Amerikkalainen työkalujen valmistaja Kreg on tullut tunnetuksi innovatiivisista työkaluista ja tarvikkeista puusepäntöihin. Tässä on viisi tuoteuutuutta, jotka helpottavat puun kanssa työskentelemistä! 

Kun amerikkalainen Craig Sommerfeld rakensi kotiaan, hänen tarvitsi keksiä tapa kiinnittää puukehykset keittiökaappeihinsa. Ratkaisu oli porausmalli, joka oli valmistettu teräksestä ja alumiinista ja joka oli tarkoitettu tarkkoihin, toistuviin porauksiin – Craigs Jig. 

32 vuotta myöhemmin Kreg on maailman johtava niin sanotussa pocket hole -tekniikassa, laajalla valikoimallaan porausohjaimia ja porausmalleja eri käyttötarkoituksiin. Samalla he ovat jatkaneet lanseeraamalla uusia innovatiivisia tuotteita, jotka helpottavat työtä eri tavoin työpajoilla. Näiden joukossa on puristimia, pukkeja, lukituksia, ohjauskiskoja ja työpöytiä.  

Pocket hole -tekniikka ei ole uusi, vaan sitä ovat puusepät ja kaappien valmistajat käyttäneet vuosikymmeniä. Mutta Kregin tuotteiden avulla saattoi kuka tahansa suorittaa työn tarvitsematta investoida kalliisiin koneisiin. Hyvä esimerkki myyntimenestyksistä, jotka tekevät hankalat työt yksinkertaisiksi, on porausmalli Kreg KHI-HINGE-INT kaappien ovien asennukseen ja porausohjain Kreg R3-INT monipuoliseen puun käsittelyyn kotona. 

Vahvat kulmaliitokset pocket hole -tekniikalla 

Taskureikä eli pocket hole, on erikoisreikä, joka porataan, jotta saataisiin tilaa ruuville, joka puolestaan yhdistää kaksi puukappaletta. Tekniikkaa voidaan käyttää liimaamisen sijaan tai lisävahvistuksena liimattuun liitokseen. Toinen etu "taskureiän" käyttämisessä on se, että ruuvi puristaa materiaalit yhteen liimaamisen jälkeen, joten voit nopeasti jatkaa työskentelyä liiman kuivuessa.  

Näin liität yhteen materiaaleja pocket hole -tekniikalla

1. Käytä ohjainta porataksesi reiän oikeassa kulmassa (yleensä 15 astetta)

2. Ruuvaa ruuvi paikalleen

3. Valmis! Vain muutamassa minuutissa olet tehnyt vahvan liitoksen!

Pocket hole -tekniikka ei ole uusi, vaan sitä ovat puusepät ja kaappien valmistajat käyttäneet vuosikymmeniä.

5 innovatiivista uutuutta merkiltä Kreg

Kreg Pocket-Hole Jig 720PRO – Porausohjain ammattikäyttäjille

Kreg Pocket-Hole Jig 720PRO on Kregin uusin innovaatio pocket-hole-tekniikassa ja se auttaa sinua yhdistämään materiaaleja nopeasti ja tehokkaasti. Automaxx-toiminto puristaa materiaalin kiinni ja mukautuu automaattisesti sen paksuuden mukaan (13-38 mm), kun taas GripMaxx-tekniikka varmistaa, että materiaali pysyy paikallaan luistamatta. Mukana tulevien materiaalitukipuristimien avulla voit työskennellä pidempien kappaleiden kanssa.

Kreg Pocket-Hole Jig 520PRO – Työskentele missä tahansa ja milloin tahansa

Kreg Pocket-Hole Jig 520PRO antaa sinulle mahdollisuuden tehdä nopeita puuliitoksia missä tahansa ja milloin tahansa. Tämä on VersaGrip-kahvan ansiota, sillä se antaa sinulle mahdollisuuden puristaa kiinni materiaalin yhdellä napinpainalluksella. Se, että kahvaa voidaan kääntää 360 astetta tekee ohjaimesta mukavan käyttää useaan suuntaan, kun taas esiasetetut materiaalin paksuusasetukset tekevät asennuksesta nopean ja tehokkaan.

Crosscut station - Katkaisuasema, joka tekee pyörösahastasi katkaisu- ja jiirisahan

Crosscut Station antaa sinulle saman kapasiteetin kuin katkaisu- ja jiirisaha, vaikka sinulla olisi ainoastaan pyörösaha. Katkaise jopa 300 mm leveitä lautoja 90 asteessa ja käytä säädettävää pysäytintä sahataksesi kulmissa 0-45 astetta. Aiotko katkaista pidempiä lautoja? Silloin taita helposti materiaalitukisiivet esiin!

Kreg KMA4000-INT – Kulmamitta nopeisiin katkaisuihin

Jos Kreg Crosscut Station on mielestäsi pieni ja kätevä, se ei ole mitään verrattuna kulmamittaan Kreg KMA4000-INT. Sen avulla voit katkaista jopa 203 mm leveitä lautoja tarkoissa 45 asteen kulmissa - tarvitset ainoastaan pyörösahan. Sahaustukireuna antaa vakautta ja tarkkuutta, kun taas GripMaxx-materiaali pitää ohjauksen vakaana.

Kreg KMA4500 Straight Edge Guide – Rinnakkaisohjain tarkkaan ja nopeaan katkaisuun

Rinnakkaisohjain Kreg KMA4500 Straight Edge Guide auttaa sinua katkaisemaan jopa 122 millimetrin materiaalia pyörösahalla, pistosahalla tai jyrsimelllä.