Haluatko löytää itsellesi ja käyttötarkoitukseesi sopivan hyvän poravasaran? Saattaa olla vaikeaa tietää, mistä päästä etsinnän aloittaisi. Etsinnän helpottamiseksi esittelemme tässä Staypron 5 myydyintä poravasaraa – joista jokainen on asiakkaiden testaama ja saanut korkeat arvosanat. Ehkäpä joku niistä päätyy työkalupakkiisi.  

Poravasara on tarpeellinen erittäin kovien materiaalien työstämisessä – poraamisessa, purkamisessa ja hajottamisessa. Poravasara pystyy oikeanlaisella poralla tai taltalla työstämään ja poraamaan betonia, kiveä, kaakelia ja muita keraamisia materiaaleja, joiden kohdalla porakone ja jopa iskuporakone antaisivat periksi ja voisivat turmeltua.  

Haluatko tietää enemmän poravasaran toiminnoista ja tehtävistä, joista se selviytyy? Lue oppaamme ”Näin valitset oikeanlaisen poravasaran”. Oppaassa vinkkaamme myös huomioitavista asioista löytääksesi itsellesi parhaiten sopivan poravasaran! 

Mikä on poravasara? 

Poravasarassa on itsestään selvän poraustoiminnon lisäksi myös sisäänrakennettu vasara, joka iskee poraa eteenpäin. Tämän ansiosta se selviytyy todella vaativista tehtävistä. Iskut yhdessä SDS-kiinnikkeen kanssa tarkoittavat sitä, että työkalu läpäisee materiaalin helposti ilman, että sitä tarvitsee painaa ylimääräisellä voimalla.  

Poravasaraa on lisäksi saatavilla eri malleina ja kokoluokissa. Poravasaran käyttötarkoituksesta riippuen on tietysti todella hyvä pohtia, kuinka suuri tai pieni sen tarvitsee olla. Jos tiedät työskenteleväsi poravasaralla hartiakorkeudella, suuri ja raskas kone voi olla hankala ja vaarallinen. Sellaisen sijaan voi olla hyvä valita painoltaan kevyempi poravasara. Jos taas aiot käyttää poravasaraa erittäin vaativiin tehtäviin, saatat tarvita tehokkaamman ja siten myös isompikokoisen poravasaran.  

Poravasaralla voit tehdä todella rankkoja töitä. Varmista vain, että sinulla on oikeanlainen pora tai taltta!

Käytä oikeanlaista poraa 

Poravasaraa käyttääksesi sinulla on oltava vasarapora! Tämä siitä syystä, että ne sekä pystyvät poraamaan ja lävistämään raskaita materiaaleja että sopivat SDS-kiinnikkeeseen. Poravasarassa on joko SDS-Plus- tai SDS-Max-kiinnike. Ne eroavat toisistaan siten, että suurikokoisempi SDS-Max toimii nopeammin esimerkiksi vaativassa purkutyössä.  

Sellaisen materiaalin, kuten esimerkiksi kaakelin, purkamiseen voi olla kätevämpää käyttää apuna talttaa. Tämä onnistuu, jos poravasarassasi on piikkaustoiminto, jonka ansiosta voit sammuttaa itse pyörimisliikkeen ja käyttää pelkästään vasarointia. Saatavilla on useita erityyppisiä talttoja, joita voi käyttää kunkin käyttötarkoituksen mukaan.  

Johdottomat mallit ovat suosituimpia 

Akkukäyttöiset poravasarat ovat suosituimpia asiakkaidemme keskuudessa. Itse asiassa viisi myydyintä malliamme toimivat kaikki 18 voltin akulla. Tietysti saatavilla on myös poravasaroita, joiden akuissa on 18 volttia joko suurempi tai pienempi jännite. Voit ostaa poravasaran muun muassa 12 voltin, 36 voltin tai 54 voltin akulla.  

Johdottoman koneen valitseminen tarjoaa tietysti paremman liikkumavapauden työssä. Vältyt sotkeutumasta johtoihin ja jatkojohtoihin samalla, kun vähennät kompurointionnettomuuksien ja koneen rikkoutumisen riskiä. Mikäli työstökoneen johto rikkoutuu, saatat joutua ostamaan uuden koneen, kun taas akkukäyttöiseen malliin tarvitsee uusia pelkästään akku.  

Akkukäyttöiseen koneeseen investoiminen voi myös olla pitkällä aikavälillä edullisempi ratkaisu. Monilla tuotemerkeillä on sarjoja, joissa voit käyttää samaa akkua useissa työkaluissa. Tämä tarkoittaa sitä, että voit ostaa työkaluja joko akulla tai ilman – akuttomat mallit ovat tietysti edullisempia! 

Yksi huomioon otettava seikka työskennellessäsi akkukäyttöisellä poravasaralla, tai oikeastaan millä tahansa akkukäyttöisellä työstökoneella, on tietysti akun kesto. Vastentahtoisten lataustaukojen välttämiseksi voi olla hyvä omistaa kaksi akkua. Näin voit pitää aina toista akuista latauksessa ja se on käyttövalmiina toisen loppuessa!  

Poravasara – varsinainen voimanpesä 

Mikäli olet tottunut työskentelemään tavallisella porakoneella, saatat reagoida poravasaran hieman hitaampaan työstämiseen, mutta se on täysin luonnollista. Sen sijaan se työstää suuremmalla teholla ja vasaratoiminnolla.  

Poravasaraa valitessa voi olla hyvä tarkastella iskuvoimaa eli joulea (J) sekä sitä, kuinka monta iskua minuutissa (bpm) vasara iskee poraa vasten. Suosituimmissa malleissamme iskuvoima asettuu 1,2 joulesta aina 3,2 jouleen, ja iskutaajuus puolestaan 4000:n ja 6000 bpm:n välille. 

Tässä on 5 myydyintä poravasaraamme 

Listalle karsittujen viiden suosituimman poravasaran joukosta voi nähdä, että asiakkaamme valitsevat pääasiassa tunnettuja tuotemerkkejä. Näitä merkkejä ovat esimerkiksi Bosch ja Milwaukee.