Mietitkö, mikä raivaussaha on paras testissä? Tässä artikkelissa vertaamme joitakin myydyimpiä mallejamme ja kokoamme asiakkaidemme arvosteluja.

Ruohotrimmeri auttaa sinua siistimään nurmikon tai leikkaamaan läheltä puita ja kukkapenkkejä, mutta jos aiot leikata paksumpaa kasvillisuutta, kuten pensaita, tiheikköä ja vesakkoa, tarvitset raivaussahan. Raivaussaha sekoitetaan usein ruohotrimmeriin, mutta niiden välillä on joitakin tärkeitä eroja. Raivaussaha on yleensä suurempi ja tehokkaampi ja siinä on vaihdettava trimmeripää. Siinä missä ruohotrimmeri käyttää yleensä pyörivää siimakelaa ruohon leikkaukseen, raivaussahan terävät terät leikkaavat kasvillisuuden.

Nykyään akkukäyttöiset raivaussahat ovat yhä yleisempiä, mutta bensiinikäyttöiset koneet ovat edelleen suosittuja. Bensiinikäyttöisten raivaussahojen etuna on, että ne ovat tehokkaampia ja niillä on pidempi käyttöaika. Toisaalta akkukäyttöiset raivaussahat ovat ympäristöystävällisempiä, hiljaisempia ja helpompia käsitellä. Staypro myy sekä raivaussahoja että ruohotrimmereitä.

Mikä raivaussaha on paras testissä?

Jotta voit helposti löytää tarpeisiisi parhaiten sopivan raivaussahan, olemme vertailleet joitakin tämän hetken suosituimpia raivaussahoja ja koonneet niiden asiakasarvosteluja. Asiakasarvostelut on kerätty Trustpilotin kautta ja ne on saatettu kääntää suomeksi.

1. AL-KO BC 1200 E

AL-KO BC 1200 E on 1200 watin verkkovirtakäyttöinen raivaussaha, jonka mukana toimitetaan sekä siimapää että raivausterä isompia töitä varten. Suorituskyky on kunnollinen, erityisesti hintaan nähden, mutta monet pitävät haittapuolena, että laite on verkkovirtakäyttöinen ja vaatii pistorasiaan kytkemisen. Tämä huomioon ottaen, on kyseinen saha erinomainen pienemmälle umpeenkasvaneelle tontille.

Edut 

+ Paljon tehoja suhteessa hintaan

+ Monipuolinen kone sekä raivausterällä että siimapäällä

+ Hyvä suorituskyky

Mitä asiakkaamme sanovat

Staypron asiakkaiden antamia arvosanoja ja arvosteluja tarkasteltaessa, on selvää, että AL-KO BC 1200 E on suosittu ja erittäin edullinen kone raivaussahan ja ruohotrimmerin välimaastossa. Monet käyttäjät korostavat sen tehokkuutta ja laatua suhteessa hintaan. Eräs käyttäjä kirjoittaa: "Se ei ole suunniteltu vesakon ja paksujen pensaiden raivaamiseen. Mutta 1 cm:n paksuiseen materiaaliin se toimii hienosti, ja juuri siihen tarvitsen sitä puutarhassani." Toinen käyttäjä arvostaa sitä, että laite toimitetaan sekä siimalla että terällä. Eräs käyttäjä toivoisi, että virtakahvan lukitseminen olisi mahdollista, ja antaa siksi kolme tähteä viidestä.

2. AL-KO BC 223 B

AL-KO BC 223 B on 1 hv:n tehoilla bensiinikäyttöiseksi laitteeksi suhteellisen heikko, joka tekee siitä vähemmän sopivan raivaussahan. Trimmerinä se toimii kuitenkin erinomaisesti. Koneeksi, jossa on sekä valjaat että ohjaustanko (joka tarjoaa paljon paremman ergonomian kuin usein ruohotrimmerissä oleva silmukkakahva), on se kuitenkin erittäin edullinen.

Edut

+ Valjaat ja ohjaustanko takaavat hyvän ergonomian

+ Pitkä käyttöaika

Mitä asiakkaamme sanovat

Bensiinikäyttöisellä AL-KO BC 223 B raivaussahalla on korkea keskiarvo ja useita positiivisia arvioita Staypron asiakkailta. Eräs asiakas kirjoittaa: "Helppo käynnistää. Tuntuu tukevalta, vaikka onkin melko kevyt ja pieni." ja toinen kirjoittaa: "Hyvä tuote kohtuulliseen hintaan. Olisi ehkä voinut olla hieman voimakkaampi!"

3. EGO BC3800E

EGO BC3800E tarjoaa paljon tehoja akkukäyttöiseksi koneeksi, ja arvostamme sitä, että siinä on sekä leikkuuterä että trimmeripää. Akulla, joka myydään erikseen, on korkeahko hinta, mutta jos sinulla on muita puutarhatyökaluja, jotka käyttävät samoja akkuja, kustannukset tietenkin pienenevät.

Edut

+ Akun tuottama teho, joka on verrattavissa bensiiniin

+ Hyvä ergonomia valjaiden ja ohjaustangon ansiosta

+ Mukana toimituksessa sekä trimmeripää että leikkuuterä

Mitä asiakkaamme sanovat

Staypron asiakkaat ovat yleisesti ottaen erittäin tyytyväisiä EGO BC3800E:hen. Koneen painonjakautumista kehutaan ja sitä, että se tuntuu kevyemmältä kuin mitä se on – kun kone on asetettu oikein. Eräs asiakas kirjoittaa, että tämä raivaussaha on vähintään yhtä voimakas kuin hänen aikaisemmin omistamansa kaksitahtimoottorinen raivaussaha.

Samankaltaisia artikkeleita