Kirveet

Löydät valikoimastamme korkealaatuisia kirveitä erilaisiin käyttötarpeisiin. Valikoimamme koostuu niin vankemmista halkaisukirveistä isompien ja paksumpien puiden halkaisuun kuin pienemmistä yleis- ja retkikirveistä. Valikoimasta löydät erikokoisia ja erityyppisiä kirveitä valmistajilta Fiskars, Hultafors, Bahco, Gardena ja Halder.Lue lisää
  • Lajitteluperuste
  • Tuotemerkit
  • Tuotetyyppi
  • Hinta
  • Tuotteen tila
64 tuotetta
Kirveitä vertaillessa on hyvä ottaa huomioon erityyppisten kirveiden käyttöominaisuudet.
Pidemmissä halkaisukirveissä korostuu kiilamainen hieman painavampi pää, joka tehokkaasti läpäisee ja halkaisee puun sen kuituja myöten. Pidempi ja suora varsi lisää liikevoimaa, kun taas terän kiilamainen rakenne halkaisee tehokkaasti mutta myös ennaltaehkäisee kirveen kiinnijuuttumista. Kookkaammat halkaisukirveet on juuri tarkoitettu keskikokoisten ja suurempien puiden halkaisuun.

Mitä tulee pitempiin kirveisiin, niin voidaan erottaa halkaisukirveet puu- ja kaatokirveistä. Puu- ja kaatokirveissä korostuu pyöreämpi ja leveämpi terä, joka ei niinkään ole tarkoitettu halkaisuun puun kuituja myöten, vaan iskemiseen sivusta päin. Tämä kirvestyyppi on muotoiltu ikään kuin leikkaamaan ja katkaisemaan puun kuituja sivusta. Tämän ansiosta puu- ja kaatokirveet sopivat parhaiten oksien karsimiseen ja puiden kaatamiseen.

Pienemmät yleis- ja retkikirveet sopivat taas pienempien puiden halkaisuun, nuotion sytykkeiden tekoon ja vuolemiseen. Yleiskirves voi myös sopia hyvin oksien karsimiseen. Pieni retkikirves on esimerkiksi helppo ottaa mukaan retkille ja kuljettaa vaikkapa repussa pienen kokonsa ja hyvän teräsuojan ansiosta.