta parhaan ergonomian ja tehokkaamman työnkulun saavuttamiseksi tarvitset työpöydän. Staypron valikoimassa on sekä yksittäisiä katkaisu- ja jiirisahoja että pakkauksia, joihin sisältyy saha ja pöytä. Jos aiot joka tapauksessa ostaa pöydän, valmis paketti voi olla joustava ratkaisu.

Nämä ovat viisi suosituinta katkaisu- ja jiirisahaamme

Samankaltaisia artikkeleita