Bosch lanseeraa uuden kulmahiomakonesarjan, jossa on uusi X-LOCK-kiinnitys. Lisäosien vaihto kulmahiomakoneeseen ei ole koskaan ollut näin mullistavan helppoa.

X-LOCK on uusi kaksiosainen vaihtojärjestelmä lisäosien vaihtamiseen kulmahiomakoneisiin vain yhdellä painalluksella. X:n muotoinen käyttöliittymä hiomapäässä ja lisäosissa tekee asennuksesta helppoa ja mukavaa. Bosch Professional käyttää tätä uutta kiinnikettä ensimmäisenä maailmassa!

Herää kysymys, sopiiko uudet X-LOCK-lisäosat perinteiseen M14-kiinnikkeeseen, joka on ollut vakiokiinnike jo hyvin pitkään. Vastaus on helppo: Melkein kaikki X-LOCK-lisäosat sopivat vakiokulmahiomakoneisiin.

Poikkeuksena kierrekiinnityksellä olevat lisäosat, kuten timanttiporakruunut ja koverat harjat. 22,2 mm perinteisellä kiinnitysreiällä olevat lisäosat eivät niin ikään sovi X-LOCK-kiinnikkeeseen. Uusissa X-LOCK-kulmahiomakoneissa on siis käytettävä X-LOCK-lisäosia.

Bosch X-LOCK -kiinnitys

Aluksi GWX-malleja lanseerataan seitsemän verkkovirta- ja neljä akkukäyttöistä. Lisäksi julkistetaan yli 130 erilaista lisäosaa. X-LOCK-järjestelmä kattaa kokonaisen järjestelmän halkaisijoilla 115 mm ja 125 mm. Keväällä 2020 järjestelmään lisätään myös 150 mm laikat.

Uuden X-LOCK-kiinnikkeen edut

  • Hiontalisäosien vaihto on helppoa ilman pieniä osia taiylimääräisiä asennustyökaluja – vaihto on jopa 5 kertaa nopeampaa kuinvakiomenetelmillä
  • Bosch tarjoaa laajan valikoiman hiomakoneita ja lisäosiakaikkiin mahdollisiin tehtäviin.
  • Kohdistuslisäosia kuten timanttilaikkoja ei voi asentaa väärininnovatiivisen X-LOCK-järjestelmän ansiosta.
  • Ei häiritseviä muttereita kulmahionnan aikana. Tasohionta onmahdollista eivätkä pinnat naarmutu.

Turvallisuus?

Voi tuntua vähän oudolta, että lisäosia ei ruuvata kiinni, pysyykö kaikki varmasti paikallaan? Kaikissa uusissa X-LOCK-mekanismilla varustetuissa kulmahiomakoneissa laikat pysyvät varmasti kiinni työkalussa myös ilman laippaa, mutteria ja avainta.

Kun laikka napsahtaa kiinni, kiristysleuat lukkiutuvat ja järjestelmä on tiukasti kiinni. Kulmahiomakoneissa on myös patentoitu mekanismi, joka estää lisäosien irrottamisen, kun laite on käynnissä.

Kuuluva napsahdus tarkoittaa, että tiedät aina lisäosan pysyvän paikallaan työkalussa ja voit ryhtyä toihin rauhallisin mielin. Sitä ei tarvitse miettiä.

Bosch X-LOCK -kiinnitys

X-LOCK-mekanismia on testattu ääriolosuhteissa ja on huomattu, että pöly ja lika eivät vaikuta sen toimintaan. Ei tietenkään haittaa pitää kiinnikkeitä puhtaina ja siisteinä! Joka laitteen käyttöohjeessa on myös puhdistusohje.

Alla on video, jossa selitetään X-LOCK-kiinnikkeen toimintaa. Jos sinulla on kysyttävää Boschin kulmahiomakonesarjasta tai X-LOCK-kiinnityksestä, ota yhteyttä Staypron asiakaspalveluun.

Päivitetty 17.7.2019