Porakone-ruuvinväännin on yksi eniten myydyistä sähkötyökaluista Staypron verkkokaupassa. Onko vaikea valita? Täältä voit lukea, mikä ruuvinväännin asiakkaidemme mielestä on paras!

On helppo ymmärtää, miksi ruuvinväännin tai pikemminkin porakone-ruuvinväännin on yksi suosituimmista sähkötyökaluista. Porakone-ruuvinväännin on monipuolinen työkalu, jota voi käyttää monentyyppisiin tehtäviin, riippumatta siitä oletko puuseppä, sähköasentaja, putkimies vai kotinikkari.

Mikä on porakone-ruuvinväännin?

Kaksi työkalua, jotka usein sekoitetaan toisiinsa, ovat porakone-ruuvinväännin ja tavallinen ruuvinväännin. Toisin kuin yksinkertaisemmassa ruuvinvääntimessä, porakone-ruuvinvääntimessä on säädettävä istukka sisäänrakennetun kuusikulmakiinnittimellä varustetun kärjenpidikkeen sijaan. Tämä tarkoittaa sitä, että voit kiinnittää istukkaan poranterän ja käyttää työkalua porakoneena. Porakone-ruuvinväännintä ei myöskään pidä sekoittaa iskevään ruuvinvääntimeen, joka on iskutoiminolla varustettu ruuvinväännin, joka lyö ruuvia pyörimissuunnassa.

Akkukäyttöiset porakone-ruuvinvääntimet hallitsevat

Muutamia vuosi sitten käsityöläinen olisi nauranut ääneen pelkästä ajatuksesta akkukäyttöisillä työkaluilla työskentelystä, mutta tekniikka on edistynyt, ja nykyään suhteellisen harvat ihmiset valitsevat paineilmalla käytettäviä ja verkkovirralla toimivia porakone-ruuvinvääntimiä. Akkukäyttöisen porakone-ruuvinvääntimen kanssa työskennellessä johdot ja letkut eivät rajoita liikkumisvapauttasi ja nykyaikaiset litiumioniakut tarjoavat vastaavan suorituskyvyn. Ei olekaan ihme, että viisi suosituinta porakone-ruuvinväännintämme ovat akkukäyttöisiä!

Myydyimpiä työkalujamme ovat sekä 12 V:n että 18 V:n koneet. 12 voltin koneet ovat pienikokoisempia, kun taas 18 voltin koneet houkuttelevat tehollaan.

12V ja 18V ovat suosituimpia

Koneen teho määräytyy jossain määrin sen jännitetehon perusteella. Myydyimpiä työkalujamme ovat sekä 12 V:n että 18 V:n koneet. 12 voltin koneet ovat pienikokoisempia, kun taas 18 voltin koneet houkuttelevat tehollaan. 12 V:n koneissa on yleensä kahvaan sijoitettavat pistoakut, kun taas 18 V:n koneissa on yleensä liukuakut, jotka työnnetään kahvan alle. Monet valitsevat 18 voltin koneita, voidakseen käyttää samaa akkua useille saman merkin eri työkaluille.

Vielä tehokkaampia koneita varten on myös niitä, jotka ovat yhteensopivia 36V-akkujen kanssa.

Mitä akkuja tarvitset?

Koska yksittäisten akkujen ostaminen on yleensä kalliimpaa kuin niiden hankkiminen yhdessä työkalun kanssa, on tärkeää valita hyvä pakkaus alusta alkaen. Koska monet ostavat ensimmäiseksi työkalukseen porakone-ruuvinvääntimen, ei ole yllättävää, että myymme useita porakone-ruuvinväänninpakkauksia, jotka sisältävät kaksi akkua sekä laturin. Tällaisella setillä luot hyvän pohjan tulevalle työkaluarsenaalillesi! Voit myöhemmin ostaa työkaluja, joihin akku ja laturi eivät sisälly, mikä on usein halvempaa. On myös mahdollista ostaa akkuja ja latureita erikseen.

Nämä ovat 5 suosituinta porakone-ruuvinväännintämme

Etkö tiedä, minkä ruuvinvääntimen valitsisit? Ehkä voit saada apua ja inspiraatiota näkemällä, mitä ruuvinvääntimiä muut asiakkaat ovat ostaneet ja suosittelevat? Tässä ovat suosituimmat ja arvostetuimmat ruuvinvääntimemme juuri nyt! Kokoamamme asiakasarviot tässä artikkelissa on toimitettu Trustpilotin kautta, ja ne on saatettu kääntää suomeksi.

1. Milwaukee M12 BDD-202C 

Myydyin ruuvinvääntimemme on Milwaukeen M12 BDD-202C, jossa tulee mukana laukku, laturi ja kaksi akkua. Se on kompakti 12V ruuvinväännin, jossa on kaksi eri nopeutta ja momenttiasetus 21 askeleessa. Maksimivääntömomentti on 30 Nm ja se pystyy jopa 1500 kierrokseen minuutissa kuormittamattomana. 

Suunnittelu on kevyt ja kompakti, mikä tekee koneen käytöstä helppoa myös ahtaissa tiloissa. Sisäänrakennettu LED-lamppu mahdollistaa työskentelyn myös pimeässä ympäristössä. Ruuvinvääntimessä on säädettävä istukka, mikä tarkoittaa, että voit käyttää sitä sekä ruuvaamiseen että poraamiseen. 

Milwaukeen mukana tulevilla akuilla on pitkä akun kestoikä ja ne toimivat hyvin myös kylmissä lämpötiloissa aina -18°C asti. 

Edut 

+ Kompakti, vain 185 mm pitkä 
+ 2 akkua 18V ja laturi sisältyvät 
+ 50 Nm maksimivääntömomentti 
+ 17-asentoinen momenttisäätö ja poraustoiminto 

Näin asiakkaamme ajattelevat 

Asiakkaamme rakastavat Milwaukee M12 BDD-202C:ta ja antavat sille huippuarvosanoja. Yksi käyttäjä toteaa, että kone on "vahva ja kätevä", kun taas toinen mainitsee tuotteen laadun. 

2. Dewalt DCD791NT 

Sen kyvyllä porata puuhun jopa 40mm asti ja vaikuttavalla 70Nm vääntömomentilla, Dewalt DCD791NT on täydellinen työkalu sekä ammattilaisille että vaativammille kotinikkareille. Kompakti muotoilu ja pieni paino tekevät siitä ihanteellisen ahtaisiin tiloihin, joihin on vaikea päästä. Älykkäät ominaisuudet, kuten vyöklipsi ja LED-valo, lisäävät käytettävyyttä entisestään. Tämä versio tulee ilman akkua ja laturia, mutta sitä myydään myös pakettina, johon ne sisältyvät. 

Edut 

+ Vääntömomentti 70 Nm 
+ Kompakti muotoilu 
+ Paino 1,5 kg 

Näin asiakkaamme ajattelevat 

Asiakkaamme ovat erittäin positiivisia Dewalt DCD791NT -ruuvinvääntimestä ja arvosanat ovat korkeita. Useat käyttäjät korostavat sen korkeaa laatua ja kestävyyttä, kommenteilla kuten "täyttää vaatimukseni" ja "paras ruuvinväännin, jonka olen omistanut 30 vuoden aikana rakennusalalla". Käyttäjät, jotka ovat testanneet sitä, arvostavat myös sen vahvaa suorituskykyä. Erityisen tyytyväinen asiakas kirjoittaa, että se on "pieni ja kevyt, mutta tarpeeksi vahva kaikkeen". 

3. Bosch GSR 12V-15 FC 

Kolmantena listallamme asiakkaiden suosikkiruuvinvääntimistä on Boschin GSR 12V-15 FC. Se on erittäin joustava ja monipuolinen 12V ruuvinväännin, jossa tulee mukana neljä eri adapteria. Adaptereiden avulla voit käyttää sitä sekä ruuvaamiseen että poraamiseen eri kulmista. 

Kompakti ja täydellinen käytettäväksi vaikeapääsyisissä paikoissa – erityisesti eri kulma-adaptereiden kanssa. Siinä on myös korkea suorituskyky 30 Nm vääntömomentilla, LED-valaistus ja jopa 1300 kierrosta minuutissa. 

Akku ja laturi eivät sisälly, mutta kone on yhteensopiva Bosch Professional -sarjan kanssa. 

Edut 

+ Neljä eri adapteria 
+ Kompakti 
+ Sisäänrakennettu LED-valo 

Näin asiakkaamme ajattelevat 

Useimmat käyttäjät antavat korkeita arvosanoja ja kirjoittavat positiivisia arvosteluja Boschin GSR 12V-15 FC:stä. Monet kommentoivat, että se on kätevä, helppo käsitellä ja erityisen hyödyllinen ahtaissa tiloissa. Konetta kuvataan usein voimakkaaksi sen pienestä koosta huolimatta, ja monet arvostavat vaihdettavia istukoita ja koneen joustavuutta. Jotkut käyttäjät mainitsevat myös, että koneella on hyvä akun kesto. Yksi käyttäjä kirjoittaa: "En ymmärrä, miten olen selvinnyt ilman tätä. Offset- ja kulma-adapterit mahdollistavat pääsyn kaikkiin niihin paikkoihin, jotka aiemmin olivat mahdottomia saavuttaa". 

4. Milwaukee M18 CBLDD-502C 

Neljäntena listallamme on toinen Milwaukee, mutta malli M18 CBLDD-502C. Myös tässä mallissa on säädettävä istukka, johon voi kiinnittää sekä ruuvinpäitä että poria. Mukana tulee laukku, laturi ja kaksi akkua. 

Kone on 18V ja siinä on hiiliharjaton moottori, mikä muun muassa tarkoittaa, että moottori ei kulu yhtä paljon käytössä. Siinä on kaksi nopeusasetusta, korkea vääntömomentti 60 Nm ja se pystyy enintään 1800 kierrokseen minuutissa kuormittamattomana. Siinä on myös muita älykkäitä ominaisuuksia, kuten LED-valaistus ja käännettävä vyöklipsi, jotta voit helposti ripustaa sen pois tieltä. 

Edut 

+ Vain 165 mm pitkä 
+ Vääntömomentti 6 Nm 
+ Laukku, laturi ja akut sisältyvät 

Näin asiakkaamme ajattelevat 

Yleisesti ottaen asiakkaamme ovat erittäin tyytyväisiä Milwaukee M18 CBLDD-502C:hen. Tuotearvosteluissa sitä kuvataan muun muassa korkealaatuiseksi, vahvaksi, kestäväksi ja hintansa arvoiseksi. Monet korostavat olevansa tyytyväisiä hintaan, erityisesti koska ruuvinväännin tulee kahden akun kanssa. 

5. Bosch GSR 18V-55 

VIidenneksi suosituin ruuvinväännin meillä on Boschin GSR 18V-55. Se on kestävä ja tehokas 18V ruuvinväännin, jossa on 55 Nm:n vääntömomentti ja nopeus jopa 1750 kierrosta minuutissa. Moottori on harjaton parhaan kestävyyden takaamiseksi. Sisäänrakennetun LED-valaistuksen ansiosta voit työskennellä sujuvasti myös pimeämmillä alueilla. Ruuvinvääntimessä on istukka, mikä tarkoittaa, että voit sekä ruuvata että porata sillä. 

Edut 

+ 20 momenttiasetusta 
+ Vääntömomentti 55 Nm 
+ Vahvat akut ja laturi 

Näin asiakkaamme ajattelevat 

Bosch GSR 18V-55 on ruuvinväännin, josta asiakkaamme todella pitävät. Monet kuvailevat tuotetta 'erittäin hyväksi', 'tehokkaaksi', 'vahvaksi' ja 'todella hintansa arvoiseksi'. Akun käyttöikä ja voima ovat myös toistuvia teemoja positiivisissa kommenteissa.